Shadow

Nieuw cruiseschip Regent Seven Seas Splendor: varend kunstpaleis komt in 2020 in de vaart

Seven Seas Splendor wordt de naam van het nieuwste schip van Regent Seven Seas Cruises. Die naam is verkozen uit ruim 14.000 inzendingen. Het nieuwste cruiseschip van Regent Seven Seas cruises wordt op 21 februari 2020 in Miami gedoopt door supermodel Christie Brinkley.

Regent Seven Seas Explorer is het zusterschip van de Regent Seven Seas Splendor © Regent Seven Seas Cruises via USP
De Regent Seven Seas Explorer (foto) krijgt een zusterschip: Seven Seas Splendor © Regent Seven Seas Cruises

De Seven Seas Splendor wordt het vijfde schip van de luxe rederij Regent Seven Seas Cruises. De Splendor wordt het zusterschip van de Seven Seas Explorer, die in 2016 in de vaart genomen werd. De Splendor wordt dan ook het tweede schip uit de Explorer-klasse. Regent Seven Seas Cruises heeft naast de twee Explorer-schepen ook de Seven Seas Mariner, de Seven Seas Voyager en de Seven Seas Navigator in de vaart.

Alleen suites met balkon op Seven Seas Splendor

De Seven Seas Splendor meet bruto 55.254 ton en biedt plaats aan 750 passagiers. Dat is ongeveer het dubbele van wat ultra luxe rederij Seabourn op de Seabourn Quest biedt. Het aantal bemanningsleden bedraagt 542. Naar goed gebruik bij Regent Seven Seas Cruises is de verhouding tussen passagiers en bemanning dus bijna 1 op 1.

De Seven Seas Splendor heeft enkel suites met balkon en moet ultraluxe cruise naar een nog hoger niveau brengen, belooft de rederij. De Regent Suite zet de toon voor haar 14 andere suite-categorieën om de meest luxueuze accommodaties op zee aan te bieden. De suite heeft een privéspa met een sauna, stoombad en behandelruimte, een Hästens Vividus bed ter waarde van $ 200.000, een onbelemmerd uitzicht van 270 graden over de boeg van het schip. En natuurlijk hoef je voor een landexcursie niet in de rij te staan voor een touringcar. In plaats daarvan staan een persoonlijke butler en auto met chauffeur in elke haven voor je klaar. Lees alle details over de suites op de Seven Seas Splendor.

Adembenemende kunstcollectie op de Seven Seas Splendor

Regent Seven Seas heeft op al haar schepen voor vele miljoenen euro’s aan kunst tentoongesteld. En voor een cruiseschip dat zelf als een meesterwerk wordt gezien, is alleen het beste goed genoeg. Vandaar dat er twee jaar gewerkt is aan het samenstellen van een adembenemende, 300-delige kunstcollectie voor de Seven Seas Splendor. De collectie heeft een waarde van vijf miljoen euro. De werken komen van kunstenaars en galerijen van over de hele wereld en zullen voor het eerst in deze samenstelling te zien zijn wanneer het schip in februari 2020 officieel aan de vloot wordt toegevoegd.

“De kunst die straks op Seven Seas Splendor is te bewonderen, is één van de meest onderscheidende verzamelingen van 20- en 21-eeuwse kunst die op zee rondvaart,” zegt Frank Del Rio, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., het moederbedrijf van Regent Seven Seas Cruises. Del Rio heeft persoonlijk opdracht gegeven voor een groot deel van de kunstwerken.

Picasso en Miró

De verzameling bevat werk van meer dan 200 kunstenaars en een scala aan verschillende mediums. Hierbij alvast een tipje van de sluier:

– Pablo Picasso (litho en print). Twee werken van Picasso zijn tentoongesteld in restaurant Prime 7 en in de exclusieve Regent Suite:
duardo Arranz-Bravo (olieverf op canvas). De werken van Arranz-Bravo zijn te zien in Prime 7 en in het Atrium:

-Joan Miró (Aquatint en corborundum, Litho). Miró’s werken zijn te zien in Prime 7:

© Regent Seven Seas Cruises via USP
Zusterschip Regent Seven Seas Explorer aan de kade © Regent Seven Seas Cruises

De Seven Seas Voyager en de Mariner tellen 350 suites, de Navigator telt 245 suites. Ook die schepen zijn de afgelopen jaren gerenoveerd en naar het niveau van de Explorer gebracht. De Mariner ging in 2018 als laatste in het droogdok. Deze renovatie van de Regent-schepen maakt onderdeel uit van het 125 miljoen dollar kostende investeringsprogramma van de rederij.

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises bij CruiseReizen.nl, Cruisewinkel of Captain Cruise.

Tijdens haar eerste seizoen in 2020 zal Seven Seas Splendor de Caribische en Middellandse zee aandoen, onder leiding van Kapitein Serena Melani die al 30 jaar ervaring in het vak heeft.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.