Shadow

Handige cruisetips voor je cruisevakantie

Vakantievieren op een cruiseschip is een bijzondere belevenis. Veel is geregeld en je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over zaken als ‘waar ga ik eten’: er zijn vele restaurants;  ‘wat ga ik doen’: er is altijd wel entertainment aan boord en ‘waar zal ik slapen’: je hebt de hele reis dezelfde hut. We hebben zeven cruisetips op een rijtje gezet die je cruise-vakantie nog onvergetelijker kunnen maken.

Cruistip 1: Op de dagboektoer

Op een cruiseschip krijg je meestal elke dag een ‘cruisekrant’. Er staan allerlei cruisetips en wetenswaardigheden in voor wat er die dag aan boord te doen is. Ook kun je informatie lezen over de plaats waar je aanlegt. Bij een aantal cruisemaatschappijen bestaat de mogelijkheid om er zelf een wens of oproepje in te laten zetten. Daarnaast zijn de krantjes leuk om te bewaren als ‘dagboek’.

Cruisetip 2: Op koopjesjacht

Veel cruiseschepen houden tijdens de reis een ‘uitverkoop’ of ‘sale’. Zo kun je aan de leukste tasjes komen of goedkoop een souvenir scoren. Zeker als het schip de volgende reis naar een ander gebied maakt zijn souvenirs van het huidige vaargebied extra aantrekkelijk geprijsd.

Cruisetip 3: Op de fiets

Een cruisetip waarmee je geld kunt besparen en bijzondere plekken kunt ontdekken: Je kunt er eens over denken om tijdens je cruise fietsen mee te nemen. Wanneer je in een stad aanmeert, kun je heerlijk op de fiets stappen en op je gemak de leukste plekjes ontdekken. Informeer bij de betreffende cruisemaatschappij wat de mogelijkheden zijn.

Cruisetip 4: Op excursie

Nog een financieel vriendelijke cruisetip: Cruisemaatschappijen bieden geheel verzorgde excursies aan. Deze zijn vaak pittig geprijsd. Wanneer je vooraf informatie verzamelt over de havens waar het schip aanlegt –openbaar vervoer, bezienswaardigheden, afstand tot die bezienswaardigheden, kun je vaak op eigen houtje de stad of plaats ontdekken. Nog een belangrijke cruisetip: Let er wel op dat je weer op tijd aan boord terug bent!

Cruisetip 5: Op stroom

Informeer vooraf of je een adapter mee moet nemen om je apparatuur als telefoon, tablet en batterijen voor fotocamera op te laden. Handig om mee te nemen: een stekkerblok voor meerdere stekkers. Vaak is het aantal stopcontacten in een hut beperkt. Met een stekkerblok heb je in ieder geval ook maar een adapter nodig en kun je toch alles in één keer opladen.

Cruisetip 6: Op sleuteljacht

Wanneer je gaat cruisen maak je aan boord gebruik van een ‘cruisecard’. Deze kaart, in de vorm van een creditcard, dient als sleutel van je hut én om je aankopen en bestellingen op te registreren. Wanneer je een keycoard met een pashouder meeneemt van huis kun je daar de kaart in doen. Zo hoef je niet te zoeken naar een plekje voor je sleutel wanneer je kleding zonder zakken draagt.

Cruisetip 7:  Zeeziekte bestrijden

Van zeeziekte zul je op een groot cruiseschip niet snel last hebben. Toch last? Er zijn speciale tabletten te koop tegen zeeziekte. Beetje wee in de maag? Eet een wit broodje.

Nog meer cruisetips:

Cruisen met kinderen
Tips voor fooien
Diëten aan boord van een cruiseschip

Boek je cruise

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Zeetours, CruiseOnline, Cruisereizen.nl, Cruise Travel, Corendon, Cruisewinkel, TUI, Sunweb en Stip Reizen.

Boek cruises van Princess Cruises rechtstreeks bij CruiseOnline, Zeetours, Cruise Travel, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Een zeecruise met de Mein Schiff-schepen van TUI Cruises kun je rechtstreeks boeken bij TUI, CruiseReizen.nl en CaptainCruise.

Aanbiedingen voor Disney Cruise Line kun je boeken bij CruiseOnline, Cruisewinkel, Cruise Travel, Zeetours, Captain Cruise en CruiseReizen.nl.

Bekijk aanbiedingen voor cruises van Carnival Cruise Lines bij Zeetours, Captain Cruise, Cruisewinkel, Cruise Travel en CruiseReizen.nl.

Boek een cruise aanbieding met Seabourn bij CruiseOnline, Sunweb, Cruise Travel, Zeetours, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Lees ook: tips voor cruises

Cruises van Celebrity Cruises kun je rechtstreeks boeken bij onder meer CruiseReizen.nl, Corendon, CruiseOnline, Zeetours, Cruise Travel, Stip Reizen en Sunweb.

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises rechtstreeks bij CruiseOnline, CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel en Cruise Travel.

Bekijk prijzen en aanbiedingen van Azamara Club Cruises bij onder meer CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruise Travel, Cruisewinkel en Captain Cruise.

Cruises met Silversea Cruises zijn te boeken bij onder meer CruiseReizen, Zeetours en Cruise Travel.

Cruises van SeaDream zijn te boeken bij onder meer Captain Cruise en CruiseReizen.nl.

Kijk voor het aanbod van Star Clippers cruises bij Cruisereizen, Zeetours, Captain Cruise, Cruise Travel en Cruisewinkel.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *