Shadow

Ultraluxe cruises van Regent Seven Seas Cruises bieden unieke ervaringen op 6 prachtige cruiseschepen

De ultra luxe cruises van Regent Seven Seas Cruises staan bekend als de absolute top op het gebied van luxe cruises. Ook de bestemmingen van Regent Seven Seas Cruises, de schepen, de sfeer en de service aan boord maken een cruise met Regent Seven Seas Cruises uniek. Maar er is meer wat deze ultraluxe cruisemaatschappij van andere cruiserederijen onderscheidt.

Wie op zoek gaat naar luxe en luxe en ultraluxe cruises heeft veel te kiezen. Het rijtje rederijen dat cruises in het meest luxe segment aanbied, is niet gering: Silversea Cruises, Chrystal Cruises, Seabourn, Hapag-Lloyd Cruises, Azamara Club Cruises, Viking Cruises, Ponant, Oceania Cruises, SeaDream Yacht Club en Regent Seven Seas Cruises. Die laatste rederij is naar eigen zeggen de meest inclusieve luxueuze cruisemaatschappij ter wereld. Hoe zien de schepen en cruises van Regent Seven Seas Cruises er uit?

Met onder meer de Seven Seas Voyager kun je luxe cruises van Regent Seven Seas Cruises maken. © RSCC via USP
Met onder meer de Seven Seas Voyager kun je luxe cruises van Regent Seven Seas Cruises maken. © RSCC

Wie is Regent Seven Seas Cruises?

De cruiserederij die nu Regent Seven Seas Cruises heet, ging van start op 26 mei 1992 met de doop van de Radisson Diamond. Dat was een cruiseschip van 19.000 ton dat plaats bood aan 354 passagiers. Regent Seven Seas Cruises was toen net als Oceania Cruises, eigendom van Prestige Cruise Holdings. Die holding werd op 2 september 2014 overgenomen door Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. Sindsdien is Regent Seven Seas Cruises onderdeel van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. Regent vierde in 2017 haar 25-jarig bestaan. Ook Norwegian Cruise Line en Oceania Cruises zijn onderdeel van de NCL Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

Cruises van Regent Seven Seas

Het woongedeelte van de Reent Suite op de Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises © Regent Seven Seas Cruises
Het woongedeelte van de Reent Suite op de Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises © Regent Seven Seas Cruises

Cruisen met Regent Seven Seas is luxe cruisen in de buitencategorie. Op bijvoorbeeld de Seven Seas Explorer en haar nieuwe zusterschip de Seven Seas Grandeur dat in november 2023 in de vaart komt, is de grootste suite aan boord van een cruiseschip op dit moment. De suite meet 413 vierkante meter voor twee personen. Het is de duurste suite die ooit p zee is aangeboden. De prijs bedraagt meer dan 3000 pond sterling per nacht. Maar dan heb je onder meer de beschikking over een Steinway piano en een in-suite spa met ongelimiteerde en inbegrepen spa-behandelingen en een Hästings-bed ter waarde van 200.000 euro. De Seven Seas Grandeur wordt waarschijnlijk het meest luxe cruiseschip dat tot dusverre gebouwd is.

De cruiseschepen van Regent Seven Seas Cruises

Het atrium van de Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises © Regent Seven Seas Cruises
Het atrium van de Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises © Regent Seven Seas Cruises

Regent Seven Seas Cruises heeft momenteel vijf ultraluxe cruiseschepen in de vaart:

 • De Seven Seas Splendor (opgeleverd in 2020)
 • De Seven Seas Voyager (gebouwd in 2003, maximaal 700 passagiers)
 • De Seven Seas Mariner (gebouwd in 2001, maximaal 700 passagiers)
 • De Seven Seas Explorer (gebouwd in 2016, maximaal 750 passagiers)
 • De Seven Seas Navigator (gebouwd in 1999, maximaal 450 passagiers)

De oudere cruiseschepen zijn allemaal net voor de coronapandemie gerenoveerd. Vanaf november 2023 komt daar de Seven Seas Grandeur bij. Dat schip krijgt als eerste schip van de Regent-vloot Starlink internet aan boord. Dat snelle internet wordt daarna op de andere schepen uitgerold.

De schepen bieden plaats aan maximaal 750 passagiers. Alle cruiseschepen van Regent Seven Seas Cruises hebben uitsluitend suites met balkon. De kleinste suites zijn minimaal 28 vierkante meter. De grootste suite meet 413 vierkante meter. “Het zijn varende boetiekhotels”, aldus Marcel von Rotz, Senior Sales Manager Noord-Europa, Oost-Europa, Benelux & Afrika bij Regent Seven Seas Cruises. “Je kunt met cruises van Regent seven Seas Cruises de wereld ontdekken op de meest comfortabele manier die er is.”

