Shadow

Oktober ‘plan een cruise’ maand

De maand oktober staat geheel in het teken van cruisen, als het aan CLIA Nederland, brancheorganisatie van cruiserederijen, ligt.  Doel? Het wegnemen van vooroordelen en het promoten van cruisen als geweldige en bereikbare vakantie en wist je dat het plannen van een cruisevakantie ‘kinderspel’ is?

Gezinnen met kinderen

Boek cruises met de Aidadiva © Aida Cruises
Boek cruises met de Aidadiva © Aida Cruises

Een cruiseschip heeft de luxe van alles binnen handbereik voor de ultieme vakantie met kinderen. Denk: spectaculaire waterparken, sporten voor kids,  gamerooms, kinderrestaurants en oog in oog staan met Peppa Pig of Mickey Mouse, al varend over de wereldzeeën.  Op een schip is overal leven in de brouwerij en vervelen is uitgesloten, alleen al ronddwalen over de tientallen scheepsdekken is een groot avontuur. En terwijl de kinderen zich vermaken op glijbaan, ijsbaan of klimmuur hebben de ouders tijd om te lezen en te zonnen, afgewisseld met een welverdiend uurtje wellness of uitgebreide lunch. Zo voelt vakantie voor iedereen als een beloning.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht: de meeste cruiseschepen hebben professionele services, van nanny tot babyclub. Absolute kers op de taart is samen  nieuwe bestemmingen verkennen en op pad gaan in de havensteden en op eilanden waar het schip aanmeert. Extra fijn: de meeste cruiserederijen bieden flinke kinderkortingen of laten kinderen zelfs gratis meereizen.

Enkele top to do tips tijdens een family friendly cruisevakantie:

 • De Skyride race van Carnival; wie fietst het snelst, hangend boven het dek en zelfs over de zee?
 • Dolfijnen en walvissen spotten met een spectaculaire high speed RIB boot tocht met Hapag Lloyd.
 • De Norwegian Aqua Racer, de nieuwste tandem waterglijbaan op zee. Met een tunnel lichtshow om de weg naar beneden nóg leuker te maken.
 • Voel hoe het is om te kunnen vliegen met de iFly skydiving experience van Royal Caribbean, een droom voor thrill seekers!
 • Leer  met de hele familie de flamenco dansen in Barcelona met Celebrity Cruises.
 • Arrr, feest als een piraat tijdens een privé themafeest, met vuurwerk aan het eind van de avond. Plezier voor de hele familie aan boord van een Disney cruise!
 • De Formule 1 racewagen van MSC cruises.  Voel hoe het is om Max Verstappen te zijn in deze verrassend echt aanvoelende race simulator.
 • Zelf pizza maken. Kleine zeevaarders leren aan boord van Fred. Olsen cruises hoe ze echte traditionele Italiaase pizza’s maken.
 • Wie is moedig genoeg om over de plank te lopen tijdens een Norwegian cruise?  Dit onderdeel is een van de 99 spannende uitdagingen voor adrenaline junkies.
 • Een ‘stargazing at sea’ tour op het bovenste dek van Princess Cruises. Is de gloed van het Andromedanevel te zien? Op twee miljoen lichtjaar afstand is dit het verste object dat waarneembaar is voor het menselijk oog.
 • Peppa Pig. Oog in oog staan en spelen met het populaire biggetje en haar vrienden bij Costa Cruises.

Vergelijk de cruises van Phoenix bij Oad

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise, Corendon en TUI.

Cruises met Aida Cruises kun je direct boeken bij Cruisereizen.nl, TUI, Zeetours, CruiseOnline, Cruisewinkel, Cruise Travel, Corendon en Stip Reizen.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Zeetours, CruiseOnline, Cruisereizen.nl, Cruise Travel, Corendon, Cruisewinkel, TUI, Sunweb en Stip Reizen.

Cruises van Celebrity Cruises kun je rechtstreeks boeken bij onder meer CruiseReizen.nl, Corendon, CruiseOnline, Zeetours, Cruise Travel, Stip Reizen en Sunweb.

Kijk voor het aanbod van Star Clippers cruises bij Cruisereizen, Zeetours, Captain Cruise, Cruise Travel en Cruisewinkel.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.