Shadow

The Haven, het luxe cruisen bij Norwegian Cruise Line

Luxe cruisen in een fantastische suite op de beste locatie van het cruiseschip. Een persoonlijke, 24-uurs butlerservice, totale rust en privacy. En toch genieten van de voordelen van een groot cruiseschip. Dat is kort gezegd waar het luxe cruiseconcept The Haven van Norwegian Cruise Line op neerkomt. We namen een kijkje in The Haven op de Norwegian Encore, het nieuwste cruiseschip van Norwegian Cruise Line.

The Haven is een besloten oase vol rust, luxe en persoonlijke aandacht © Laura Thiesbrummel
The Haven is een besloten oase vol rust, luxe en persoonlijke aandacht © Laura Thiesbrummel

Verschillende cruisemaatschappijen bieden luxe en zelfs ultraluxe cruises aan. Cruisemaatschappijen als Seabourn Cruise Line, Sea Dream Yacht Club en Regent Seven Seas Cruises concurreren met elkaar om de meest luxueuze cruises aan te bieden. Dergelijke cruiserederijen varen met kleine schepen die compleet op luxe zijn ingesteld. Ze varen met cruiseschepen die je het gevoel van een mega-jacht moeten bezorgen.

Maar ook grote cruisemaatschappijen als MSC Cruises en Norwegian Cruise Line bieden super de luxe cruises aan. Zij hebben het schip-in-het-schip-concept ontwikkeld. Daarmee trekken ze passagiers aan die wat meer te besteden hebben, gesteld zijn op luxe, rust en privacy én die anders misschien naar een luxe resort aan wal zouden zijn gegaan.

Bij Norwegian Cruise Line heeft dat concept de naam The Haven meekregen. En inderdaad, het is een kalme haven, een oase van rust op een schepen die tot 4000 cruisepassagiers vervoeren. Of dat duur is, wil de nuchtere Nederlander weten. Tsja, dat ligt er aan wat je duur noemt. Vast staat wel dat je ‘value for money’ en een uitzonderlijke, unieke ervaring krijgt. En die is weer niet in geld uit te drukken.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

Cruisen in The Haven

Aandacht en verwennerij zitten soms in kleine, smakelijke verrassingen © Nico van Dijk
Aandacht en verwennerij zitten soms in kleine, smakelijke verrassingen © Nico van Dijk

The Haven is een besloten gedeelte op de cruiseschepen van Norwegian Cruise Line. De suites, want gewone hutten zijn er alleen elders op het schip, liggen altijd op de hoogste dekken, bij voorkeur op de beste plekken met de mooiste uitzichten. De meeste suites liggen op het voorste gedeelte van het schip, maar sommige Norwegian-schepen hebben ook penthouse-suites op het achterdek. Je kunt dan heerlijk vanaf je privé-terras volkomen ontspannen naar de oneindige horizon staren.

Verwennerij en persoonlijke aandacht

Alles draait in The Haven om verwennerij, luxe en persoonlijke aandacht. Dat begint al bij het inschepen als je aankomt in de cruiseterminal. The Haven-passagiers hoeven niet in de rij te staan, hebben hun eigen incheckbalie en worden razendsnel aan boord gebracht.

Zelf je koffer uitpakken, dat is iets voor gewone mensen. In The Haven wordt dat voor je gedaan. En die persoonlijke service gaat 24 uur per dag door. Je kunt dag en nacht een beroep doen op de butlerservice. Tickets en excursies aan wal boeken gaat via de conciërge. Die reserveert ook een tafel naar keuze in de specialiteitenrestaurants die buiten The Haven liggen. Voor als je een keer niet in het eigen restaurant van The Haven wilt eten. Of toch dineren in je eigen suite? Je zegt het maar, en het wordt geregeld.

Eigen luxe ruimtes voor The Haven-passagiers

Het Observation Lounge in The Haven ligt boven de Observation Lounge van de gewone passagiers. © Nico van Dijk
Het Observation Lounge in The Haven ligt boven de Observation Lounge van de gewone passagiers. © Nico van Dijk

Daarnaast kun je als The Haven-gast gebruik maken van het prachtige  indoor zwembad van The Haven. Het dak kan open, dus bij een tropische cruise kun je heerlijk van de zon genieten. Dat kan trouwens ook boven, op het allerhoogste dek, waar speciaal voor The Haven-passagiers een privé zonnedek is aangelegd, compleet met eigen hottubs. Je zit hier verborgen voor spiedende blikken van de andere cruisereizigers. Versnaperingen worden bij je gebracht door het speciaal opgeleide personeel.

Daarnaast kun je genieten van tal van andere voordelen zoals uitnodigingen voor exclusieve lunches en cocktail party’s. En vanuit het eigen Observation Lounge voor op het schip heb je het allerbeste uitzicht over de boeg. Nog beter zelfs dan de kapitein en de officieren, want je zit nog hoger.

Suites in The Haven

Master bedroom in een Family-suite in The Haven op de Norwegian Encore. © Nico van Dijk
Master bedroom in een Family-suite in The Haven op de Norwegian Encore. © Nico van Dijk

Ook de suites zijn een oase van luxe met onder meer royale badkamers (baden met zeezicht), en balkons of terrassen met een eigen bubbelbad, zoals bij de Garden Villa’s op de Norwegian Pearl. Wij keken rond in The Haven op de splinternieuwe Norwegian Encore. Dit luxe varende resort telt zestig suites. De mooiste suites zijn de Owners Suites, die je echt al heel ver van tevoren moet reserveren.

Maar ook als je met je gezin een cruise maakt, kun je overwegen om een Family-suite in The Haven te boeken. Zowel de master bedroom als de slaapkamer voor de kinderen hebben een eigen badkamer en televisies. Liefhebber van wellness? Boek dan een Spa-suite. Je hebt dan niet alleen een eigen hottub en ‘oversized’ watervaldouche in je suite, maar je hebt ook snel toegang tot de Mandara Spa en de Thermal Spa Suites.

The Haven Courtyard op de Norwegian Encore. © Nico van Dijk
The Haven Courtyard op de Norwegian Encore. © Nico van Dijk

Tegelijkertijd kun je af en toe je oase verlaten om te genieten van de vele faciliteiten van zo’n groot cruiseschip. Je conciërge heeft bijvoorbeeld de beste plekken voor je gereserveerd in het grote theater waar je kunt genieten van een top-voorstelling. Of je gaat lekker naar de comedy club, racen op de kartbaan op het achterdek, je onderdompelen in virtuele gamewerelden in The Pavilion of naar het royale casino.

Ontspannen in The Haven Courtyard op de Norwegian Encore. © Nico van Dijk
Ontspannen in The Haven Courtyard op de Norwegian Encore. © Nico van Dijk

Weliswaar komt vroeg of laat het moment dat je deze heerlijke bubbel weer moet verlaten, omdat de cruise voorbij is. Maar de pijn van het vertrek wordt verzacht door de butlers en conciërges die je soepeltjes door de ontscheping loodsen.

Lees ook: Zo kies je een hut of een suite op een cruiseschip of kom al vast in de stemming met onderstaande video:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.