Waar kun je cruises van Regent Seven Seas Cruises boeken?

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises rechtstreeks bij CruiseOnline, CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel en Cruise Travel.

Wat maakt cruises van Regent Seven Seas Cruises zo bijzonder?

Regent Seven Seas Cruises onderscheidt zich op vijf punten van andere cruiserederijen in het luxe segment.

 • ‘Immersive exploration’
 • ‘Personalized service’
 • Nagenoeg alles is inbegrepen
 • Geweldige culinaire ervaringen
 • Ongeëvenaarde ervaringen op zee

De bestemmingen van Regent Seven Seas Cruises

Om met het eerste punt te beginnen: de bestemmingen van Regent Seven Seas Cruises. De ultraluxe rederij richt zich op reizigers die wat van de wereld willen zien. “Wij gaan verder dan de meeste andere cruisemaatschappijen”, stelt Von Rotz. “Excursies zijn bij Regent Seven Seas Cruises inbegrepen in de prijs. Bij grote cruiserederijen zijn excursies een verdienmodel. Onze aanvangsprijzen van de cruises liggen hoger, maar je hoeft niet na te denken of je wel of niet nog een excursie gaat maken.” Alleen als je bijvoorbeeld nog ergens een helikoptervlucht wilt maken, dan moet je die ter plekke betalen.

Excursies en ‘Iconic Explorations’

Regent Seven Seas cruises omvatten ook nieuwe cruises met de Seven Seas Splendor © RSCC
Regent Seven Seas cruises omvatten ook nieuwe cruises met de Seven Seas Splendor © RSCC

Ook met de keuze van de excursies en unieke op de cruises aansluitende landprogramma’s, de ‘Iconic Explorations’, wil Regent zich onderscheiden. Zo biedt de rederij in Alaska een landprogramma aan waarbij je met de fameuze Rocky Mountaineer-trein de Canadese Rocky Mountains kunt doorkruisen. Of combineer een cruise naar Rio de Janeiro met een bezoek aan de Iguazú-watervallen. Of bezoek de tempels van Angkor Wat voordat je aan een cruise begint.

Ook zet Regent in op zogeheten ‘go-local-tours’, zoals een unieke excursie naar de Boeing-fabriek in Seattle. “Dankzij goede gidsen leer je de bestemming echt kennen”, aldus Von Rotz.

Naar welke bestemmingen gaan de cruises van Regent Seven Seas?

De schepen van Regent varen naar meer dan 450 bestemmingen over de hele wereld. Van de Middellandse Zee en de Baltische Zee, tot Alaska, Canada, het Amazone-gebied, het Panamakanaal, Cuba, Afrika, Azië en Nieuw-Zeeland. De Regent Seven Seas Voyager maakt elk jaar een wereldcruise. Lees meer over de bijzondere bestemmingen van Regent Seven Seas Cruises.

Persoonlijke service

Dankzij de beperkte omvang van de cruiseschepen staan er voor ongeveer 750 passagiers circa 550 bemanningsleden klaar. Daardoor kan het personeel aan boord de gasten veel aandacht geven. “De service aan boord is net van een hoger niveau dan in 5-sterrenhotels en boetiekhotels aan land”, stelt Von Rotz. “Na 2 dagen weet je butler al wat je favoriete drankje is.”

Ook de zogeheten block-parties zijn na de coronapandemie weer terug. Daarbij wordt op alle gangen van de passagiersdekken op hetzelfde tijdstip een feestje gehouden, waarbij je je buren leert kennen. De kapitein en de officieren maken dan ook met iedereen kennis. Von Rotz: “De schepen zijn groot genoeg om anoniem te zijn als je dat wilt, maar klein genoeg om elkaar te ontmoeten.”

All inclusive cruises van Regent Seven Seas

Seven Seas Voyager tijdens een cruise door de Geirangerfjord in Noorwegen © RSCC via USP
Seven Seas Voyager tijdens een cruise door de Geirangerfjord in Noorwegen © RSCC

Het gaat iets te ver om te zeggen dat je op een eenmaal geboekte cruise met Regent Seven Seas Cruises je portemonnee en creditcard kunt thuislaten. Maar veel scheelt het niet. Cruises bij Regent Seven Seas zijn namelijk vrijwel geheel all inclusive. Denk aan suites-only accommodaties, de grootste verscheidenheid aan excursies in iedere haven, ongelimiteerde Wi-Fi, persoonlijke service, exquise cuisine, kwaliteitswijnen en premium sterke dranken, fooien en transfers. Ook ‘valet laundry’ is inbegrepen, zodat je minder kleding hoeft mee te nemen en thuis niet meer hoeft te wassen. Vluchten van en naar havens en transfers zijn optioneel bij te boeken en voor eigen rekening.

