Shadow

Met MSC Cruises naar de Formule 1 in Abu Dhabi

MSC Cruises is partner van de Formule 1. En vanuit die samenwerking is een uniek aanbod ontstaan. Je kunt nu met MSC Cruises naar de Formule 1 in Abu Dhabi. Je verblijft op de MSC Virtuosa dat tijdens de Formule 1 als hotelschip fungeert. Ook kun je tickets voor de races en exclusieve toegangskaarten boeken. En inmiddels is bekend gemaakt dat MSC Cruises vaker cruiseschepen in zal zetten rondom Formule-1-races.

Formule 1 in Abu Dhabi

MSC Cruises is sponsor van de Formule-1 © MSC Cruises
MSC Cruises is sponsor van de Formule-1 © MSC Cruises

De Formule 1 in Abu Dhabi is de laatste Formule-1-race van het wedstrijdseizoen. Het is een race waarbij sportgeschiedenis werd geschreven. Autopsortfans zagen in 2021 Max Verstappen in de laatste minuten de koppositie overnemen van Lewis Hamilton, een ongeëvenaarde stunt waarmee de Nederlander wereldkampioen in de Formule 1 werd. Ook in 2022 kleurden de tribunes oranje, omdat tal van Verstappen-fans naar Abu Dhabi waren afgereisd om te zien hoe hun idool opnieuw de wereldtitel pakte.

In de eerste wedstrijd van het seizoen 2023 in Bahrein liet Verstappen zijn concurrenten opnieuw alleen zijn achterlichten zien, dus dat belooft wat. Cruiseliefhebbers kunnen de Grand Prix in Abu Dhabi nu op een hele bijzondere manier bijwonen. Dankzij het partnerschap van MSC Cruises met de organisatie van de Formule 1, kan MSC Cruises een bijzonder Formule-1 arrangement aanbieden.

Formule 1 weekend in Abu Dhabi op de MSC Virtuosa

Met het Cabin + F! Experience pakket van MSC Cruises krijg je onder meer een rondleiding op een dieplader over het circuit van Abu Dhabi. © MSC Cruises
Met het Cabin + F! Experience pakket van MSC Cruises krijg je onder meer een rondleiding op een dieplader over het circuit van Abu Dhabi. © MSC Cruises

De MSC Virtuosa is in februari 2021 opgeleverd en ligt tijdens het Formule-1-weekend van 24-26 november in Abu Dhabi afgemeerd in de Abu Dhabi Cruise Terminal. Het cruiseschip doet dan dienst als hotelschip. Passagiers kunnen van alle faciliteiten van het schip gebruik maken. Maar door het Formule-1-arrangement van MSC Cruises kun je ook racetickets en toegang tot voor anderen besloten gedeeltes van het circuit krijgen. Bekijk reviews van de MSC Virtuosa.

Formule 1 arrangementen boeken

De verkoop van de Formule-1-pakketten is 15 maart begonnen. Bekijk de pakketten op de site van MSC Cruises of boek direct online.

Je kunt kiezen uit vier verschillende pakketten.

  • Wie al een ticket voor de Formule 1 heeft, kan volstaan met het ‘cabin only’-pakket. Daarbij boek je een hut of suite naar keuze.
  • Bij het Cabin + F1-ticket-pakket boek je een hut met een Fantastica Experience. Daar zit ook een 3-daagse tribineplaats bij inbegrepen.
  • Bij het Cabin + F1 Experience pakket krijg je een balkonhut met Fantastica of Aurea-Experience aan boord, een 3-daagse tribuneticket plus en exclusieve Pit Lane-wandeling. Ook een Track-tour rondleiding op een dieplader, een foto met de kampioenstrofee en executive optredens op het schip zijn inbegrepen.
  • Het meest uitgebreide Formule-1-pakket van MSC Cruises is het Cabin + F1 Premium Hospitality-pakket. Je verblijft dan in een excclusieve accommodatie, hebt keuze tussen een Aurea Experience of MSC Yacht Club-experience aan boord, een 3-daagse primium Hospitality Pass die ook allerlei extra’s omvat.

De gratis transfers naar het Yas Marina Circuit zijn inbegrepen in alle F1-arrangementen. De halfpension dineroptie van MSC Cruises is standaard, met ontbijt en diner inbegrepen.

Formule-1 fans verdringe zich in de paddock om een glimp op te vangen van de raceteams. © MSC Cruises
Formule-1 fans verdringe zich in de paddock om een glimp op te vangen van de raceteams. © MSC Cruises

Ook de sfeer aan boord weerspiegelt de spanning op het circuit! Beleef een volledig programma van thema-activiteiten.

De Abu Dhabi Cruise Terminal, waar de MSC Virtuosa zal aanmeren, ligt op slechts een klein eindje rijden van het circuit, waardoor gasten gemakkelijk heen en terug kunnen reizen dankzij gratis transfers. Daarnaast is het stadscentrum zeer dichtbij, waardoor het schip een perfecte uitvalsbasis is voor een weekendje weg. De MSC Virtuosa zal van 23 tot 27 november in de haven liggen.

Vaker cruiseschepen bij Formule-1-races

Inmiddels heeft MSC Cruises laten weten dat het haar partnerschap met de organisatie van de Formule 1 gaat uitbreiden. Zo zal MSC Cruises tijdens een aantal Grand-Prix-races cruiseschepen inzetten als hotelschip, zoals in november bij de Grand Prix in Abu Dhabi al bekend was. Daar fungeert de MSC Virtuosa als hospitality-schip. In het raceseizoen van 2024 zal dat ook bij andere races en met andere schepen gebeuren.

Daarnaast is MSC Cruises hoofdsponsor geworden van de Grand Prix in België in 2023.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.