Shadow

Cruisereview Mardi Gras van Carnival Cruise Line

Cruiseschip Mardi Gras is het eerste schip van de nieuwe Excel-klasse van cruiserederij Carnival Cruise Line. De Mardi Gras is het eerste cruiseschip met een achtbaan aan boord. Bovendien is de Mardi Gras het eerste Amerikaanse cruiseschip dat LNG als brandstof heeft.

Carnival Cruise Line liet in 1972 ook een cruiseschip met de naam Mardi Gras bouwen. Dat werd een echt Fun-schip dat een geheel nieuwe stijl van cruisen introduceerde. Dat wordt ook verwacht van de nieuwe Mardi Gras, die overigens zes keer groter is dan haar voorganger.

Cruiseschip Mardi Gras van Carnival Cruise Line © Carnival Corporation
Cruiseschip Mardi Gras van Carnival Cruise Line © Carnival Corporation

De Mardi Gras is het eerste cruiseschip van Carnivan Cruise Line in de Excel-klasse, een subklasse van de Excellence-klasse. En met een volume van 181.808 BRT is het ook het grootste schip van de vloot van Carnival Cruise Line. De Mardi Gras staat ook nog net in de top tien van grootste cruiseschepen ter wereld.

Entertainment op de Mardi Gras

Fun en entertainment staan centraal op het nieuwe cruiseschip Mardi Gras. Het schip is verdeeld in zes themagebieden waar entertainment, eten, winkelen en evenementen voorop staan. Blikvanger is de Bolt, de 240 meter lange achtbaan die over het hele achterschip loopt en waarmee je een maximale snelheid van 64 kilometer per uur haalt. Ook heeft Carnival Cruise Line op de Mardi Gras nieuwe horeca-concepten geïntroduceerd zoals Emeril’s Bistro 1396, Shaq’s Big Chicken, Chibang! en Street Eats. Lees meer over de faciliteiten aan boord van het cruiseschip Mardi Gras.

De Mardi Gras is op 18 december 2020 opgeleverd aan de eigenaar Carnival. © Meyer Turku
De Mardi Gras is op 18 december 2020 opgeleverd aan de eigenaar Carnival. © Meyer Turku

De Mardi Gras heeft Port Canaveral in Miami als thuishaven. De havenautoriteiten hebben speciaal voor de Mardi Gras een nieuwe cruiseterminal laten bouwen, Terminal 3.

De Mardi Gras heeft na zes keer uitstel op 31 juli 2021 haar maiden cruise gemaakt. Sindsdien heeft het schip al veel onderscheidingen gewonnen zoals Beste nieuwe cruiseschip in 2021 van USA Today’s Reader’s Choice 10 Best Awards en beste nieuwe cruiseschip van 2021 van Cruise Hive. Lees meer over de nieuwste cruiseschepen.

Het cruiseschip Mardi Gras krijgt in de herfst van 2022 gezelschap van een zusterschip genaamd Carnival Celebration. In de herfst van 2023 komt er een derde Excel-schip bij, de Carnival Jubilee. De Mardi Gras is overigens een van de weinige cruisechepen van Carnival Cruise Line dat geen ‘Carnival’ in de naam heeft.

Lees ook de beoordelingen over de AIDAcosma van Aida Cruises, de Costa Toscana van Costa Cruises en de Iona van P&O Cruises. Dat zijn zusterschepen van de Mardi Gras. Ze zijn vergelijkbaar qua omvang en de cruisemaatschappijen van wie ze zijn, behoren allemaal tot Carnival Corporation & PLC.

Bekijk aanbiedingen voor cruises van Carnival Cruise Lines bij Zeetours, Captain Cruise, Cruisewinkel, Cruise Travel en CruiseReizen.nl.

Feiten en cijfers over de Mardi Gras van Carnival Cruise Line

 • Gebouwd op: Scheepswerf Meyer Turku in Finland.
 • Eerste staal gesneden op 15 november 2018
 • Kiel gelegd op 18 juni 20219
 • Float out op 20 januari 2020.
 • Gedoopt: op 23 oktober 2021 gedoopt door oud-basketballer ‘Chief Fun Officer’ Shaquille O’Neal
 • Godmother van de Mardi Gras: Kimberly Marie Jiménez Rodriguez, miss Dominicaanse Republiek 2020
 • Lengte: 344,42 meter
 • Breedte: 41,75 meter
 • Volume: 181.808 BRT
 • Aantal dekken: 19
 • Aantal passagiers: 6465
 • Aantal bemanningsleden: circa 2000

Cruisereview Mardi Gras

U kunt hieronder zelf een cruisereview schrijven. In het eerste blok ziet u hoe anderen dit cruiseschip beoordeeld hebben. Daaronder bij ‘Geef je beoordeling of reactie’ kunt u zelf een beoordeling geven door de balkjes te verslepen. Op die manier kunt u dit cruiseschip op diverse aspecten beoordelen. Een 0 is zeer slecht een 10 is uitmuntend. In het veld ‘Reageer’ kunt u een toelichting geven, bijvoorbeeld wanneer u met dit cruiseschip hebt gevaren, iets over de bestemming en wat u verder aan relevante informatie met andere cruiseliefhebbers wilt delen. Klik op de blauwe knop ‘Reactie plaatsen’ en uw beoordeling wordt naar de redactie gestuurd. In principe wordt elke beoordeling geplaatst. Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk beoordelingen van andere cruiseschepen.

Mardi Gras

0

Algemene indruk

0.0/10

Service

0.0/10

Kwaliteit hutten en suites

0.0/10

Kwaliteit en variatie eten

0.0/10

Entertainment

0.0/10

Aanbod voor kinderen en jongeren

0.0/10

Variatie en kwaliteit bestemmingen

0.0/10

Waar voor je geld?

0.0/10

Pluspunten

 • Nieuw groot cruiseschip
 • Veel entertainment voor jong en oud

Minpunten

 • Minder geschikt voor mensen die houden van de rust van kleinere cruiseschepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.