Shadow

MSC Cruises herstart cruises met Grandiosa en Magnifica

MSC Cruises is er klaar voor om weer met cruisen te beginnen. De eerste cruises worden vanaf 16 augustus gemaakt met het vlaggenschip MSC Grandiosa. De MSC Magnifica vaart 19 oktober uit. MSC Grandiosa biedt cruises van 7 nachten aan in de westelijke Middellandse Zee. MSC Magnifica bedient de Oostelijke en Westelijke Middellandse Zee.

 De MSC Grandiosa (voorgrond) en de MSC Magnifica gaan weer cruisen in de Middellandse Zee © MSC Cruises
De MSC Grandiosa (voorgrond) en de MSC Magnifica gaan weer cruisen in de Middellandse Zee © MSC Cruises

MSC Cruises kondigde begin augustus aan zo snel mogelijk weer cruises aan te willen bieden.

De eerste cruises van MSC Cruises

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

De eerste cruise met de MSC Grandiosa vertrekt op 16 augustus. Het vlaggenschip van MSC Cruises blijft dicht bij huis. De cruise van zeven nachten voert langs de Italiaanse havens Genua, Civitavecchia / Rome, Napels, Palermo en Valletta op Malta. Griekenland en Malta hebben al laten weten dat cruiseschepen van alle rederijen weer welkom zijn.

Langere cruises MSC Magnifica

Update 23 december 2020: De datum van de eerste cruise van de MSC Magnifica is opnieuw opgeschoven. De Maginifica zou vanaf 7 januari 2021 cruises naar Griekenland en de Griekse eilanden maken. Maar vanwege de reisbeperkingen van de Griekse overheid is de herstart van de Magnifica-cruises uitgesteld tot 14 februari 2021. Passagiers die al geboekt hadden, kunnen overgeboekt worden op een cruise met de MSC Grandiosa. Die maakt cruises naar Italië en Malta.

Kerstcruises MSC geannuleerd

Het cruiseprogramma met de MSC Magnifica omvatte ook een kerstcruise van 8 nachten met vertrek op 18 december vanuit Genua. Ook het vlaggenschip MSC Grandiosa zal een kerstcruise maken van 8 nachten met vertrek op 20 december vanuit Genua. Beide cruises zijn geannuleerd vanwege inreisbeperkingen die door de Italiaanse overheid zijn ingesteld.

Veiligheids- en gezondheidsprotocollen voor cruises

Om veilig te kunnen cruisen in het coronatijdperk heeft MSC Cruises strikte veiligheids- en hygiëneprotocollen opgesteld. Dat is gebeurd in samenwerking met tal van deskundigen en gezondheidsautoriteiten in de diverse landen waar MSC cruises wil verzorgen. Het RINA, een onafhankelijk bedrijf voor maritieme certificering, heeft geverifiëerd dat de protocollen voldoen aan de richtlijnen van de European Maritime Safety Agency (EMSA). Daarin zijn aanvullende gezondheidsnormen zijn opgenomen, waaronder die van het EU Healthy Gateways Joint Action. Ook is rekening gehouden met de nieuwste inzichten omtrent de verspreiding en het voorkomen van het coronavirus.

Corona-protocol MSC Cruises bij het inschepen

Een greep uit de protocollen:

 • Er mogen deze zomer alleen passagiers uit Schengenlanden mee op cruise.
 • Er mogen veel minder passagiers per cruise mee dan gebruikelijk.
 • De inschepingsprocedure wordt zoveel mogelijk gedigitaliseerd en contactloos gemaakt. Om de passagiersstromen goed te managen krijgen alle passagiers een eigen aankomsttijd toegewezen.
 • De gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in de cruiseterminal voldoen aan dezelfde normen als die aan boord. Passagiers krijgen een temperatuurcontrole, een COVID-19 Swab test en een persoonlijke controle van de gezondheidsvragenlijst om te verzekeren dat je gezond bent. Indien verdere controles nodig zijn, zullen deze worden uitgevoerd door medisch personeel en, indien nodig, kan er een volgende COVID-19 test uitgevoerd worden.
 • Een passagier die positief test, symptomen vertoont of een verhoogde temperatuur heeft, wordt geweigerd. Volgens de richtlijnen van het European Centre for Disease Prevention and Control moeten passagiers die reizen uit landen met een hoog risico, een moleculaire RT-PCR-test afleggen, die binnen 72 uur voorafgaand aan hun inscheping moet worden uitgevoerd. Alle bemanningsleden worden getest op COVID-19 voor inscheping en met regelmaat tijdens hun contract.

