Shadow

Sun Princess eerste schip van nieuwe Sphere-klasse van Princess Cruises

Sun Princess wordt de naam van een nieuw cruiseschip dat in het voorjaar van 2024 voor Princess Cruises gaat plaatsen. De Sun Princess meet 175.000 BRT en biedt plaats aan meer dan 4000 passagiers. Daarmee wordt de Sun Princess het grootste cruiseschip van Princess Cruises.

Sun Princess eerste cruiseschip Sphere-klasse

Artist impression van de Sun Princess, het eerste cruiseschip in de Sphere-klasse van Princess Cruises © Princess Cruises
Artist impression van de Sun Princess, het eerste cruiseschip in de Sphere-klasse van Princess Cruises © Princess Cruises

De Sun Princess wordt het eerste schip van een nieuwe scheepsklasse van Princess Cruises: de Sphere-klasse. En met een volume van 175.000 brutoregisterton komt het schip direct in de top twintig van grootste cruiseschepen ter wereld. Met dat volume wordt het nieuwste Princess-schip net iets kleiner dan de Mardi Gras, het grootste cruiseschip van Carnival Cruise Line. Princess Cruises en Carnival zijn beide onderdeel van de Carnival Corporation.

Cruises Sun Princess nu al te boeken

Het Piazza Atrium beslaat drie dekken © Princess Cruises
Het Piazza Atrium beslaat drie dekken © Princess Cruises

De nieuwe Sun Princess wordt volgens Princess Cruises een grensverleggend schip met een iconische Piazza en een entertainmentcentrum, In het Piazza-atrium komt een groot led-scherm waarop ook live-entertainment programma’s getoond kunnen worden. Naast het Piazza Atrium komen een nieuwe koffiebar, Coffee Currents, Bellini’s Cocktail Bar, en bekende favorieten van Princess-gasten zoals de Crooners Bar en Alfredo’s Pizzeria. Cruises met de nieuwe Sun Princess zijn nu al te boeken.

Boek cruises van Princess Cruises rechtstreeks bij Captain Cruise, Zeetours, Cruise Travel, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

The Dome: immense glazen koepel

The Dome is overdag een plek om te zonnen, te chillen en te zwemmen. © Princess Cruises
The Dome is overdag een plek om te zonnen, te chillen en te zwemmen. © Princess Cruises

Een van de blikvangers van de Sun Princess wordt The Dome: een immense glazen koepel over verschillende niveaus, geïnspireerd op het Griekse eiland Santorini. The Dome wordt de eerste geheel glazen koepel van deze omvang op een cruiseschip. Overdag kun je in de Dome zwemmen in binnen- en buitenbaden. ’s Avonds verandert het zwembad in een podium en moet er een sfeertje gaan hangen zoals op South Beach, het legendarische strand van Miami, Florida. Ook krijgt de Sun Princess restaurants die over meerdere verdiepingen verdeeld zijn. Ook belooft Princess Cruises royale zichtlijnen naar de oceaan.

Nieuwe categorie luxe suites bij Princess Cruises

Artist impression van een Signature Collection Suite © Princess Cruises
Artist impression van een Signature Collection Suite © Princess Cruises

De Sun Princess wordt ook het eerste cruiseschip waarop Princess Cruises een nieuwe categorie luxe suites invoert: de Signature Collection. Passagiers in deze suites krijgen toegang tot het Signature Restaurant, de Signature Lounge en het Signature Sun Deck, een privé gedeelte van The Sanctuary.

De Club Class-accommodaties op de Sun Princess en op alle andere cruiseschepen van Princess Cruises gaan van nu af aan de Reserve Collection heten. Die bestaat uit mini-suite hutten die op de beste plekken van het schip zijn te vinden. Onderdeel van die Reserve Collection zijn de Reserve Collection Cabana rooms. Dit zijn premium-hutten met een balkon en privé cabana. Passagiers van deze accommodaties hebben ook toegang tot het Reserve Collection Restaurant.

Cruisen op de Sun Princess

De Wake Club op de Sun Princess © Princess Cruises
De Wake Club op de Sun Princess © Princess Cruises

Tijdens het inaugurele seizoen van de Sun Princess, in het voorjaar of de zomer van 2024, maakt de Sun Princess cruises door de Middellandse Zee. Aansluitend worden in de herfst van 2024 cruises naar het Caraïbisch Gebied gemaakt vanuit Port Everglades in Florida.

De nieuwe Sun Princess is het derde cruiseschip in de geschiedenis van Princess Cruises dat de naam Sun Princess krijgt. De eerste Sun Princess maakte van 1974 tot 1988 cruises voor de rederij. De tweede Sun Princess voer van 1995 tot 2020 voor Princess.

Een zusterschip van de Sun Princess, dat nog geen naam heeft, is al in bestelling en wordt in het voorjaar van 2025 opgeleverd.

Feiten cijfers over de Sun Princess:

  • Volume 175.000 BRT
  • Aantal dekken: 21
  • Aantal hutten: 2157 (waaronder 50 suites en 100 hutten die inpandig verbonden kunnen worden
  • Aantal passagiers: ruim 4000
  • Brandstof: LNG

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.