Shadow

Cruise naar Midden-Amerika met Holland America Line in 2021, 2022 en 2023

Een cruise naar Midden-Amerika biedt je de mogelijkheid om tal van interessante culturen en bestemmingen te ontdekken. En een cruise naar Mexico, Belize, Costa Rica en natuurlijk Panama is prima te combineren met een cruise naar het Caraïbisch Gebied of een Zuid-Amerika cruise.

Cruise naar Midden-Amerika vanuit Florida, Texas of Californië

Veel cruisemaatschappijen starten een cruise naar Midden-Amerika in een van de zuidelijke cruisehavens in de Verenigde Staten. Tal van cruises naar Midden-Amerika vertrekken uit Miami of Fort Lauderdale in Florida, maar er vertrekken ook steeds meer cruiseschepen uit Galveston, Texas. Je kunt je cruise naar Midden-Amerika natuurlijk ook vanuit Californië beginnen. Je maakt dan een cruise langs de Pacifische kant van Midden-Amerika.

Cruise naar Midden-Amerika en het Panamakanaal

Eventueel kun je een cruise naar Midden-Amerika combineren met een doorvaart door het Panama-kanaal om vervolgens via de Caraïbische Zee de andere kant van Midden-Amerika te ontdekken. Bestemmingen in Midden-Amerika zoals Mexico, Guatemala, Honduras, Costa Rica en Panama liggen immers zowel aan de Stille Oceaan als aan de Caraïbische Zee of de Golf van Mexico.

Cruise naar de Mexicaanse Rivièra

Onder meer de Mexicaanse Rivièra aan de Pacifische kust, is erg populair als cruisebestemming. Je vindt hier levendige badplaatsen als het beroemde Acapulco (de grootste haven aan de Pacifische kust in Mexico), Puerto Vallarta, Ensenada en Cabo San Lucas, op het zuidelijkste puntje van het Californische schiereiland. Heb je wat meer tijd en budget, dan kun je je cruise door Midden-Amerika combineren met een cruise naar Zuid-Amerika en zelfs doorvaren naar Antarctica.

Cruise naar Midden-Amerika met Holland America Line

Cruise naar Midden-Amerika op de Koningsdam van Holland America Line. © Holland America Line
Cruise naar Midden-Amerika op de Koningsdam van Holland America Line. © Holland America Line

Holland America Line maakt tussen september 2021 en april 2022 vanuit San Diego cruises naar Midden-Amerika en Hawaii. De cruises worden gemaakt met de Zuiderdam en de Koningsdam. Eerder had Holland America Line deze cruises aangekondigd vanaf oktober 2022 tot maart 2023. In totaal maakt Holland America Line nu 40 cruises naar Midden-Amerika vanuit San Diego tussen september 2021 en april 2022. De cruises duren 5 tot 18 dagen. Je kunt deze cruise ook combineren met een cruise naar Hawaii. Deze 24 of 25-daagse ‘Circle Hawaii and Mexican Riviera Collectors Voyage’ is nu te boeken. Lees ook alles over de Caraïbische cruises die Holland America Line in het najaar van 2021 maakt.

De Zuiderdam maakt tussen 18 september 2021 en 22 april 2022 in totaal 8 cruises naar Mexico, 4 cruises langs de Californische kust, drie cruises naar Hawaii en twee cruises naar het Panama-kanaal. De Koningsdam maakt tussen 10 oktober 2021 en 3 april 2022 vanuit San Diego 15 cruises naar Mexico, 6 cruises langs de Californische kust en twee cruises naar Hawaii.

De Nieuw Amsterdam maakt vanaf 2 oktober een 21 daagse cruise naar Midden-Amerika en door het Panama-kanaal om te eindigen in Fort Lauderdale, Florida. Ook Oranjestad op Aruba en het privé-eiland Half Moon Cay worden bezocht.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Vertrek en aankomst voor de cruise naar Mexico is San Diego in de Verenigde Staten. In Mexico legt de Koningsdam aan in Puerto vallarta, Mazatlán en Cabo San Lucas. Er is ook nog een cruise naar Mexico van vijf dagen. Die vertrekt op 17 december en maakt stops in Ensenada en Cabo San Lucas. Maar er is ook nog een 9-daagse cruise met oud- en nieuw. Die vertrek 29 december 2022 en maakt stops in Puerto Vallarta, Mazatlán, Cabo San Lucas, Pichilingue (La Paz) en Loreto.

Cruise schema Mexicaanse Rivièra en Hawaii

Het cruiseschema van de Zuiderdam en de Koningsdam ziet er als volgt uit:

  • Zuiderdam : 18 september 2021 tot 22 april 2022: 17 cruises vanuit San Diego – acht vanuit Mexico, vier vanaf de kust van Californië, drie vanuit Hawaï en twee vanuit het Panamakanaal.
  • Koningsdam : 10 okt. 2021 tot 3 april 2022: 23 cruises vanuit San Diego – 15 vanuit Mexico, zes vanaf de Californische kust en twee Hawaï cruises.
  • Zevendaagse cruises langs de kust van Californië omvatten een nieuwe route die Catalina, Santa Barbara en San Francisco en Ensenada, Mexico aandoet inclusief een laat avondverblijf. Extra cruises “Classic California Coast” bezoeken onder andere bestemmingen in Californië: Santa Barbara, San Francisco Avalon en Ensenada.
  • Vanuit Seattle, Washington naar Fort Lauderdale, vertrekt op 2 oktober een nieuwe 21-daagse cruise op het Panamakanaal met Nieuw Amsterdam. Deze cruise maakt stops in San Diego; Puerto Vallarta, Mexico; Fuerte Amador (Panama Stad), Panama; Oranjestad, Aruba en Half Moon Cay.
  • Alle zevendaagse cruises op de “Mexicaanse Rivièra” bezoeken drie Mexicaanse havens: Puerto Vallarta, Mazatlán en Cabo San Lucas.
  • De “Mexico en de Zee van Cortez”-routes duren tussen negen en twaalf dagen en doen een combinatie van Puerto Vallarta, Mazatlán, Cabo San Lucas, Guaymas, Topolobampo, Pichilingue (La Paz) en Loreto, Mexico aan.
  • Cruises “Circle Hawaï” duren 17 of 18 dagen en doen de Hawaïaanse havens Lahaina, Hilo, Honolulu, Nawiliwili en Kona en Ensenada aan.
  • Twee 14-daagse cruises door het Panamakanaal van San Diego naar Fort Lauderdale op Zuiderdam vertrekken op 2 en 30 januari 2022.

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.