Shadow

Royal Caribbean start bouw van Odyssey of the Seas

Op de Meyer Werft in het Duitse Papenburg is 1 februari het eerste staal gesneden van de Odyssey of the Seas. Dit nieuwe schip van Royal Caribbean International is het tweede schip in de Quantum Ultra-klasse en komt in de herfst van 2020 in de vaart.

Bestuursvoorzitter Richard Fain houdt vol trots het eerste staal van de Odyssey of the Seas omhoog © Royal Caribbean International
Bestuursvoorzitter Richard Fain houdt vol trots het eerste staal van de Odyssey of the Seas omhoog © Royal Caribbean International

Details van de Odyssey of the Seas zijn verder nog niet bekend gemaakt. De Odyssey of the Seas wordt het 27ste cruiseschip in de vloot van Royal Caribbean International. Het schip zal een Amerikaanse thuishaven krijgen. En zoals je van Royal Caribbean International gewend bent, zal het schip een plek krijgen in de top tien van grootste cruiseschepen ter wereld. Het schip meet 348 meter en kan 4180 passagiers meenemen op een cruise. Het schip krijgt vanaf de herfst 2020 eerst Fort Lauderdale als thuishaven en gaat in het voorjaar 2021 cruises vanaf Civitavecchia bij Rome maken.

Op de Meyer Werfst wordt momenteel ook gewerkt aan de Spectrum of the Seas. Dit schip komt in mei 2019 in de vaart en is het eerste Quantum Ultra-klasse-schip. De Spectrum of the Seas gaat vooral cruises in Azië maken. Het schip biedt plaats aan 4246 passagiers. Daarmee is de Spectrum het grootste en duurste cruiseschip van Azië.

Cruises met schepen van Royal Caribbean zijn onder meer te boeken bij CruiseReizen.nl, Cruisetravel, Zeetours en Dreamlines.

Mis nooit meer een bericht en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.