Shadow

Norwegian Viva: Weer een nieuw cruiseschip voor Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line (NCL) heeft in januari 2022 een contract getekend met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri voor de bouw van een nieuw cruiseschip: de Norwegian Viva. De Viva is na de Norwegian Prima het tweede cruiseschip in de nieuwe Prima-klasse van Norwegian Cruise Line. De Norwegian Viva komt in juli 2023 in de vaart, bijna een jaar na de Prima.

Update van dit artikel: 8 november 2023.

De Norwegian Viva is ongeveer 295 meter lang, meet 142.500 bruto registerton en biedt plaats aan 3.219 passagiers bij dubbele bezetting. Opvarenden genieten van elke seconde van hun reis in de ruime accommodaties, waaronder de grootste binnen-, zeezicht- en balkonstaterooms van alle Norwegian-schepen. De Norwegian Prima en Norwegian Viva zijn daarmee een slagje kleiner dan de cruiseschepen uit de Breakaway-klasse. Inmiddels is ook een derde zusterschip in aanbouw: de Norwegian Aqua. Dit schip wordt een slagje groter dan de Prima en de Viva en is dan ook het eerste schip in de Prima-Plus-klasse. Tot en met 2027 worden in totaal 6 cruiseschepen in deze klasse gebouwd.

Norwegian Viva © Camilla Bach / Fincantieri
Norwegian Viva © Camilla Bach / Fincantieri

De Norwegian Viva is op 2 augustus 2022 te water gelaten. Dat gebeurde op de Fincantieri-scheepswerf in Marghera bij Venetië. Dat gebeurde een kleine week na de oplevering van de Norwegian Prima.

Penthouse suite op het achterdek van de Norwegian Viva © Artist impression Norwegian Cruise Line
Penthouse suite op het achterdek van de Norwegian Viva © Artist impression Norwegian Cruise Line

In juni 2023 maakte de Norwegian Viva haar eerste cruise langs bijzondere routes in de Middellandse Zee waarbij verschillende belangrijke Zuid-Europese steden fungeren als thuishaven. Onder andere Lissabon, Portugal; Venetië (Triëst) en Rome (Civitavecchia), Italië; en Athene (Piraeus), Griekenland worden aangedaan. Hierna zet Norwegian Viva koers richting de zuidelijke Caraïben voor het winterseizoen van 2023-2024 met zonnige cruises vanuit San Juan, Puerto Rico. Lees meer over Norwegian Cruise Line.

Cruisen met de Norwegian Viva

De Norwegian Viva krijgt een infinity-pool op het achterdek. © Artist impression Norwegian Cruise Line
De Norwegian Viva krijgt een infinity-pool op het achterdek. © Artist impression Norwegian Cruise Line

Na een reeks inaugurele cruises maakt de Norwegian Viva vanaf juni 2023 cruises door de Middellandse Zee. Van 15 juni 2023 tot 6 november 2023 biedt ze een reeks acht-, negen- en tien daagse reizen aan vanuit Lissabon, Portugal; Venetië (Triëst) en Rome (Civitavecchia), Italië; en Athene (Piraeus), Griekenland, waarbij gasten de mogelijkheid krijgen om de Spaanse, Italiaanse en Griekse regio’s van de Middellandse Zee te verkennen.

Winter 2023-2024: Zuidelijk Caribisch gebied vanuit San Juan

Norwegian Viva wordt het grootste nieuwe schip dat ooit haar thuishaven heeft gehad in San Juan, Puerto Rico. Op 15 december 2023 verlaat ze San Juan voor een zevendaagse Caribische cruise met als eerste stop in Tortola, Britse Maagdeneilanden. Daarna vervolgt ze haar weg naar Philipsburg, St. Maarten; Bridgetown, Barbados; Castries, St. Lucia; St. John’s, Antigua; en St. Thomas, U.S. Maagdeneilanden, voordat ze terugkeert naar San Juan op 22 december 2023. Toekomstige afvaarten zullen ook belangrijke havens in het Caribisch gebied aandoen voor zeven- en negendaagse afvaarten.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

Vernieuwde The Haven op Norwegian Viva

De Norwegian Viva biedt volgens NCL de hoogste personeelsbezetting en ruimte-verhouding van alle nieuwe cruiseschepen in de moderne en premium cruise categorie en de grootste variëteit aan suite categorieën beschikbaar op zee. Aan boord van de Norwegian Viva komt ook een vernieuwde The Haven by Norwegian, NCL’s ultra-premium key card only access schip-in-het-schip concept. De openbare ruimtes en 107 suites van The Haven zijn ontworpen door Piero Lissoni – een van de bekendste Italiaanse ontwerpers – en bevatten onder andere een royaal zonnedek, een prachtige infinity pool met uitzicht op het kielzog van het schip en een buitenspa met een sauna en koude kamer met glazen wanden.

