Shadow

Aantal cruises naar Panama groeit fors

Panama kan terugkijken op een uitstekend cruisejaar 2013. Het aantal cruises naar Panama steeg evenals het aantal passagiers dat tijdens een cruise uitstapte in Panama.

Cruises naar Panama: Atlantische en Pacifische havens

hal-ms-maasdam-in-panamakanaal

Panama heeft cruisehavens aan de Atlantische Oceaan en aan de Pacifische Oceaan en ligt centraal in Midden-Amerika. Vanwege die strategische ligging is Panama een belangrijke airhub. Dat betekent dat het voor cruisegangers makkelijk is om een cruise in Panama te beginnen of eindigen. En dat heeft het land geen windeieren gelegd. In 2013 deden 135 cruiseschepen Panama-City aan. Dat leverde het land45 miljoen dollar op. November was een topmaand met 301.149 cruisepassagiers, een stijging van 9,2 procent (oftewel 25.470 passagiers) ten opzichte van dezelfde maand in 2012.

Cruises naar Panama: Colon

De meestgebruikte cruisehaven in Panama is Colón, de oostelijke toegangshaven tot het Panamakanaal. Je kunt hier je cruise prima onderbreken om lekker te shoppen: Van handgemaakte ‘molas’, geweven manden en wandkleden tot de modernste designerkleding. Het shoppingdistrict in de haven heeft het allemaal.

Gedeeltelijke doorvaart Panamakanaal

Maar u kunt ook kiezen voor een gedeeltelijke doorvaart door het Panamakanaal. Cruiseschepen varen dan vanaf de Atlantische Oceaan via de cruisehaven van Colon naar Gatun Lake (het grootste kunstmatige meer van het kanaal) en door naar de populaire cruisehaven is Fuerte Amador bij Panama-Stad. De cruisehaven ligt op een kunstmatig eiland dat via een lange boulevard, de Amador Causeway, met Panama-Stad verbonden is. Vanaf de cruisehaven is het nog ongeveer tien kilometer naar het centrum van Panama-Stad. Lees ook: Ervaar het echte gevoel van reizen met een cruiseschip tijdens een Trans-Atlantische cruise.

Bekijk cruises naar Colon, Gatun Lake en Fuerte Amador/Panama-Stad. Bekijk ook cruises vanaf Curacao en Aruba naar Panama. Wilt u echt iets bijzonders? Maak dan een doorvaart door het Panamakanaal op een luxe zeilschip.

Lees ook: Cruisen door het Panamakanaal met de Star Flyer

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.