Costa Cruises bestelt twee nieuwe generatie mega cruiseschepen

Geplaatst door Redactie op 30 juli 2015 om 12:34 in de categorie Cruise nieuws

nieuwe mega schepen Costa CruisesCosta Cruises heeft een order geplaatst voor twee mega cruiseschepen met de grootste passagierscapaciteit ter wereld. Het zijn tevens de eerste cruiseschepen die worden aangedreven door de relatief schone brandstof LNG.

Costa Cruises laat de twee cruiseschepen bouwen op de Meyer-scheepswerf in het Finse Turku. Het gaat om twee nieuwe generatie cruiseschepen die elk met 2600 hutten capaciteit hebben voor 6600 cruisepassagiers. De twee schepen zijn de eerste in de cruisesector die worden aangedreven door LNG (vloeibaar aardgas), de schoonste scheepsbrandstof ter wereld. Ook de twee nieuwe cruiseschepen die onlangs werden besteld door Aida Cruises, het Duitse merk van de Costa Group) gaan op LNG varen. Die nieuwe Aida-cruiseschepen worden gebouwd op de Meyer-werf in het Duitse Papenburg.

De nieuwe cruiseschepen van Costa Cruises worden opgeleverd in 2019 en 2020. Met de nieuwe schepen wil Costa Cruises haar marktleiderschap in de grootste contintentaal Europese markten uitbouwen en haar gasten een ongeëvenaarde cruise-ervaring bieden, aldus Michael Thamm, CEO van de Costa Group.

Update: Het eerste schip is opgeleverd en heet Costa Smeralda.

Cruises van Costa Cruises zijn onder meer te boeken bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Dreamlines, Captain Cruise, TUI, Stip Reizen, Cruisetravel en Kras.

Costa Cruises bestelt twee nieuwe generatie mega cruiseschepen
5 (100%) 3 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.