Shadow

Máxima doopt ms Koningsdam

Holland America Line’s nieuwste cruiseschip, de ms Koningsdam, is op 20 mei in Rotterdam gedoopt door koningin Máxima. Het is de tweede keer dat ze een fles champagne tegen de boeg van een HAL-schip mag gooien. In 2010 doopte, toen nog prinses, Máxima de Nieuw Amsterdam.

Maxima doopt de Koningsdam
Koningin Maxima zegent de scheepsbel van de Koningsdam ©HAL/Mirjam Lems

Het ms Koningsdam werd gezegend door H.M. Koningin Máxima, die een glas champagne over de scheepsbel schonk. Het zogenaamde ‘Blessing of the bell’ is een traditie van Holland America Line om een nieuw schip te verwelkomen in de vloot. Eveneens was zij de eerste die een speciale wand signeerde. Deze krijgt een permanente plek op het schip.

Doop Koningsdam
Doop Koningsdam

De ceremonie werd voortgezet in het World Stage theater waar H.M. Koningin Máxima aan een koord trok waardoor er buiten een champagnefles succesvol tegen de scheepsboeg sloeg.

Met de doop van de Koningsdam door een lid van het Koninklijk Huis zet Holland America Line een 87-jarige traditie voort. Leden van het Koninklijk Huis hebben tot nu toe elf schepen van Holland America Line gedoopt. De Statendam III werd in 1929 gedoopt door Prins Hendrik en Nieuw Amsterdam II in 1937 door Koningin Wilhelmina. Toenmalig Prinses Beatrix doopte de Statendam IV in 1957 en de Prinses Margriet in 1960. De Rotterdam V werd gedoopt in 1958 door Koningin Juliana. Prinses Margriet doopte de Prinsendam in 1972, de Nieuw Amsterdam II in 1983, de Rotterdam VI in 1997 en het ms Oosterdam in 2003. In 2008 doopte toenmalig koningin Beatrix de ms Eurodam.

Cruises met de Koningsdam zijn te boeken bij onder meer CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, TUI en Captain Cruise.

Premier Voyage Koningsdam

De Koningsdam, die ruimte biedt aan 2.650 cruisepassagiers, is het eerste van de nieuwe Pinnacle-class schepen binnen de vloot. Het schip is bezig aan haar ‘premier voyage‘ door de Middellandse Zee. Op 9 mei vertrekt de Koningsdam vanuit de Italiaanse havenstad Civitavecchia (Rome) voor een dertiendaagse cruise naar Rotterdam, waar de Holland America Line voorheen gevestigd was. Na de doop maakt de Koningsdam cruises vanuit Amsterdam naar Noorwegen, de Baltische Staten en Ijsland.

Na het Europese seizoen vaart het ms Koningsdam naar Fort Lauderdale in de Verenigde Staten voor winter- en voorjaarscruises in het Caribische gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.