Shadow

Holland America Line’s Rotterdam bereikt nieuwe mijlpaal met muntceremonie

Vooruitlopend op de te waterlating van Rotterdam volgende week, vierde Holland America Line vandaag op de Marghera-scheepswerf van Fincantieri in Italië al de muntceremonie van het schip. In navolging van de Italiaanse scheepsbouwtraditie nam Mai Elmar, Executive Director van Cruise Port Rotterdam, als ‘madrina’ van het schip deel aan dit feestelijke gebeuren.

De muntceremonie van het HAL-schip Rotterdam met Mai Elmar en Gus Antorcha, de nieuwe president van Holland America Line. © Holland America Line
De muntceremonie van het HAL-schip Rotterdam met Mai Elmar en Gus Antorcha, de nieuwe president van Holland America Line. © Holland America Line

Tijdens corona-proof ceremonie werden Nederlandse munten – die in 1872 werden geslagen ter ere van Holland America Line’s eerste Rotterdam – aan het buitendek van het schip gelast. Het aanbrengen van de munten brengt volgens de scheepsbouwtraditie geluk. Na deze ceremonie werd er een zegen uitgebracht door de kapelaan van de scheepswerf.

De Rotterdam van Holland America Line in aanbouw in het droogdok. © Holland America Line
De Rotterdam van Holland America Line in aanbouw in het droogdok. © Holland America Line

Bij het evenement waren verder aanwezig: Antonio Quintano, de Directeur van de Fincantieri Marghera Shipyard; Cyril Tatar, Vice President Newbuilding Services van de Holland America Group en Nico Bleichrodt, Vice President International Sales van Holland America Line.

HAL-schip Rotterdam binnen een jaar in de vaart

De muntceremonie betekent dat de nieuwe Rotterdam binnen een jaar in de vaart komt. Op 7 oktober wordt het droogdok van Rotterdam gevuld met water en wordt het schip te water gelaten, waarna bij een afbouw-pier de volgende bouwfase start. De oplevering van Rotterdam staat gepland op 30 juli 2021.

De nieuwe Rotterdam is het zevende HAL-schip dat die naam draagt. Cruises met de Rotterdam zijn nu al te boeken

Cruises van Holland America Line boeken kan bij onder meer CruiseReizen.nl, Cruisetravel, Captain Cruise, Cruisewinkel, Zeetours, Dreamlines en Stip Reizen.

De nieuwe Rotterdam is na de Koningsdam en de Nieuw Statendam, het derde schip in de Pinnacle Class-serie. De Rotterdam kan 2.668 passagiers vervoeren en weegt 99.800 bruto. Lees meer over de nieuwste cruiseschepen.

SS Rotterdam

De Rotterdam ligt nog in het droogdok op de Fincantieri-werf. © Holland America Line
De Rotterdam ligt nog in het droogdok op de Fincantieri-werf. © Holland America Line

Madrina Mai Elmar besteedt al jaren een groot deel van haar tijd aan de stad en de haven van Rotterdam. Sinds 2000 heeft ze Cruise Port Rotterdam uitgebouwd van nul naar 102 cruiseschepen die jaarlijks een bezoek brengen aan de haven. Ze was de eerste Chief Marketing Officer van de stad Rotterdam en is nu Executive Director van Cruise Port Rotterdam. Van 2011 tot 2013 was ze directeur van ss Rotterdam, het beroemde hotelschip en voormalig vlaggenschip van Holland America Line.

In 2005 werd Elmar uitgeroepen tot de vrouwelijke “Havenman van het jaar” en ontving zij de Wolfert van Borselen-medaille van de burgemeester voor haar inzet voor de stad Rotterdam.

De Rotterdam zou eerst Ryndam gaan heten. Maar na de verkoop van de vorige Rotterdam, het zesde schip met die naam in de geschiedenis van HAL, werd besloten de naam Ryndam te vervangen door Rotterdam.

Lees ook:

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.