Shadow

Gus Antorcha is nieuwe topman van de Holland America Line

Na het verrassend nieuws uit Seattle eind mei over het vertrek van de topman van Holland America Line, Orlando Ashford, en Rick Meadows, zijn evenknie bij Seabourn, heeft Holland America Line nu een nieuwe topman.

Gus Antorcha©PR HAL

Update 8 juli 2020: Gus Antorcha van Carnival COO is benoemd is tot president van de Holland America Line. De benoeming valt samen met de aanstelling van Neil Palomba (voorheen Costa Cruises President) bij Carnival Cruise Line als EVP/COO.  Michael Thamm, CEO van de groep, Costa Group en Carnaval Azië, neemt het Costa voorzitterschap op zich, met Mario Zanetti als Chief Commercial Officer van Costa Cruises.

Arnold Donald, president en CEO van Carnival Corp. & plc zegt over de benoemingen: “Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om onze wereldwijde activiteiten te blijven verbeteren, tonen deze stappen duidelijk de diepte en de kracht van ons leiderschapsteam aan. We gebruiken deze pauze in de gastactiviteiten om elk aspect van ons bedrijf te evalueren, inclusief onze leiderschapsstructuren, en waar nodig veranderingen door te voeren om ons bedrijf te verbeteren. Donald voegde er aan toe dan Gus en Neil  beide bewezen en strategische leiders binnen de organisatie zijn. “We kijken uit naar hun bijdragen en succes in deze nieuwe functies als we ons bedrijf en onze merken positioneren voor een mooie toekomst.”

Bericht 13 mei 2020: Orlando Ashford, President van Holland America Line (rechts) hier op archieffoto met Wim Pijpes, toenmalig directeur van het Rijksmuseum, voor de Nachtwacht.

Het nieuws wordt gemeld door Seatrade en is inmiddels bevestigd via een persbericht. Dat bericht steekt, zoals te doen gebruikelijk bij dit soort kwesties, de loftrompet over de verdiensten van Ashford. Maar een reden voor zijn plotselinge vertrek op zo’n korte termijn wordt niet genoemd. Op vragen van deze site komt als antwoord dat het HAL-hoofdkantoor in Seattle ‘geen nadere informatie over Orlando’s vertrek en ook niet over zijn opvolger’ geeft. Ook wordt niet over een opvolger gesproken. En dat leidt op social media tot veel gespeculeer.

Update 25 juni 2020: Josh Leibowitz is per 25 juni 2020 benoemd tot CEO van Seabourn. Hij werkt sinds 2013 als chief strategy officer bij Carnival Corporation plc, het moederbedrijf van Seabourn. Sinds 2016 werkte hij als senior vice president voor Cunard Line in Noord-Amerika.

Orlando Ashford kwam eind 2014 aan het roer te staan bij Holland America Line. Hij was een totale nieuwkomer in de cruisebranche. Voor die tijd had hij een carrière in de human resources gehad. Bij Holland America Line heeft hij een zwaarder accent gelegd op de kwaliteit van het entertainment. Het is nog niet bekend wat hij gaat doen.

Van Richard Meadows van ultraluxerederij Seabourn is wel bekend wat hij gaat doen. Hij gaat met pensioen. Meadows heeft een lange carrière achter de rug bij de diverse merken die nu onderdeel zijn van de Carnival Corporation, zoals Cunard Line. Hij begon zijn loopbaan in 1985 bij Carnival. Ook voor zijn vertrek wordt geen reden gegeven. Evenmin is bekend wie hem opvolgt.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Mis nooit meer een bericht en schrijf je via onderstaand formulier in voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.