Shadow

Carnival Celebration gedoopt in Port Miami

Carnival Cruise Line’s nieuwe vlaggenschip Carnival Celebration is 20 november gedoopt in de thuishaven Port Miami door actrice Cassidy Gifford. De festiviteiten pasten bij de naam van het schip en onderstrepen een jaar vol plezier omdat de cruiseline 50 jaar bestaat.  De Carnival Celebration is een innovatieve Excel-klasse zus van de Mardi Gras en vaart het hele jaar vanuit Miami.

Doop Carnival Celebration
Cassidy Gifford, doopvrouw van Carnival Celebration en Christine Duffy, President van Carnival Cruise Line, dopen het nieuwe vlaggenschip.©PR Carnival

“Deze naamgevingsceremonie van ons nieuwe vlaggenschip Carnival Celebration is de perfecte culminatie van onze 50e verjaardag, omdat dit spectaculaire schip ons verleden eert en het plezier en de groei in het vooruitzicht stelt,” zei Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Carnival Celebration bouwt voort op het succes van onze ongelooflijke Mardi Gras en de vele innovaties die we introduceerden met onze Excel-klasse, waaronder een top-dek achtbaan, en biedt unieke kenmerken die haar gasten een echt ongelooflijke nieuwe cruise-ervaring geven om plezier te hebben en herinneringen te maken.”

Vaarroutes van Carnival Celebration

Cassidy Gifford doopte het schip, met het traditionele breken van een champagnefles. Ze deed dit samen met kapitein Vincenzo Alcaras. De actrice werd vergezeld door haar moeder, Kathie Lee Gifford, die fungeerde als doopvrouwe van Carnival Celebration’s naamgenoot, ms Celebration, die op dezelfde manier werd gedoopt in 1987.

Naast de doopfestiviteiten kregen de genodigden alvast een voorproefje van het spectaculaire entertainmentprogramma van Carnival Celebration. Vanaf 27 november begint het schip aan een roulatie van Oost- en West-Caribische cruises van een week die elke zondag vertrekken en populaire bestemmingen aandoen, zoals de Dominicaanse Republiek en St. Thomas, evenals Cozumel en Costa Maya in Mexico.

Over Carnival Celebration

Het schip biedt plaats aan meer dan 5.200 gasten en beschikt over meer dan 20 eetgelegenheden, waaronder Emeril’s Bistro en een diverse bars en lounges in zes unieke zones. De zone met het thema Miami, 820 Biscayne, is vernoemd naar het eerste hoofdkantoor van Carnival en is ontworpen als eerbetoon aan de culturele sfeer van Miami en het eet- en drankaanbod.

Op het bovendek staat de bekroonde volledig elektrische achtbaan BOLT: Ultimate Sea Coaster, die gasten op Mardi Gras in vervoering brengt sinds het debuut in 2021. Het bovendek is ook de thuisbasis van de resort-stijl Loft 19, die direct toegankelijk is vanuit de premium categorie Excel suites – een van de 11 stijlen in 180 suites aan boord. Het schip heeft in totaal meer dan 2.600 hutten. Carnival Celebration ishet tweede schip in de Carnival vloot, en het eerste dat zijn thuishaven in Miami heeft, met een Liquefied Natural Gas (LNG) aandrijfsysteem.

Nieuwe cruiseterminal in Port Miami

Carnival’s nieuw ontworpen en uitgebreide Terminal F in Port Miami opende haar deuren samen met de aankomst van Carnival Celebration. Het nieuwe strakke en open ontwerp van de terminal zorgt voor uitzonderlijke efficiëntie en flexibiliteit om de nieuwste klasse schepen van Carnival te ontvangen. De terminal maximaliseert ook de technologie zodat gasten snel door het inschepingsproces gaan en genieten van een meer naadloze inschepingservaring. Nu begint het plezier van een Carnival cruise al voordat ze aan boord gaan. Op alle drie de niveaus van de nieuwe terminal zijn digitale media-ervaringen ingebouwd, waaronder een meeslepende tunnel op niveau twee waar gasten doorheen gaan. De digitale schermen tonen beelden van het schip, bestemmingen, onderwaterbeelden en de nachtelijke hemel.

Door de toevoeging van Carnival Celebration aan Terminal F hebben nu vijf van de 24 schepen van Carnival hun thuishaven in Miami. Carnival verwacht in de toekomst meer dan 20.000 gasten per week in Port Miami te kunnen ontvangen.

Bekijk aanbiedingen voor cruises van Carnival Cruise Lines bij Zeetours, Captain Cruise, Cruisewinkel, Cruise Travel en CruiseReizen.nl.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.