Shadow

Cruise review Regent Seven Seas Splendor: varend kunstpaleis

Seven Seas Splendor is de naam van het nieuwste schip van Regent Seven Seas Cruises. Die naam is verkozen uit ruim 14.000 inzendingen. Het nieuwste cruiseschip van Regent Seven Seas cruises is op 21 februari 2020 in Miami gedoopt door supermodel Christie Brinkley.

Laatst gewijzigd 8 februari 2022.

De Seven Seas Splendor is het vijfde schip van de luxe rederij Regent Seven Seas Cruises. De Seven Seas Splendor is het zusterschip van de Seven Seas Explorer, die in 2016 in de vaart kwam. De Splendor is dan ook het tweede schip uit de Explorer-klasse. Regent Seven Seas Cruises heeft naast de twee Explorer-schepen ook de Seven Seas Mariner, de Seven Seas Voyager en de Seven Seas Navigator in de vaart.

De Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises © Jodie Hart
De Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises © Jodie Hart

Alleen suites met balkon op Seven Seas Splendor

De Seven Seas Splendor meet bruto 55.254 BRT en en biedt plaats aan 750 passagiers. Dat is ongeveer het dubbele van wat ultra luxe rederij Seabourn op de Seabourn Quest biedt. Het aantal bemanningsleden bedraagt 542. Naar goed gebruik bij Regent Seven Seas Cruises is de verhouding tussen passagiers en bemanning dus bijna 1 op 1.

De Seven Seas Splendor heeft enkel suites met balkon en moet ultraluxe cruise naar een nog hoger niveau brengen, belooft de rederij. De Regent Suite zet de toon voor haar 14 andere suite-categorieën om de meest luxueuze accommodaties op zee aan te bieden. De suite heeft een privéspa met een sauna, stoombad en behandelruimte, een Hästens Vividus bed ter waarde van $ 200.000, een onbelemmerd uitzicht van 270 graden over de boeg van het schip. En natuurlijk hoef je voor een landexcursie niet in de rij te staan voor een touringcar. In plaats daarvan staan een persoonlijke butler en auto met chauffeur in elke haven voor je klaar. Lees alle details over de suites op de Seven Seas Splendor.

Adembenemende kunstcollectie op de Seven Seas Splendor

Regent Seven Seas heeft op al haar schepen voor vele miljoenen euro’s aan kunst tentoongesteld. En voor een cruiseschip dat zelf als een meesterwerk wordt gezien, is alleen het beste goed genoeg. Vandaar dat er twee jaar gewerkt is aan het samenstellen van een adembenemende, 300-delige kunstcollectie voor de Seven Seas Splendor. De collectie heeft een waarde van vijf miljoen euro en bevat werk van meer dan 200 kunstenaars onder wie Picasso en Miró.

Feiten en cijfers over de Seven Seas Splendor

 • Opgeleverd: januari 2020
 • Lengte: 223,70 meter
 • Breedte: 31 meter
 • Volume: 55.182 BRT
 • Aantal suites: 377
 • Maximaal aantal passagiers 750
 • Aantal bemanningsleden: ongeveer 542
 • Aantal dekken: 10
 • Gebouwd door: Fincantieri in Ancona

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises rechtstreeks bij CruiseOnline, CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel en Cruise Travel.

Cruise review Seven Seas Splendor

U kunt hieronder zelf een cruisereview schrijven. In het eerste blok ziet u hoe anderen dit cruiseschip beoordeeld hebben. Daaronder bij ‘Geef je beoordeling of reactie’ kunt u zelf een beoordeling geven door de balkjes te verslepen. Op die manier kunt u dit cruiseschip op diverse aspecten beoordelen. Een 0 is zeer slecht een 10 is uitmuntend. In het veld ‘Reageer’ kunt u een toelichting geven, bijvoorbeeld wanneer u met dit cruiseschip hebt gevaren, iets over de bestemming en wat u verder aan relevante informatie met andere cruiseliefhebbers wilt delen. Klik op de blauwe knop ‘Reactie plaatsen’ en uw beoordeling wordt naar de redactie gestuurd. In principe wordt elke beoordeling geplaatst. Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk beoordelingen van andere cruiseschepen.

0

Algemene indruk

0.0/10

Service

0.0/10

Kwaliteit hutten en suites

0.0/10

Kwaliteit en variatie eten

0.0/10

Entertainment

0.0/10

Aanbod voor kinderen en jongeren

0.0/10

Variatie en kwaliteit bestemmingen

0.0/10

Waar voor je geld?

0.0/10

Pluspunten

 • Nieuw cruiseschip met een beperkt aantal passagiers
 • Uiterst luxueus cruiseschip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.