Shadow

Amerikaanse cruises uitgesteld tot 31 oktober

De Cruise Lines International Association (CLIA) kondigde deze week aan dat de aangesloten cruisemaatschappijen overeengekomen zijn om de Amerikaanse cruises ‘vrijwillig op te schorten’ tot ten minste 31 oktober 2020.

Cruiseschip
©Alonso Reyes-Unsplash

In een verklaring staat het volgende: “Ondanks de waardevolle afstemming tussen CLIA’s eerdere vrijwillige opschorting tot 15 september en de huidige No-Sail Order-datum van 30 september van het CDC, zijn wij van mening dat het op dit moment verstandig is om de opschorting van de Amerikaanse oceaancruises vrijwillig te verlengen tot 31 oktober. ” Lees meer over cruises vanuit Amerika.

Het genomen besluit is moeilijk omdat de gevolgen van de pandemie voor de cruisemaatschappijen al verpletterend zijn. De verklaring gaat verder: “Wij zijn echter van mening dat deze proactieve actie verder aantoont dat de cruise-industrie zich inzet voor de volksgezondheid en bereid is om de activiteiten vrijwillig op te schorten in het belang van de volksgezondheid en de veiligheid, zoals al twee keer eerder is gebeurd. De leden van de CLIA-cruisemaatschappij zullen de situatie blijven volgen, met dien verstande dat we een mogelijke verdere verlenging op of voor 30 september 2020 opnieuw zullen bekijken.”

Mochten de omstandigheden in de VS veranderen en wordt het mogelijk om kortere en aangepaste afvaarten te maken, dan wordt een eerdere herstart overwogen.

Boek je 2021 cruise

Bekijk cruise aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, TUI, Stip Reizen en Captain Cruise.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws: meld je aan voor de nieuwsbrief.

Lees ook:

Wat doen cruisemaatschappijen om weer te gaan varen?

Cruisemaatschappijen: tot wanneer zijn de cruises opgeschort?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.