Shadow

Yogacruises met Star Clippers

Yoga, een zeilcruise door het Caribisch gebied: dat is in een notendop wat de nieuwe yogacruises met Star Clippers inhouden.

Terwijl het in Europa nog winter is, kunt u in januari heerlijk ontspannen yogacruises met Star Clippers maken. Aan boord van de driemaster Star Clipper kunnen reizigers zonder meerkosten onder professionele begeleiding deelnemen aan yoga- en meditatielessen. De uitbreiding van het yogacruise aanbod in 2015 gaat gepaard met de introductie van een nieuwe yogadocente en speelt in op de toenemende vraag voor feel-good themacruises bij de rederij.

Yoga op het dek

Tijdens de Caribische yogacruises met Star Clippers hebben passagiers twee keer per dag de mogelijkheid om een yogales bij te wonen. Het dek van de Star Clipper vormt elke vroege ochtend en s’ avonds voor zonsondergang het vaste podium; het wisselende Caribische landschap zorgt voor een afwisselend decor. De yoga- en meditatielessen worden in het Engels verzorgd door de nieuwe Duitse docente Inge Schöps, die de lessen voor zowel beginners als gevorderden toegankelijk en interessant maakt om (optioneel) aan te haken. Schöps staat er om bekend om yoga toegankelijk te willen maken voor een grote groep mensen en heeft om die reden ook al meerdere boeken geschreven. Voor liefhebbers worden lezingen over de filosofie van yoga verzorgd en geïnteresseerden gaan bovendien met tips naar huis over het thuis beoefenen van deze ‘tak van sport’.

Zen in de Caribbean

yogacruise met Star Clippers

De eerste yoga themacruise in het Caribisch gebied vertrekt op 24 januari 2015. Vanuit Philipsburg op St. Maarten cruiset de driemaster langs verschillende Caribische bestemmingen zoals Anguilla, de Britse Maagdeneilanden, Tortola, St. Kitts en St. Barts, om vervolgens weer aan te leggen in St. Maarten. De zeilcruise met vertrek op 31 januari 2015 start en eindigt ook in St. Maarten maar vaart langs andere Caribische bestemmingen zoals Nevis, Dominica, Iles des Saintes, Guadeloupe, Antigua en St. Barts.

Yogacruises op de Middellandse Zee

De twee yogacruises in het Caribisch gebied zijn een aanvulling op het bestaande programma van yogacruises van Star Clippers. Andere yogaprogramma’s worden geboden op de trans-Atlantische cruise of deeltrajecten daarvan. De trans-Atlantische route vertrekt op 24 oktober 2014 met de viermaster Royal Clipper vanuit Civitavecchia (Rome) naar Corsica, Ibiza, Marokko, Lissabon, Tenerife en eindbestemming Barbados. Mensen die een kortere route prefereren, wordt de mogelijkheid geboden om na 12 dagen in Lissabon van boord te gaan, of aldaar op te stappen voor een 17-daagse cruise met Barbados als Caribisch eindstation.

Kijk voor het aanbod van Star Clippers cruises bij Cruisereizen, Zeetours, Captain Cruise, Cruise Travel en Cruisewinkel.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.