Shadow

Costa Cruises bestelt twee nieuwe generatie mega cruiseschepen

Costa Cruises heeft een order geplaatst voor twee mega cruiseschepen met de grootste passagierscapaciteit ter wereld. Het zijn tevens de eerste cruiseschepen die worden aangedreven door de relatief schone brandstof LNG.

nieuwe mega schepen Costa Cruises

Costa Cruises laat de twee cruiseschepen bouwen op de Meyer-scheepswerf in het Finse Turku. Het gaat om twee nieuwe generatie cruiseschepen die elk met 2600 hutten capaciteit hebben voor 6600 cruisepassagiers. De twee schepen zijn de eerste in de cruisesector die worden aangedreven door LNG (vloeibaar aardgas), de schoonste scheepsbrandstof ter wereld. Ook de twee nieuwe cruiseschepen die onlangs werden besteld door Aida Cruises, het Duitse merk van de Costa Group) gaan op LNG varen. Die nieuwe Aida-cruiseschepen worden gebouwd op de Meyer-werf in het Duitse Papenburg.

De nieuwe cruiseschepen van Costa Cruises worden opgeleverd in 2019 en 2020. Met de nieuwe schepen wil Costa Cruises haar marktleiderschap in de grootste contintentaal Europese markten uitbouwen en haar gasten een ongeëvenaarde cruise-ervaring bieden, aldus Michael Thamm, CEO van de Costa Group.

Update: Het eerste schip is opgeleverd en heet Costa Smeralda. Het behoort tot de tien grootste cruiseschepen ter wereld.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Cruisereizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, TUI en Stip Reizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.