Shadow

Cruisen met kinderen bij Costa Cruises

Waarschijnlijk ligt het aan de Italiaanse achtergrond van Costa Cruises dat kinderen en ook grotere gezinnen bij deze cruisemaatschappij zo in de watten gelegd worden. Cruisen met kinderen bij Costa Cruises is heel voordelig. Zo kunnen kinderen tot 18 jaar, mits ze bij de ouders op de hut slapen, het hele jaar door gratis cruisen.

Cruisen met kinderen bij Costa Cruises © Costa Cruises
Cruisen met kinderen bij Costa Cruises © Costa Cruises

Costa Cruises:  op cruise met kinderen

In Mediterrane landen is het al lang heel gewoon om met het hele gezin te cruisen. Dat kan ook, omdat cruisen met kinderen helemaal niet duur hoeft te zijn. Costa Cruises biedt gezinnen de mogelijkheid om één of twee kinderen tot 18 jaar gratis mee te nemen. Ze moeten dan wel bij de ouders in de hut slapen. Dat is meestal geen enkel probleem, omdat elke hut standaard voorzien is van innovatief opgeborgen extra bedden. Opgeklapt in bijvoorbeeld het plafond nemen die geen enkele ruimte in als je zonder kinderen gaat cruisen.

Ga je met een groot gezin cruisen? Dan biedt Costa Cruises de mogelijkheid om voor een gereduceerd tarief een aparte kinderhut bij te boeken. Deze kinderhut ligt in de buurt van de hut van de ouders. Eenoudergezinnen kunnen met korting cruisen. Kinderen vanaf zes maanden mogen mee op cruise. Voor cruises van vijftien dagen of langer geldt een minimumleeftijd van twaalf maanden. Lees alles over het kiezen van de perfecte hut op een cruiseschip.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Cruisereizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, TUI en Stip Reizen.

Animatie en kinderopvang bij Costa Cruises

Costa Cruises kinderclub

Tijdens een cruise hoeven kinderen zich geen moment te vervelen. Alle schepen beschikken over speciale clubs en animaties voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.  Bij het inschepen ontvangt elk kind het [email protected] met een overzicht van de activiteiten zodat het kiezen en de cruisevakantie meteen kan beginnen.Voor kinderen van drie tot zes jaar is de Miniclub ingericht en kinderen van 7 tot 11 jaar kunnen naar de Maxi Club. Tieners van twaalf tot veertien jaar en van vijftien tot zeventien jaar hebben hun eigen hangouts in de Teen Junior en Teen Club met activiteiten als dansles, sporttoernooien, midedernachtzwemmen, themadiners en een playstation. Alle clubs werken met professionele entertainers en animatoren. Terwijl pa en moe heerlijk genieten aan het zwembad of in de Samsara Spa, vermaken de kids zich opperbest. Nieuw in 2016 is de samenwerking met het Leolandia pretpark waardoor er nu ook Peppa-Pig-entertainment in de kinderclubs is.

Entertainment bij Costa Cruises

Costa Cruises zwemmen

Omdat Costa Cruises haar passagiers een onvergetelijke ervaring wil bezorgen, speelt entertainment een belangrijke rol tijdens de cruises. Op de Costa Luminosa bijvoorbeeld is voor kinderen een 4D bioscoop ingericht waar het 3D-beeld gecombineerd wordt met bewegende stoelen en het gebruik van geuren en andere effecten. Op de Costa Pacifica, waar muziek tijdens de cruise voorop staat, kun je in een geluidsstudio je eigen CD opnemen. En de Costa Favolosa (sinds 2011 onderdeel van de vloot) heeft speelruimtes en hutten met een Playstation en een zwemparadijs met een echt galjoen. Sowieso komt op de nieuwe schepen van Costa Cruises een uitschuifbaar dak boven het zwembad, zodat je ook in de koelere maanden lekker kunt zwemmen.

Maaltijden voor kinderen tijdens cruises

Om cruisen met kinderen betaalbaar te houden, heeft Costa Cruises de voordelige boys&girls-kaart voor kinderdrankjes. De maaltijden voor kinderen zijn inbegrepen, dus je weet vooraf precies waar je aan toe bent. Voor het drinken van alcohol en toegang tot het casino geldt een minimumleeftijd van achttien jaar.

Een groepsontbijt voor kinderen, een heuse Nutella-avond of een gitaaravond onder de sterrenhemel? Als je gaat cruisen met kinderen bij Costa Cruises tijdens de schoolvakanties is het gastronomische aspect aan boord toegespitst op jonge kinderen en tieners. Ook stelt de chef-kok per cruise twee keer een exclusief menu samen, speciaal voor kinderen en tieners. Buiten de schoolvakanties kiezen kinderen hun lievelingsmaaltijd uit het kidsmenu.