De Culinary Arts Kitchen op de Regent Seven Seas Explorer. © Nico van Dijk/Decruisegids.nl
De Culinary Arts Kitchen op de Regent Seven Seas Explorer. © Nico van Dijk/Decruisegids.nl

Ook alle activiteiten aan boord van de schepen van Regent Seven Seas zijn all inclusive. Denk aan wijnproeverijen, kookmasterclasses, lezingen, wellness-behandelingen en de maaltijden, alles is inbegrepen. Van de 5000 cruises die Regent wereldwijd aanbiedt, zijn er ongeveer 3500 bij de cruiseprijs inbegrepen. Op een cruise van Regent Seven Seas kun je eten waar, wanneer en met wie je wilt. De restaurants hebben een open zitting. Ook 24-uurs roomservice is inbegrepen.

Heb je een suite op Concierge-niveau of hoger geboekt, dan staat er gratis een conciërge tot je beschikking. Je krijgt dan ook een nacht in een hotel voorafgaand aan de cruise. Wie een cruise van Regent Seven Seas in een Penthouse Suite heeft gereserveerd, krijgt een persoonlijke butler toegewezen. Omdat de passagiers-crew-ratio 3 op 2 is, ben je altijd gegarandeerd van een zeer persoonlijke service.

Restaurants bij Regent Seven Seas

Het Chartreuse-restaurant op de Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises © Regent Seven Seas Cruises
Het Chartreuse-restaurant op de Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises © Regent Seven Seas Cruises

Op een cruise van Regent Seven Seas kun je eten waar, wanneer en met wie je wilt. De restaurants hebben een open zitting. Ook 24-uurs roomservice is inbegrepen. Je kunt ook andere gasten aan boord uitnodigen om in jouw suite te komen lunchen of dineren. Aan boord van de Regent-schepen zijn zes restaurants:

 • Chartreuse: uitstraling Parijs restaurant uit de ‘belle epoque’.
 • Pacific Rim: Pan-Aziatische keuken
 • Prime 7: klassiek steakhouse
 • Signature-restaurant: traditionele Franse keuken
 • Compass Rose: het grootste specialiteitenrestaurant
 • La Veranda: elegant ontbijt- en lunch-buffet
 • Sette Mari at La Veranda: Elke avond verandert La Veranda in een intiem Italiaans restaurant
 • Pool Grill

Omdat je aan boord deels zelf je menu kunt samenstellen, kun je zelfs bij een cruise van een maand elke dag iets anders eten. En tijdens de openingstijden van de restaurants kun je alles van de kaart ook als roomservice bestellen.

Geen strikte dresscode

Hoewel Regent Seven Seas Cruises in het topsegment opereert, is het aan boord geen opgeprikte bedoening en is er geen strikte dresscode. Spijkerbroeken en sneakers zijn in de restaurants niet toegestaan, maar je hoeft ook geen jasje-dasje te dragen. Elegant casual volstaat. “Topluxe, maar down to earth”, noemt Von Rotz het. Alleen bij de langere cruises van Regent Seven Seas Cruises zijn formele avonden.

Eten waar de chef eet

Tijdens cruises met Regent Seven Seas Cruises speelt goed eten en drinken een belangrijke rol, bijvoorbeeld bij culinaire excursies zoals ‘Where the chef eats’. Daarbij gaan passagiers mee aan wal en eten in het favoriete restaurant van de chef. Op de drie nieuwste schepen van de Explorer-klasse is ook een Culinairy Arts Kitchen, waarbij de deelnemers zelf op de lokale markt inkopen doen en aan boord een maaltijd bereiden. Regent biedt alleen al in de Middellandse Zee 128 culinaire excursies aan.

Regent Seven Seas Cruises is in 2023 een samenwerking aangegaan met de Global Hotel Alliance. Loyaltymembers van de aangesloten tophotels kunnen dan hun gespaarde punten inzetten voor cruises van Regent Seven Seas Cruises.

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises rechtstreeks bij CruiseOnline, CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel en Cruise Travel.

Lees meer artikelen over Regent Seven Seas Cruises.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.