Shadow

Utopia of The Seas zesde Oasis-klasse schip voor Royal Caribbean International

Op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in het Franse St. Nazaire heeft de Utopia of the Seas van Royal Caribbean International haar float-out beleefd. De Utopia is het zesde schip in de Oasis-klasse en moet in de zomer van 2024 gaan cruisen.

Laatst gewijzigd: 20 september 2023.

Float out voor de Utopia of the Seas

De Utopia of the Seas heeft in september 2023 haar float-out beleefd en wordt juli 2024 opgeleverd. De grote dome op het bovendek is goed te zien. © Chantiers de l’Atlantique / Bernard Biger / Royal Caribbean International
De Utopia of the Seas heeft in september 2023 haar float-out beleefd en wordt juli 2024 opgeleverd. De grote dome op het bovendek is goed te zien. © Chantiers de l’Atlantique / Bernard Biger / Royal Caribbean International

De Utopia of the Seas mag dan het zesde schip van de Oasis-klasse zijn, het wordt wel het eerste schip in die klasse dat op LNG als brandstof vaart. De Oasis-klasse werd in 2009 geïntroduceerd met naamgever de Oasis of the Seas. Door de omvang van de Oasis-schepen en het enorme aanbod aan activiteiten aan boord betekende de introductie van de Oasis of the Seas destijds een revolutie in de cruisebranche.

Cruises van Royal Caribbean International boeken kan bij Cruisereizen.nl, Zeetours, Cruise Travel, Sunweb en Captain Cruise.

Klik op een afbeelding voor een vergroting

Eerste cruiseschip op LNG voor Royal Caribbean International

De Icon of the Seas heeft die tweede mijlpaal al achter de rug. Van dit nieuwe cruiseschip van Royal Caribbean is begin april al de kiel gelegd. De Icon of the Seas wordt het eerste cruiseschip van Royal Caribbean International dat op LNG gaat varen, maar dit schip valt in een andere scheepsklasse. De Icon of the Seas is het eerste cruiseschip van de nieuwe Icon-klasse en moet haar maiden cruise in de herfst van 2023 maken.

De kiel voor de Utopia of the Seas werd gelegd op 1 juli 2022. Het eerste staal was gesneden op 12 april 2022.

Het snijden van het eerste staal markeert officieel de start van de bouw van een nieuw cruiseschip. De volgende mijlpaal is dat het eerste segment van de kiel in het droogdok gelegd wordt.

De Oasis-klasse bestaat behalve uit de Oasis of the Seas en straks de Utopia of the Seas uit de Allure of the Seas, de Harmony of the Seas, de Symphony of the Seas (bekijk cruisereviews) en de nieuwe Wonder of the Seas. Dat laatste cruiseschip is momenteel het grootste cruiseschip ter wereld. Meer details over de Utopia of the Seas worden later bekendgemaakt.

Het eerste staal voor de Utopia of the Seas is gesneden op de scheepswerf Chantiers de l'Atlantique in het Franse St. Nazaire  © Bernard Biger – Chantiers de l’Atlantique / Royal Caribbean International
Het eerste staal voor de Utopia of the Seas is gesneden op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in het Franse St. Nazaire © Bernard Biger – Chantiers de l’Atlantique / Royal Caribbean International

Bekijk het overzicht van nieuwste cruiseschepen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.