Shadow

Cruise review MSC Virtuosa van MSC Cruises

De MSC Virtuosa is een van de nieuwste cruiseschepen van MSC Cruises. De Virtuosa behoort tot de Meraviglia-Plus-klasse en is het zusterschip van de MSC Grandiosa.

De MSC Virtuosa maakt cruises in de Rode Zee © MSC
De MSC Virtuosa © MSC

De MSC Virtuosa is na de MSC Grandiosa het tweede schip in de Meraviglia Plus-klasse. Samen zijn samen de twee grootste cruiseschepen in de vloot van MSC Cruises.

De MSC Virtuosa is maar liefst 331 meter lang, 16 meter langer dan de MSC Meraviglia en de MSC Bellissima. Elk van de 18 dekken (eigenlijk 19 dekken, maar dek 17 bestaat niet), is vernoemd naar een componist. Het schip telt verder onder meer 21 bars, 4 a la carte restaurants en 5 specialiteitenrestaurants. Op de MSC Virtuosa heeft MSC twee nieuwe restaurantconcepten ingevoerd: HOLA! Tacos & Cantina en een Indochinees restaurant. Ook nieuw is de MSC Starship Club met onder andere een robotbarman.

Feiten en cijfers MSC Virtuosa

 • Lengte: 331 meter
 • Breedte: 43 meter
 • Hoogte: 64,9 meter
 • Volume: 181.541 BRT
 • Aantal dekken: 19 (waarvan er 14 voor passagiers toegankelijk zijn)
 • Aantal hutten en suites: 2421
 • Maximum aantal passagiers: 6334
 • Aantal bemanningsleden: circa 1700
 • Gebouwd op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint Nazaire.
 • Opgeleverd op 1 februari 2021.
 • Gedoopt door Sophia Loren op 27 november 2021 in Port Rashid, Dubai.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Beoordeling MSC Virtuosa

U kunt hieronder zelf een cruisereview schrijven. In het eerste blok ziet u hoe anderen dit cruiseschip beoordeeld hebben. Daaronder bij ‘Geef je beoordeling of reactie’ kunt u zelf een beoordeling geven door de balkjes te verslepen. Op die manier kunt u dit cruiseschip op diverse aspecten beoordelen. Een 0 is zeer slecht een 10 is uitmuntend. In het veld ‘Reageer’ kunt u een toelichting geven, bijvoorbeeld wanneer u met dit cruiseschip hebt gevaren, iets over de bestemming en wat u verder aan relevante informatie met andere cruiseliefhebbers wilt delen. Klik op de blauwe knop ‘Reactie plaatsen’ en uw beoordeling wordt naar de redactie gestuurd. In principe wordt elke beoordeling geplaatst. Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk beoordelingen van andere cruiseschepen.

4.8

Algemene indruk

4.5/10

Service

2.0/10

Kwaliteit hutten en suites

7.0/10

Kwaliteit en variatie eten

6.0/10

Entertainment

6.3/10

Aanbod voor kinderen en jongeren

8.5/10

Variatie en kwaliteit bestemmingen

2.5/10

Waar voor je geld?

1.5/10

Pluspunten

 • Nieuw cruiseschip
 • Nieuwe horeca- en entertainment concepten

Minpunten

 • Niet iedereen houdt van dergelijke grote cruiseschepen

2 Comments

 • John

  Algemene indruk

  4

  Service

  2

  Kwaliteit hutten en suites

  7

  Kwaliteit en variatie eten

  5

  Entertainment

  4

  Aanbod voor kinderen en jongeren

  7

  Variatie en kwaliteit bestemmingen

  5

  Waar voor je geld?

  2

  MSC is meer een Ferry-dienst dan cruiselijn. Er kunnen 6000 passagiers mee maar het schip is niet zo gebouwd dat alle passagiers dan ook een plek hebben om ergens te zitten en er lopen te weinig personeelsleden in een bars/restaurants. Ik heb in een week tijd 3 x een saftey drill moeten aanhoren. 1 x is verplicht maar de andere 2 x werd je opgedrongen omdat er steeds nieuwe passagiers komen. Je hoeft niks te doen maar je kan ook niks doen want gedurende 1,5 sluiten dan alle barren en denk maar niet dat je rustig naar je cabin kan gaan want ze gillen 1,5 uur op in de intercom van je kamer en dat in 5 talen.

  En ik snap dat ze geld willen verdienen maar hier ligt het er dik boven op, films op je tv…betalen,,wil je zomaar een ijsje,,,betalen en dan weer een bar die niet in het pakket valt enz enz. Het schip is ook niet gezellig ingericht. Ik heb ondertussen bijna 20 cruises gedaan en dit was verreweg de slechtste, ik raad niemand MSC aan. Als je klaagt bij guest services zeggen ze alleen maar je kan een klacht invullen.

  • Ben

   Algemene indruk

   5

   Service

   2

   Kwaliteit hutten en suites

   7

   Kwaliteit en variatie eten

   7

   Entertainment

   8.5

   Aanbod voor kinderen en jongeren

   10

   Variatie en kwaliteit bestemmingen

   0

   Waar voor je geld?

   1

   Ik kan dit compleet beamen. Ik zit in de Sky Lounge dit te tikken tijdens onze cruise. Deze cruise is volledig MSC onwaardig. 3 x eerder met MSC gevaren en ik vraag echt niet veel, ben gauw tevreden, máár van deze boeking heb ik spijt als haren op mijn hoofd. Wij maken er nog het beste van maar ik zal niet rouwig zijn als we Rotterdam weer aandoen en ik van boord mag. Mijn beoordeling: niet boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.