Shadow

Royal Caribbean start bouw van Odyssey of the Seas

Op de Meyer Werft in het Duitse Papenburg is 1 februari het eerste staal gesneden van de Odyssey of the Seas. Dit nieuwe schip van Royal Caribbean International is het tweede schip in de Quantum Ultra-klasse en komt in de herfst van 2020 in de vaart.

Bestuursvoorzitter Richard Fain houdt vol trots het eerste staal van de Odyssey of the Seas omhoog © Royal Caribbean International
Bestuursvoorzitter Richard Fain houdt vol trots het eerste staal van de Odyssey of the Seas omhoog © Royal Caribbean International

Details van de Odyssey of the Seas zijn verder nog niet bekend gemaakt. De Odyssey of the Seas wordt het 27ste cruiseschip in de vloot van Royal Caribbean International. Het schip zal een Amerikaanse thuishaven krijgen. En zoals je van Royal Caribbean International gewend bent, zal het schip een plek krijgen in de top tien van grootste cruiseschepen ter wereld. Het schip meet 348 meter en kan 4180 passagiers meenemen op een cruise. Het schip krijgt vanaf de herfst 2020 eerst Fort Lauderdale als thuishaven en gaat in het voorjaar 2021 cruises vanaf Civitavecchia bij Rome maken.

Update: de Odyssey of the Seas is opgeleverd en gaat vanaf juli 2021 cruises vanuit Amerika maken, uit Fort Lauderdale om precies te zijn. Bekijk of schrijf een cruise review over de Odyssey of the Seas.

Op de Meyer Werfst wordt momenteel ook gewerkt aan de Spectrum of the Seas. Dit schip komt in mei 2019 in de vaart en is het eerste Quantum Ultra-klasse-schip. De Spectrum of the Seas gaat vooral cruises in Azië maken. Het schip biedt plaats aan 4246 passagiers. Daarmee is de Spectrum het grootste en duurste cruiseschip van Azië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.