Shadow

Carnival stoot 4 schepen af

Carnival Corporation, het moederbedrijf van onder meer Holland America Line, Carnival Cruise Line, Costa Cruises, AIDA en Princess Cruises, heeft weer twee cruiseschepen verkocht. Deze keer gaat het om de Sea Princess en de Sun Princess.

Update: 22 september: De beide Princess-schepen maakten vooral cruises rond Australië en Nieuw-Zeeland. De Sun Princess was het oudste schip van de Princess-vloot. Het is niet bekend of de cruiseschepen aan een andere cruisemaatschappij verkocht zijn of dat ze naar een sloopwerf gevaren worden. De Sun Princess kwam in 1995 in de vaart en was met 2000 passagiers destijds een van de grootste cruiseschepen ter wereld.

Verkoop Carnival Fascination en Carnival Imagination

De verkoop van de twee schepen van de Princess-dochter komt kort na de melding dat Carnival Cruise Line ook twee schepen verkoopt: de Carnival Fascination en Carnival Imagination. Beide schepen waren al eerder op op non actief gesteld. Het lot van beide schepen is de sloop en de Imagination is al in Turkije aangekomen om gesloopt te worden.  In totaal wil Carnival Corporation 18 schepen verkopen.

Carnival Paradise © Carnival Cruise Line.
Carnival Paradise blijft in de vaart © Carnival Cruise Line.

De verkoop van de Carnival Fascination (1994) en de Carnival Imagination (1995) is in lijn met het plan van Carnival Corporation om het afstoten van minder efficiënte schepen uit de vloot te versnellen. De verkoop van beide schepen volgt op de verkoop in juli van de Carnival Fantasy en Carnival Inspiration.

Vier Fantasy-klasse schepen blijven cruisen

Wanneer er weer gecruised kan worden heeft Carnival nog vier verbouwde en verbeterde Fantasy-klasse schepen in de vaart. De Carnival Ecstasy, Carnival Sensation, Carnival Elation en de Carnival Paradise. Alle schepen hebben extra balkonruimte en een upgrade van de eetgelegenheden en entertaimentopties. Alle upgrades maken deel uit van het verbeterprogramma Fun Ship 2.0 van Carnival.

“Hoewel we het jammer vinden dat ook de Facsination en de Imagination onze vloot verlaten moeten we deze stap wel nemen. Het stelt ons in staat om ons volledig te richten op de schepen die het beste en meeste kunnen bieden aan onze gasten”, aldus Christine Duffy, voorzitter van Carnivalscruise Line tegen Cruiseindustrynews.

Uitstel van nieuwe cruises

Met het lopende programma voor scheepsverbetering en de huidige pauze in de cruiseactiviteiten stelt Carnival het opnieuw in de vaart komen van de vier schepen in ieder geval uit tot na de geplande droogdokverbeteringen in de eerste helft van 2021.

Dat betekent annulering van:

  • De Carnival Magicroutes vanuit Miami tot 13 maart 2021.
  • De Carnival Paradiseroutes vanuit Tampa tot 19 maart 2021.
  • De Carnival Valorroutes vanuit New Orleans worden geannuleerd tot 29 april 2021. Dit geldt ook voor de trans-Atlantische cruise vanuit New Orleans op 25 januari 2021 en de terugkeer vanuit Barcelona op 26 februari 2021).
  • De Carnival Spiritroutes vanuit Brisbane worden geannuleerd tot 16 mei 2021. De eerste tocht wordt de reis van Singapore naar Brisbane met aanvang op 12 juni 2021.

Bekijk aanbiedingen voor cruises van Carnival Cruise Lines bij Zeetours, Captain Cruise, Cruisewinkel, Cruise Travel en CruiseReizen.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste cruisenieuws en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.