Shadow

Nieuwe MSC Virtuosa opgeleverd

MSC Cruises heeft op 1 februari 2021 de MSC Virtuosa in ontvangst genomen, het 18e cruiseschip van MSC. Dat gebeurde tijdens een privévlaggenceremonie op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint Nazaire.

Laatst bijgewerkt: 29 maart 2021. De MSC Virtuosa behoort tot de Meraviglia-Plus-klasse en is het zusterschip van de MSC Grandiosa. De MSC Virtuosa zou vanaf april cruises in de Middellandse Zee maken en daarna vanuit Kiel cruises naar Noord-Europa varen. Maar in plaats daarvan gaat de Virtuosa vanaf 20 mei cruises rondom de Britse Eilanden maken. Die cruises van 3 tot 4 nachten zijn alleen toegankelijk voor Britse passagiers. MSC Virtuosa begint op 20 mei haar eerste reis met passagiers vanuit Southampton.

De oplevering van de MSC Virtuosa bleef beperkt tot een privé-ceremonie © MSC Cruises.
De oplevering van de MSC Virtuosa bleef beperkt tot een privé-ceremonie © MSC Cruises.
 • Met een lengte van 331 meter heeft dit schip 16 meter extra ten opzichte van MSC Meraviglia en MSC Bellissima met meer openbare ruimte en meer hutten
 • 19 dekken vernoemd naar beroemde componisten
 • 21 bars, 4 a la carte restaurants en 5 specialiteitenrestaurants waarvan twee gloednieuwe restaurants en een nieuwe specialiteitenbar
 • Een theater met 945 zitplaatsen met elke avond verschillende grootschalige producties
 • 12 verschillende typen hutten, waaronder 190 familiehutten die kunnen worden verbonden om Super Familie-hutten te creëren voor maximaal zes personen of Super Familie Plus voor maximaal 12 personen
 • 5 zwembaden waaronder een magrodome-zwembad op dek 15
 • Een Himalaya-brug op dek 19 met een touwparcours op 80 meter boven het water
 • 1.168 m² winkelruimte met 11 verschillende boetieks

Lees of schrijf een beoordeling over de MSC Virtuosa.

Restaurants en bars op de MSC Virtuosa

De Virtuosa heeft vijf specialiteitenrestaurants, een buffetrestaurant met 1336 zitplaatsen en 21 bars en lounges. Op de Virtuosa worden twee nieuwe specialiteitenrestaurants geïntroduceerd: HOLA! Tacos & Cantina en een Indochinees restaurant. HOLA! Tacos & Cantina is een fast-casual street food-concept met gerechten uit Mexico en Zuid-Amerika. Het is geopend voor lunch en diner en beschikt ook over een salsabar.

Het nieuwe Indochine-restaurant biedt Vietnamese klassiekers met een Franse twist. Bovendien biedt de uitgebreide wijnkaart veel keus terwijl de kenmerkende tropische cocktails deze authentieke ervaring compleet maken.

De andere drie specialiteitenrestaurants op de MSC Virtuosa bestaan uit bekende MSC-concepten.

 • Het traditionele steakhouse in Amerikaanse stijl, Butcher’s Cut.
 • Het stijlvolle Kaito Teppanyaki restaurant biedt de moderne Oost-West kookstijl van de Japanse keuken op twee teppanyaki grills, waar chef-koks gasten verrassen en entertainen met spectaculaire salto’s en trucs terwijl ze authentieke, verrukkelijke maaltijden bereiden voor de ogen van de gasten. Echt een aanrader, kunnen we uit eigen ervaring melden.
 • De Kaito Sushi Bar biedt een meer intieme ervaring, waar gasten kunnen aanschouwen hoe hun verse sushi, sashimi en tempura wordt bereid door meestersushi-koks voor een maaltijd met uoitzicht op de bruisende promenade.

Verder beschikt de MSC Virtuosa over vijf à la carte-restaurants die ontworpen zijn rond het thema muziek. Op de kaart staan internationale en mediterrane specialiteiten.

MSC Starship Club

Een van de noviteiten op de MSC Virtuosa is de MSC Starship Club. Die moet passagiers een unieke futuristische ervaring geven onder meer met een digitale kunstmuur en 3D hologrammen. ‘Hoofdpersoon’ in deze bar is Rob, een robotbarman die gespecialiseerd is in het shaken van persoonlijk cocktails. De robot spreekt acht talen en reageert op zijn omgeving. Overigens zijn er ook nog echte barmannen in de Starship Club aanwezig.

De MSC Virtuosa zou eerst in november 2020 worden opgeleverd, maar de bouw liep door alle corona-beperkingen in Frankrijk enkele maanden vertraging op. Naast de MSC Virtuosa wordt ook de MSC Seashore in 2021 opgeleverd. De Seashore gaat vanaf augustus 2021 cruises maken.

Verder is de Virtuosa uitgerust met de nieuwste technologie van het MSC for Me-programma. Elke hut krijgt de op maat gemaakte voice-enabled Artificial Intelligence-technologie Zoe. Deze digitale assistent helpt gasten alle mogelijke informatie te vinden over wat er aan boord van de MSC Virtuosa te doen is. Lees meer over het maken van een MSC-cruise.

Het eerste staal voor de MSC Virtuosa is pas in juni 2018 gesneden, maar de verkoop van de hutten is al in november 2018 van start gegaan. De MSC Virtuosa is na de MSC Meraviglia, MSC Grandiosa en MSC Bellissima het vierde schip in de Meraviglia-generatie en het tweede Meraviglia-plus-schip met extra hutten en nog meer openbare ruimtes. Het nieuwste cruiseschip van MSC wordt 331 meter lang, telt 2.421 hutten en kan maximaal 6.334 gasten meenemen op een cruise. En net als op de andere Meraviglia-schepen krijgt ook de MSC Virtuosa een breed scala aan entertainment, horeca, ontspanning en winkels. Zo maakt MSC-partner Cirque du Soleil twee gloednieuwe shows speciaal voor MSC. Die worden opgevoerd in een speciaal gemaakte Carousel Lounge.

Sophia Loren, de vast doopvrouw van MSC Cruises, heeft de MSC Virtuosa op 27 november 2021 gedoopt. Dat gebeurde in Port Rashid in Dubai. Daarna begon de MSC Virtuosa aan een cruise in de Golf.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

De Galleria op de MSC Meraviglia wordt nog groter op de MSC Virtuosa © Nico van Dijk
De Galleria op de MSC Meraviglia wordt nog groter op de MSC Virtuosa © Nico van Dijk

Daarnaast wordt de toch al indrukwekkende Promenade, het winkel- en horecagebied met het enorme led-plafond, uitgebreid met nieuwe winkels. En voor MSC Aurea-passagiers op de MSC Virtuosa, wordt een nieuwe en exclusieve restaurantformule ontwikkeld. Ook de overige passagiers van de MSc Virtuosa krijgen keuze uit restaurants en bars die verse, authentieke gerechten serveren.

Meer Meraviglia-schepen

De Belissima, de Grandiosa en de Virtuosa werden alledrie gebouwd op de STX-werf in het Franse Saint-Nazaire. Een vijfde Meraviglia-schip is inmiddels ook in bestelling. Dat schip, dat nog geen naam heeft, wordt in 2023 opgeleverd. De MSC-vloot zal naar verwachting groeien tot 23 cruiseschepen in 2025 met opties voor nog 6 schepen tot 2030.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.