Nieuwe cruiseregels aan boord

Ook tijdens de cruise en aan boord gelden nieuwe spelregels.

 • Passagiers mogen op bestemmingen alleen van boord tijdens een MSC-cruise. Ook tijdens die excursies worden strenge gezondheids- en hygiënenormen in acht genomen.
 • Het aantal activiteiten aan boord wordt zodanig aangepast dat deelname in kleinere groepen mogelijk wordt. Passagiers die aan een activiteit mee willen doen, moeten die vooraf reserveren. Dat kan via de MSC for Me-app. Dat principe past TUI Cruises ook al toe.
 • Als social distancing niet mogelijk is, zoals in liften, moeten gasten een mondkapje dragen. Mondkapjes worden dagelijks in de hutten neergelegd en zijn ook elders aan boord verkrijgbaar.
 • In de buffetrestaurants mag je niet meer zelf opscheppen. Dat doen de koks voor je. Je mag uiteraard wel zelf kiezen wat eet.
 • Tijdens de cruise worden alle passagiers en bemanningsleden voortdurend gecontroleerd. Passagiers en bemanningsleden moeten dagelijks hun temperatuur laten controlen als ze terugkeren van de wal.
 • De medische faciliteiten aan boord zijn verbeterd via onder meer speciaal opgeleid personeel en apparatuur om vermoedelijke COVID-19-patiënten te testen en te behandelen. Elke passagier met corona-symptomen kan gratis aan boord behandeld worden. Elk cruiseschip heeft speciale hutten beschikbaar voor isolatie van verdachte gevallen en hun nauwe contacten.
 • Er zullen nieuwe ruimtes aan boord worden gereserveerd voor kinderen en tieners, omdat in de opvangruimte met verminderde capaciteit zullen werken. Ouders op excursie kunnen kinderen bij het personeel van de Kids Club achterlaten door een dag van tevoren te reserveren. Lunch en diner met het personeel van de Kids Club zal nog steeds plaatsvinden. Dat geldt ook voor de populairste kinderactiviteiten zoals MasterChef At Sea Juniors, MSC Dance Crew, Cabin 12006 familiespelshow & webserie en de LEGO-ervaring.
 • Ook zal er nog steeds heel veel live-entertainment te zien zijn.

Op de MSC Grandiosa krijgen alle passagiers en bemanningsleden een gratis MSC for Me-polsband, die contactloze transacties rond het schip vergemakkelijkt en zorgt voor contact- en nabijheidstracering.

Verder worden aan boord nieuwe reinigingsmethoden ingevoerd. Denk aan het gebruik van desinfecterende producten van ziekenhuiskwaliteit en de hygiëne van de lucht aan boord met UV-C lichttechnologie die 99,97% van de ziektekiemen doodt.

Wat als er toch corona uitbreekt tijdens een cruise?

Mochten er tijdens de cruise toch nieuwe gevallen van coronabesmettingen opduiken, dan wordt in samenwerking met de gezondheidsautoriteiten een nood-actieplan in werking gesteld. Die bestaan onder meer uit isolatie van de passagiers en diens nauwe contacten en ontscheping in het land waar het cruiseschip zich bevindt.

Ook heeft MSC Cruises een nieuw MSC COVID-19-Protection Plan geïntroduceerd voor de cruises in de zomer 2020. Deze verzekering biedt dekking als de passagier voor vertrek geïnfecteerd raakt, en als hij niet kan reizen. Ook ben je tijdens de cruise gedekt voor medische kosten en na de cruise als je alsnog ziek wordt. Daarnaast dienen passagiers ook hun gebruikelijke reis- en ziektekostenverzekering afgesloten te hebben.

Lees ook: Welke maatregelen nemen cruisemaatschappijen om corona-uitbraak te voorkomen?

Lees hier het veiligheids- en hygiëneprotocol van Costa Cruises.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.