Shadow

Weer volop cruises uit Amerika in 2021 en 2022 te boeken, herstart cruises uit de VS krijgt vorm

Cruisemaatschappijen bieden weer volop cruises uit Amerika aan voor 2021 en 2022. Het goede nieuws is ook dat EU-burgers die volledig gevaccineerd zijn vanaf november 2021 weer welkom zijn in de Verenigde Staten. Norwegian Cruise Line, MSC Cruises en andere cruiserederijen maken vanaf augustus weer volop cruises vanuit Amerika.

Lange tijd hadden de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), het Amerikaanse RIVM, een cruiseverbod voor cruises in Amerika ingevoerd. Dit voorjaar kwamen er eindelijk mogelijkheden om weer vanuit Amerikaanse havens te cruisen, al gelden er nog wel beperkingen. Zo moeten alle passagiers en bemanningen gevaccineerd zijn en mogen cruises niet langer dan 7 nachten duren. En inmiddels is bekend geworden dat de Amerikanen vanaf november weer EU-burgers willen toelaten. Die moeten wel volledig gevaccineerd zijn en een negatieve testuitslag kunnen tonen.

Herstart MSC Cruises met cruises uit Amerika

Het 4-sterren cruiseschip MSC Meraviglia maakt cruises uit Amerika vanaf 17 juli.© Bernard Biger STX France/MSC Cruises
Het 4-sterren cruiseschip MSC Meraviglia maakt cruises uit Amerika vanaf 17 juli. © Bernard Biger STX France/MSC Cruises

MSC Cruises maakt op 17 juli de eerste van twee testcruises met de MSC Meraviglia vanuit Port Miami. Als die goed verlopen, lees: als er geen corona-uitbraken zijn, krijgt MSC toestemming van de CDC om ook met andere cruises te starten. De MSC Meraviglia bijt het spits af van de herstart van MSC Cruises vanaf 2 augustus 2021, met cruises van 3 en 4 nachten van Miami naar de Bahama’s en met de exclusieve nieuwe privé-eilandbestemming van MSC Cruises, Ocean Cay MSC Marine Reserve.

Vanaf 18 september 2021 voegt MSC Meraviglia cruises van 7 nachten toe van Miami naar de Bahama’s en het Caribisch gebied, inclusief Ocean Cay MSC Marine Reserve.

MSC Divina hervat op 16 september 2021 de cruise vanuit Orlando (Port Canaveral) en biedt cruise-mogelijkheden van 3, 4 en 7 nachten van naar de Bahama’s en het Caribisch gebied, inclusief stops bij Ocean Cay MSC Marine Reserve.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl.

Tegelijkertijd heeft MSC Cruises een aantal andere geplande cruises in Amerika geannuleerd. Het gaat om:

  • Cruises aan boord van de MSC Divina van 1 juli 2021 tot en met 15 september 2021 vanuit Port Canaveral
  • Cruises met de MSC Meraviglia van 1 juli 2021 tot en met 17 september 2021 vanuit PortMiami
  • Cruises aan boord van de MSC Armonia van 1 juli 2021 tot en met 24 oktober 2021 vanuit PortMiami

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl.

Cruises uit Amerika met Norwegian Cruise Line

De nieuwe Norwegian Encore maakt haar debuut met cruises in Amerika © Norwegian Cruise Line.
De nieuwe Norwegian Encore © Norwegian Cruise Line.

Ook Norwegian Cruise Line biedt vanaf 15 augustus weer cruises in de Verenigde Staten aan. Norwegian Gem maakt vanaf 15 augustus 2021 als eerste cruiseschip van Norwegian Cruise Line zevendaagse cruises naar het Caribisch gebied en een vierdaagse cruise naar de Bahama’s in november. NCL heeft ook de verkoop geopend voor extra cruisereizen naar:

  • Bermuda, startend op 26 september 2021 vanaf New York met Norwegian Breakaway;
  • de Mexicaanse Riviera op 24 oktober 2021 vanaf Los Angeles, aan boord van Norwegian Bliss;
  • en het Caribisch gebied op 13 november 2021 vanaf Port Canaveral, Florida met Norwegian Escape.

In aanvulling hierop, maakt Norwegian Encore –  het nieuwste schip van de vloot – haar debuut aan de West Coast en vervangt zoals eerder aangekondigd, Norwegian Bliss voor het zomercruiseseizoen van 2021.

Norwegian Encore maakt cruises naar Alaska vanuit Seattle naar de havens Juneau, Skagway, Ketchikan en Icy Strait Point in Alaska, waarbij reizigers genieten van een majestueus uitzicht op Endicott Arm en Dawes Glacier of Glacier Bay. Gasten en reispartners met beïnvloedde reserveringen worden rechtstreeks gecontacteerd. Alle reizen in de V.S. zijn afhankelijk van toestemming van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line bij Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Stip Reizen, Captain Cruise en TUI.

Cruises uit Amerika met Royal Caribbean International

De Odysseey of the Seas hier bij de Meyer Werft in Papenburg, is een Quantum Ultra-schip. © Royal Caribbean International.
De Odysseey of the Seas hier bij de Meyer Werft in Papenburg, is een Quantum Ultra-schip. © Royal Caribbean International.

Royal Caribbean International heeft ook cruises in Amerika aangekondigd. Het gaat om cruises met 6 schepen die cruises vanuit Texas en Florida maken. Als eerste vertrekt de Freedom of the Seas op 2 juli vanuit PortMiami voor een Indepence-Day-cruise. Daarna worden cruises van 3 tot 4 nachten van de Bahama’s naar CocoCay gemaakt, het privé-eiland van Royal Caribbean International.

Daarna krijgt de herstart van Royal Caribbean vaart. Eind augustus wil de rederij 12 cruiseschepen in Amerika, Alaska en Europa laten rondvaren. De splinternieuwe Odyssey of the Seas, die aanvankelijk cruises vanuit Israël zou maken, gaat vanaf 3 juli cruises maken uit Port Everglades. Het gaat om cruises vanuit Port Everglades van 6 tot 8 nachten. Aansluitend maken ook de Allure of the Seas, Indenpendence of the Seas en Mariner of the Seas hun eerst cruises in Amerika. Binnenkort maakt Royal Caribbean bekend welke cruise het tot eind 2021 gaat uitvoeren.

Cruises van Royal Caribbean International boeken kan bij Cruisereizen.nl en Captain Cruise.

Herstart Carnival Cruise Line met cruises uit Amerika

Carnival Cruise Line heeft eveneens nieuwe cruises uit Amerika aangekondigd. De Carnival Vista vertrok 3 juli vanuit Galveston, Texas. De Carnival Breeze ging cruisen op 15 juli, eveneens uit Galvestone, terwijl de Carnival Horizon vanuit PortMiami cruises gaat maken. Sinds 19 september zijn ook de Carnival Dream en de Carnival Glory weer met cruisepassagiers onderweg. Daardoor heeft Carnival nu 11 cruiseschepen in de vaart. Dat is de helft van de Amerikaanse Carnival-vloot.

Bekijk aanbiedingen voor cruises van Carnival Cruise Lines bij Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Passagiers moeten volledig gevaccineerd zijn en er moeten14 dagen liggen tussen de laatste vaccinatie en de inscheping.

Nederlanders mogen nog niet cruisen in Amerika

Nederlanders en andere Europeanen zijn nog niet welkom in de Verenigde Staten. Maar al een tijdje gonst het van de geruchten dat het inreisverbod, nog ingesteld door president Trump, in juni of juli wordt opgeheven.

Lees meer over de herstart van de cruises in Europa, het Caraïbisch Gebied en de Verenigde Staten.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.