Shadow

ms Koningsdam als ‘zwevend cruiseschip’

Om Holland America Line’s nieuwste schip het ms Koningsdam op een ludieke manier onder de aandacht te brengen, bestaat er nu een enorme helium ballon in de vorm van het schip. Deze wordt als blikvanger tijdens diverse evenementen ingezet en is zo groot dat meerdere mensen nodig zijn om hem in de lucht te houden.

De eerste keer was op zaterdag 30 juli in het centrum van Seattle in de Verenigde Staten tijdens de ‘Alaska Airlines Seafair Torchlight’ parade. Deze jaarlijkse parade, ter ere van de stad Seattle, vertegenwoordigt diverse lokale bedrijven, verenigingen en sportclubs en trekt duizenden toeschouwers. Meer dan 100 partijen nemen deel met praalwagens, muziek- en dansgroepen en gigantische helium ballonnen. Het internationale hoofdkantoor van Holland America Line bevindt zich in Seattle en het bedrijf is al jarenlang sponsor en deelnemer aan de parade.

Over de luchtballon ms Koningsdam

Koningsdam ballon 1

Het object is 14 meter lang en 3,5 meter hoog. De ballon werd door maar liefst 30 werknemers van de cruiserederij door de parade geleid. Overigens was het niet de eerste keer dat de cruiserederij mee deed met een ballon. In een voorgaande editie van de parade werd een ballon in de vorm van een orka rond gedragen om de cruises naar Alaska onder de aandacht te brengen.

Over het cruiseschip ms Koningsdam

Het ms Koningsdam maakt momenteel vanuit Amsterdam cruises naar Noorwegen, de Baltische Staten en IJsland. Na het Europese seizoen vaart het ms Koningsdam naar Fort Lauderdale in de Verenigde Staten voor winter- en voorjaarscruises in het Caribische gebied. In 2017 zal Amsterdam opnieuw in de zomerperiode de thuishaven zijn voor het ms Koningsdam. Het 99.500 ton zware schip biedt plaats aan 2.650 gasten. Het ms Koningsdam biedt diverse nieuwe innovatieve concepten, openbare ruimtes en ontmoetingsplekken en daarnaast blijven populaire faciliteiten gehandhaafd.

Nieuw aan boord is ook het Grand Dutch Cafe met traditionele Nederlandse lekkernijen en Europees bier. De spectaculaire Main Dining Room is het middelpunt van het schip. Het entertainment aan boord wordt naar een nieuw niveau gebracht met het bruisende Music Walk gebied dat alle muziekgenres aanbiedt. Een 270 graden LED scherm in de World Stage biedt nieuwe mogelijkheden voor optredens waardoor het publiek op een dynamisch schouwspel vol beelden en geluiden wordt getrakteerd.

Aanbiedingen HAL Koningsdam

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Tijdens de Caraïbische cruise brengen culinaire demonstraties van Port-to-Table, EXC Talks en andere verrijkingsprogramma’s de regionale culturen aan boord via boeiende activiteiten en speciale presentaties. Passagiers kunnen ervoor kiezen om de havenbestemmingen zelfstandig te verkennen of door middel van gesponsorde tours met schepen die volgens de gezondheidsrichtlijnen van de lokale havens worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.