Norwegian Viva krijgt spectaculaire glijbanen, racebaan over 3 niveaus en grote zwembaden

De Norwegian Viva krijgt onder meer een spectaculaire kartbaan over drie niveaus en glijbanen voor echte durfals © Artist impression Norwegian Cruise Line
De Norwegian Viva krijgt onder meer een spectaculaire kartbaan over drie niveaus en glijbanen voor echte durfals © Artist impression Norwegian Cruise Line

De Norwegian Viva krijgt hetzelfde recreatie-aanbod als de Norwegian Prima waaronder de snelste vrije val en droge glijbanen op zee met The Rush en The Drop en de grootste racebaan met drie niveaus op zee; de Viva Speedway. Norwegian Viva beschikt eveneens over een Ocean Boulevard, een ruim 4.000m2 grote wandelboulevard die buiten rond het hele schip loopt. Ook de Indulge Food Hall met 11 verschillende eetgelegenheden, The Concourse met een outdoor beeldentuin keren terug. Dat geldt ook voor de grote zwembaden evenals infinity pools op Infinity Beach en Oceanwalk, met glazen bruggen boven het water.

Norwegian Viva krijgt op de boeg een kunstschildering die ontworpen is door de Italiaanse graffiti- en beeldhouwkunstenaar Manuel Di Rita.

Nieuwste milieutechnologie aan boord van de Norwegian Viva

Ook de milieustandaarden zijn weer opgeschroefd. De Norwegian Prima en Norwegian Viva worden uitgerust met geavanceerde alternatieve technologieën, zoals een NOx-reductiesysteem (SCR), dat de totale impact van het schip op het milieu vermindert. SCR-katalysatoren filteren zwaveldioxide tot 98% en stikstofoxiden tot 90%, zodat de schepen voldoen aan de Tier III-norm voor NOx. Verder beschikken ze over een Exhaust Gas Cleaning System (EGCS), een Advanced Wastewater Treatment System – om al het afvalwater te behandelen en te zuiveren volgens strenge internationale normen – en een Cold Ironing-functie om verbinding te maken met stroomnetten op het vasteland om de emissies verder te verminderen terwijl schepen in de haven liggen.

Luxe wellnessfaciliteiten op de Norwegian Viva

De Norwegian Viva krijgt dezelfde wellnessfaciliteiten als de Norwegian Prima.

Zowel op de Norwegian Prima als de Norwegian Viva kun je terecht voor wellness op hoog niveau, inclusief de allereerste houtskool sauna op zee, afgeleid van Japanse en Koreaanse wellnesspraktijken. De sauna gebruikt een stralingswarmtesysteem met een buitenste houtskoollaag om temperaturen tussen 30-50 graden Celsius te bereiken. Gasten kunnen ontspannen terwijl de sauna de bloedsomloop en het metabolisme stimuleert en tegelijkertijd gifstoffen uit het lichaam verwijdert. De sauna behandelt ook effectief spierstijfheid en spanning, inclusief verlichting van rugpijn, hoofdpijn en artritis, door de diepe afgifte van bindweefsel en spieren te bevorderen.
In de nieuwe spaconcepten in de nieuwe Mandara Spa en fitnesslocaties wachten verder thermische ervaringen, hot-stone ligstoelen en een twee verdiepingen tellende indoor spa-waterval.

First-of-its-Kind Design

In de spa kunnen gasten een bezoek brengen aan het Vitality- of Salt Floatation-zwembad, waar ze zich kunnen onderdompelen in de kalme geluiden van de twee verdiepingen tellende spa-waterval. De spa biedt een breed scala aan diensten in de 20 behandelkamers, waaronder massages, acupunctuur, manicures en pedicures, gezichtsbehandelingen en meer. In het Pulse Fitness Center hebben gasten gratis toegang tot de state-of-the-art fitnessapparatuur die ze van NCL gewend zijn. Er zullen ook yoga- en spinlessen beschikbaar zijn. Het Pulse Fitness Center bevindt zich aan de voorzijde van het schip, zodat gasten kunnen genieten van een prachtig uitzicht van 270 graden over de oceaan. De sportschool zal ook de geheel nieuwe Performance Recovery-ruimte bevatten, een interactieve wellness-ervaring waarbij gebruik wordt gemaakt van een selectie van Hyperice-producten in workshops, groepsfitnesslessen en diensten om de gebruikersvoordelen te maximaliseren.

Na de Norwegian Prima en de Norwegian Viva worden nog vier cruiseschepen in de Prima-klasse gebouwd. Momenteel telt de Norwegian-vloot 17 schepen. Bekijk reviews van cruiseschepen van Norwegian Cruise Line en andere cruisemaatschappijen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.