Shadow

Carnival Cruise Line stoot weer twee schepen af

Carnival Cruise Line kondigde vandaag de verkoop aan van Carnival Fascination en Carnival Imagination. Beide schepen waren al eerder op op non actief gesteld. Het lot van beide schepen is de sloop en de Imagination is al in Turkije aangekomen om gesloopt te worden. 

Carnival Paradise © Carnival Cruise Line.
Carnival Paradise blijft in de vaart © Carnival Cruise Line.

De verkoop van de Carnival Fascination (1994) en de Carnival Imagination (1995) is in lijn met het plan van Carnival Corporation om de afstoot van minder efficiënte schepen uit de vloot te versnellen. De verkoop van beide schepen volgt op de verkoop in juli van de Carnival Fantasy en Carnival Inspiration.

Vier Fantasy-klasse schepen blijven cruisen

Wanneer er weer gecruised kan worden heeft Carnival nog vier verbouwde en verbeterde Fantasy-klasse schepen in de vaart. De Carnival Ecstasy, Carnival Sensation, Carnival Elation en de Carnival Paradise. Alle schepen hebben extra balkonruimte en een upgrade van de eetgelegenheden en entertaimentopties. Alle upgrades maken deel uit van het verbeterprogramma Fun Ship 2.0 van Carnival.

“Hoewel we het jammer vinden dat ook de Facsination en de Imagination onze vloot verlaten moeten we deze stap wel nemen. Het stelt ons in staat om ons volledig te richten op de schepen die het beste en meeste kunnen bieden aan onze gasten”, aldus Christine Duffy, voorzitter van Carnivalscruise Line tegen Cruiseindustrynews.

Uitstel van nieuwe cruises

Met het lopende programma voor scheepsverbetering en de huidige pauze in de cruiseactiviteiten stelt Carnival het opnieuw in de vaart komen van de vier schepen in ieder geval uit tot na de geplande droogdokverbeteringen in de eerste helft van 2021.

Dat betekent annulering van:

  • De Carnival Magicroutes vanuit Miami tot 13 maart 2021.
  • De Carnival Paradiseroutes vanuit Tampa tot 19 maart 2021.
  • De Carnival Valorroutes vanuit New Orleans worden geannuleerd tot 29 april 2021. Dit geldt ook voor de trans-Atlantische cruise vanuit New Orleans op 25 januari 2021 en de terugkeer vanuit Barcelona op 26 februari 2021).
  • De Carnival Spiritroutes vanuit Brisbane worden geannuleerd tot 16 mei 2021. De eerste tocht wordt de reis van Singapore naar Brisbane met aanvang op 12 juni 2021.

Cruises met Carnival Cruise Lines kun je boeken bij onder meer CruiseReizen.nlDreamlinesKras, Cruisewinkel, Captain CruiseZeetours en Cruisetravel.

Blijf op de hoogte van het laatste cruisenieuws en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.