Shadow

Cruises van Regent Seven Seas Cruises

Wie op zoek gaat naar luxe en ultraluxe cruises heeft veel te kiezen. Het rijtje rederijen dat cruises in het meest luxe segment aanbied, is niet gering: Silversea Cruises, Chrystal Cruises, Seabourn, Hapag-Lloyd Cruises, Azamara Club Cruises, Viking Cruises, Ponant, Oceania Cruises, SeaDream Yacht Club en Regent Seven Seas Cruises. Die laatste rederij is naar eigen zeggen de meest inclusieve luxueuze cruisemaatschappij ter wereld. Hoe zien de schepen en cruises van Regent Seven Seas Cruises er uit?

Seven Seas Voyager tijdens een cruise van Regent Seven Seas Cruises bij Tahiti. © RSCC via USP
Seven Seas Voyager tijdens een cruise van Regent Seven Seas Cruises bij Tahiti. © RSCC

Wie is Regent Seven Seas Cruises?

De cruiserederij die nu Regent Seven Seas Cruises heet, ging van start op 26 mei 1992 met de doop van de Radisson Diamond. Dat was een cruiseschop van 19.000 ton dat plaats bood aan 354 passagiers. Regent Seven Seas Cruises was toen net als Oceania Cruises, eigendom van Prestige Cruise Holdings. Die holding werd op 2 september 2014 overgenomen door Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. Sindsdien is Regent Seven Seas Cruises onderdeel van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. Regent vierde in 2017 haar 25-jarig bestaan. Ook Norwegian Cruise Lines en Oceania Cruises zijn onderdeel van de NCL Norwegian Company.

Cruises van Regent Seven Seas

Cruisen met Regent Seven Seas is luxe cruisen in de buitencategorie. Op bijvoorbeeld de Seven Seas Explorer is de grootste suite aan boord van een cruiseschip op dit moment. De suite meet 413 vierkante meter voor twee personen. Het is de duurste suite die ooit p zee is aangeboden. De prijs bedraagt meer dan 3000 pond sterling per nacht. Maar dan heb je onder meer de beschikking over een Steinway piano en een in-suite spa met ongelimiteerde en inbegrepen spa-behandelingen. De Seven Seas Explorer wordt beschouwd als het meest luxe cruiseschip dat tot dusverre gebouwd is.

All inclusive cruisen met Regent Seven Seas

Het gaat iets te ver om te zeggen dat je op een eenmaal geboekte cruise met Regent Seven Seas Cruises je portemonnee en creditcard kunt thuislaten. Maar veel scheelt het niet. Cruises bij Regent Seven Seas zijn namelijk vrijwel geheel all inclusive. Denk aan suites-only accommodaties, de grootste verscheidenheid aan excursies in iedere haven, ongelimiteerde Wi-Fi, persoonlijke service, exquise cuisine, kwaliteitswijnen en sterke dranken, fooien en transfers.

Activiteiten

Alle activiteiten aan boord van de schepen van Regent Seven Seas zijn all inclusive. Denk aan wijnproeverijen, kookmasterclasses, lezingen, spa-bezoek en de maaltijden, alles is inbegrepen. Heb je een suite op Concierge-niveau of hoger geboekt, dan staat er gratis een conciërge tot je beschikking. Je krijgt dan ook een nacht in een hotel voorafgaand aan de cruise. Wie een cruise van Regent Seven Seas in een Penthouse Suite heeft gereserveerd, krijgt een persoonlijke butler toegewezen. Omdat de passagiers-crew-ratio bijna 1 op 1 is, ben je altijd gegarandeerd van een zeer persoonlijke service.

Restaurants bij Regent Seven Seas

Op een cruise van Regent Seven Seas kun je eten waar, wanneer en met wie je wilt. De restaurants hebben een open zitting. Ook 24-uurs roomservice is inbegrepen. Aan boord van de Regent-schepen zijn zes restaurants:

 • Chartreuse: uitstraling Parijs restaurant uit de ‘belle epoque’.
 • Pacific Rim: Pan-Aziatische keuken
 • Prime 7: klassiek steakhouse
 • Signature-restaurant: traditionele Franse keuken
 • Compass Rose: het grootste specialiteitenrestaurant op de schepen
 • La Veranda: elegant ontbijt- en lunch-buffet
 • Sette Mari at La Veranda: Elke avond verandert La Veranda in een intiem Italiaans restaurant
 • Pool Grill

Excursies bij Regent Seven Seas Cruises

Voor zover bekend biedt Regent als enige onbeperkte excursies aan land die bij de cruiseprijs zijn inbegrepen. Voor enkele speciale excursies moet nog wel bijbetaald worden. Bij die excursies verblijf je bijvoorbeeld verschillende nachten aan wal. Alle activiteiten aan boord van de schepen van Regent Seven Seas zijn all inclusive. Denk aan wijnproeverijen, kookmasterclasses, lezingen, wellness-behandelingen en de maaltijden, alles is inbegrepen. Op een cruise van Regent Seven Seas kun je eten waar, wanneer en met wie je wilt. De restaurants hebben een open zitting. Ook 24-uurs roomservice is inbegrepen.

De schepen van Regent Seven Seas Cruises

Regent Seven Seas vaart momenteel met vijf cruiseschepen:

Regent Seven Seas cruises omvatten ook nieuwe cruises met de Seven Seas Splendor © RSCC
Regent Seven Seas cruises omvatten ook nieuwe cruises met de Seven Seas Splendor © RSCC
 • De Seven Seas Splendor (opgeleverd in 2020)
 • De Seven Seas Voyager (gebouwd in 2003, maximaal 700 passagiers)
 • De Seven Seas Mariner (gebouwd in 2001, maximaal 700 passagiers)
 • De Seven Seas Explorer (gebouwd in 2016, maximaal 750 passagiers)
 • De Seven Seas Navigator (gebouwd in 1999, maximaal 450 passagiers)

Omdat de concurrentie van andere ultraluxe rederijen toeneemt, heeft rederij Regent Seven Seas enkele jaren geleden een omvangrijk renovatieprogramma ter waarde van 128 miljoen dollar opgetuigd. Als laatste onderdeel van dit renovatieprogramma gaat de Seven Seas Mariner in 2018 in droogdok. Begin 2020 is een nieuw schip in de vaart genomen: de Seven Seas Splendor. In maart 2018 werd op de Fincantieri-werf in het Italiaanse Ancona het eerste staal voor de Seven Seas Splendor gesneden.

In november 2023 komt er een zusterschip van de Seven Seas Explorer en de Seven Seas Splendor in de vaart: de Seven Seas Grandeur.

Naar welke bestemmingen gaan de cruises van Regent Seven Seas?

Seven Seas Voyager tijdens een cruise door de Geirangerfjord in Noorwegen © RSCC via USP
Seven Seas Voyager tijdens een cruise door de Geirangerfjord in Noorwegen © RSCC

De schepen van Regent varen naar meer dan 450 bestemmingen over de hele wereld. Van de Middellandse Zee en de Baltische Zee, tot Alaska, Canada, het Amazone-gebied, het Panamakanaal, Cuba, Afrika, Azië en Nieuw-Zeeland. De Regent Seven Seas Voyager maakt elk jaar een wereldcruise. Of scheep je in voor de wereldcruise met de Seven Seas Mariner in 2021. Lees meer over de bijzondere bestemmingen van Regent Seven Seas Cruises.

Waar kun je cruises van Regent Seven Seas Cruises boeken?

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises rechtstreeks bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel, Cruise Travel of Captain Cruise.

Lees meer artikelen over Regent Seven Seas Cruises.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.