Shadow

Gerenoveerde Sun Princess weer op cruise

Na twee weken in Singapore in droogdok te hebben gelegen voor een renovatie, is de Sun Princess weer in de vaart genomen.

De Sun Princess, nog voor de renovatie, in Alaska © Princess Cruises.
De Sun Princess, nog voor de renovatie, in Alaska © Princess Cruises.

Tijdens de renovatie werd het logo van Princess Cruises op de boeg aangebracht, werd een nieuwe hut-categorie ingevoerd en werd de kinderclub vernieuwd.

Update: Princess Cruises heeft de Sun Princess in september 2020 verkocht, waarschijnlijk aan een Japanse reder. Ook de Sea Princess is in september 2022 verkocht. In 2024 komt een nieuw cruiseschip met de naam Sun Princess in de vaart. Dit wordt het eerste cruiseschip in de nieuwe Sphere-klasse van Princess Cruises en teven het grootste cruiseschip in de vloot van Princess.

Kinderclub Camp Discovery

De vernieuwde kinderclub op de Sun Princess, genaamd Camp Discovery, is in samenwerking met Discovery Channel opnieuw opgezet. Voor elke leeftijdsgroep worden specifieke educatieve en leuke activiteiten georganiseerd waarbij spelen, ontdekken en creativiteit voorop staan. De kinderclubs zijn voor kinderen van drie tot zeventien jaar.

Club class mini-suites

Na de renovatie beschikt de Sun Princess over club class mini-suites. Dat is een nieuw toegevoegde hut categorie met VIP faciliteiten zoals voorrang bij in- en ontscheping en exclusieve dinermogelijkheden.

Tenslotte is ook het winkelaanbod aan boord gemoderniseerd en uitgebreid met een Effy Fine Jewelry boutique en luxueuze merken zoals Burberry, Coach, Longchamp en Guess.

De Sun Princess, die plaats heeft voor 2000 cruisepassagiers, vaart momenteel in Zuid-Oost Azië waarna zij voor het winterseizoen 2019 terugkeert naar Australië. Daar staan eerst vaarroutes aan de westkant gepland gevolgd door routes aan de oostkant en Nieuw-Zeeland. Princess Cruises biedt een 15-daagse rondreis Indonesië aan vanaf Fremantle, Australië. Aanleghavens zijn onder andere Lombok en Bali en Komodo eiland met het Komodo Nationaal Park, een van de ‘Nieuwe Zeven Natuur Wereldwonderen’.

Het schip zal verder in 2020 fungeren als drijvend hotel tijdens de Olympische Spelen in Tokio. De Sun Princess wordt dan gedurende 19 dagen afgemeerd in Yokohama.

Ook een cruisevakantie met de Sun Princess boeken?

Boek cruises van Princess Cruises rechtstreeks bij Captain Cruise, Zeetours, Cruise Travel, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

De renovatie van de Sun Princess maakt onderdeel uit van de Come Back New Promise-campagne van Princess Cruises. Dat is een 330 miljoen pond sterling kostend renovatieprogramma van de 17 schepen van de Princess-vloot. Recent werd ook de Crown Princess gerenoveerd. Verder heeft Princess Cruises bij de Fincantieri-werf drie nieuwe schepen in aanbouw. Daarnaast is nog een order getekend voor de bouw van twee mega cruiseschepen van elk ongeveer 4300 passagiers. Die komen in 2023 en 2025 in de vaart.

Lees meer nieuws over Princess Cruises.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.