Shadow

Cruisen met MSC Cruises in de Middellandse Zee

Het tweede schip van MSC cruises dat weer gasten aan boord verwelkomt is MSC Magnifica. Voor het eind van het jaar kun je boeken voor een aantal Middellandse Zee cruises van tien nachten. Speciaal voor kerst kun je op 18 december vanuit Genua inschepen voor een kerscruise van acht nachten.

De MSC Magnifica hier op archieffoto in de Amsterdamse haven. © Nico van Dijk
De MSC Magnifica hier op archieffoto in de Amsterdamse haven. © Nico van Dijk

Ook op de MSC Magnifica wordt het nieuwe gezondheidsprotocol van MSC Cruises toegepast. Het eerste schip van MSC dat weer uitvoer voor een cruise was de MSC Grandiosa. Na een aantal reizen blijkt de effectiviteit van de maatregelen. Schrijf een cruise review over de MSC Magnifica.

Een greep uit de gezondheids- en veiligheidsprotocollen van MSC:

De protocollen zijn opgesteld in samenwerking met tal van deskundigen en gezondheidsautoriteiten in de diverse landen waar MSC cruises wil verzorgen. Het RINA, een onafhankelijk bedrijf voor maritieme certificering, heeft geverifiëerd dat de protocollen voldoen aan de richtlijnen van de European Maritime Safety Agency (EMSA). Daarin zijn aanvullende gezondheidsnormen zijn opgenomen, waaronder die van het EU Healthy Gateways Joint Action. Ook is rekening gehouden met de nieuwste inzichten omtrent de verspreiding en het voorkomen van het coronavirus.

Corona-protocol bij het inschepen

 • Er mogen veel minder passagiers per cruise mee dan gebruikelijk.
 • De inschepingsprocedure wordt zoveel mogelijk gedigitaliseerd en contactloos gemaakt. Om de passagiersstromen goed te managen krijgen alle passagiers een eigen aankomsttijd toegewezen.
 • De gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in de cruiseterminal voldoen aan dezelfde normen als die aan boord. Passagiers krijgen een temperatuurcontrole, een COVID-19 Swab test en een persoonlijke controle van de gezondheidsvragenlijst om te verzekeren dat je gezond bent. Indien verdere controles nodig zijn, zullen deze worden uitgevoerd door medisch personeel en, indien nodig, kan er een volgende COVID-19 test uitgevoerd worden.
 • Een passagier die positief test, symptomen vertoont of een verhoogde temperatuur heeft, wordt geweigerd. Volgens de richtlijnen van het European Centre for Disease Prevention and Control moeten passagiers die reizen uit landen met een hoog risico, een moleculaire RT-PCR-test afleggen, die binnen 72 uur voorafgaand aan hun inscheping moet worden uitgevoerd. Alle bemanningsleden worden getest op COVID-19 voor inscheping en met regelmaat tijdens hun contract.

Nieuwe cruiseregels aan boord

 • Passagiers mogen op bestemmingen alleen van boord tijdens een MSC-cruise. Ook tijdens die excursies worden strenge gezondheids- en hygiënenormen in acht genomen.
 • Het aantal activiteiten aan boord wordt zodanig aangepast dat deelname in kleinere groepen mogelijk wordt. Passagiers die aan een activiteit mee willen doen, moeten die vooraf reserveren. Dat kan via de MSC for Me-app. Dat principe past TUI Cruises ook al toe.
 • Als social distancing niet mogelijk is, zoals in liften, moeten gasten een mondkapje dragen. Mondkapjes worden dagelijks in de hutten neergelegd en zijn ook elders aan boord verkrijgbaar.
 • In de buffetrestaurants scheppen de koks het eten op. Je mag uiteraard wel zelf kiezen wat eet.
 • Tijdens de cruise worden alle passagiers en bemanningsleden voortdurend gecontroleerd. Ook wordt de temperatuur van passagiers en bemanningsleden gecontroleerd als ze terugkeren van de wal.
 • De medische faciliteiten aan boord zijn verbeterd via onder meer speciaal opgeleid personeel en apparatuur om vermoedelijke COVID-19-patiënten te testen en te behandelen. Elke passagier met corona-symptomen kan gratis aan boord behandeld worden. Elk cruiseschip heeft speciale hutten beschikbaar voor isolatie van verdachte gevallen en hun nauwe contacten.
 • Er zullen nieuwe ruimtes aan boord worden gereserveerd voor kinderen en tieners, omdat in de opvangruimte met verminderde capaciteit zullen werken. Ouders op excursie kunnen kinderen bij het personeel van de Kids Club achterlaten door een dag van tevoren te reserveren. Lunch en diner met het personeel van de Kids Club zal nog steeds plaatsvinden. Dat geldt ook voor de populairste kinderactiviteiten zoals MasterChef At Sea Juniors, MSC Dance Crew, Cabin 12006 familiespelshow & webserie en de LEGO-ervaring.
 • Ook zal er nog steeds heel veel live-entertainment te zien zijn.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Op de MSC schepen krijgen alle passagiers en bemanningsleden een gratis MSC for Me-polsband, die contactloze transacties rond het schip vergemakkelijkt en zorgt voor contact- en nabijheidstracering.

Verder worden aan boord nieuwe reinigingsmethoden ingevoerd. Denk aan het gebruik van desinfecterende producten van ziekenhuiskwaliteit en de hygiëne van de lucht aan boord met UV-C lichttechnologie die 99,97% van de ziektekiemen doodt.

Lees hier meer over de maatregelen van MSC Cruises

Ontdek het oostelijke en westelijke Middellandse Zeegebied

Er worden door MSC Cruises twee vaarroutes aangeboden in het Middellandse Zeegebied die aangevuld worden met een aantal bijzondere excursies zoals een bezoek aan Pisa, de Akropolis, een busrit over Malta en een wandeltocht door Rome. Ook tijdens de excursies worden de gezondheidsprotocollen toegepast.
Er zijn leuke aanbiedingen voor de cruises in de Middellandse Zee.

Lees meer artikelen over MSC Cruises.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.