Shadow

Cruisen met de Costa neoRomantica

Gaat u cruisen met de Costa neoRomantica van rederij Costa Cruises? Dan gaat u cruisen met een cruiseschip dat in 2011/2012 helemaal gerenoveerd is. Sindsdien heeft het schip een aantal hutten met balkons, een schitterende Samsara Spa en nieuwe lounges gekregen.

cruisen met de Costa neoRomantica

Update 30 september 2020: Moedermaatschappij Carnival Corporation & PLC heeft de Costa neoRomantica verkocht aan Celestyal Cruises, een Grieks-Cypriotische cruisemaatschappij. De Costa neoRmantica is gebouwd in 1993 en was het oudste schip uit de Costa-vloot. Het voer aanvankelijk onder de naam Costa Romantica. Enkele jaren geleden onderging het schip een grootscheepse renovatie en uitbreiding, waarna het verder ging als neoRomantica.

Het schip gaat bij de nieuwe eigenaar cruises maken vanaf maart 2021. De Costa neoRomantica heeft dan ook een nieuwe naam gekregen: Celestyal Experience. Het schip heeft nieuwe suites gekregen, nieuwe wellness ruimtes, een Beach Club en een Mediterrane wijnbar.

Cruises met Celestyal Cruises kun je boeken bij Captain Cruise.

Slow cruisen met de Costa neoRomantica

De Costa neoRomantica is één van de vijftien schepen van de vloot van Costa Cruises, de grootste cruiserederij van Europa. De Costa NeoRomantica is een middelgroot cruiseschip uit de zogeheten neo-klasse van Costa Cruises. Dat betekent dat het schip helemaal gerenoveerd en gemoderniseerd is. Bij de Costa neoRomantica zijn in 2012 onder meer hutten met privébalkons toegevoegd en is op de plek van het theater de grote Samsara Spa aangelegd. De Costa neoRomantica heeft daardoor geen theater meer. Het entertainment is sindsdien verplaatst naar een van de restaurants, waardoor de optredende artiesten meer tussen het publiek staan. Lees ook: zo kies je de perfecte hut op een cruiseschip.

De Costa neoRomantica is gebouwd in 1993 en is 221 meter lang. Het driesterren cruiseschip kan 1578 passagiers vervoeren en heeft 662 bemanningsleden. De Costa neoRomantica is een van de drie schepen die de Italiaanse rederij inzet voor het concept slow-cruisen. Daarbij hebben passagiers meer tijd om aan boord en aan wal te genieten van hun cruises. Zo bevatten de vaarschema’s langere stops in de havens en is er ook aan boord meer ruimte om in te spelen op persoonlijke wensen.

Restaurants aan boord van de Costa neoRomantica

cruisen met de Costa neoRomantica: Club Restaurant
Club Restaurant Costa neoRomantica

De Costa neoRomantica telt in totaal veertien dekken waarvan tien dekken voor passagiers toegankelijk zijn. De dekken van de Costa neoRomantica zijn genoemd naar belangrijke Europese steden zoals Monte Carlo (dek 11), Madrid (dek 10) en Wenen (dek 9). Dit zijn ook de centrale dekken met onder meer de winkels in de Gallerie Via Condotti en het Club neo Romantica Ristorante in romantisch wit. Tegen betaling van een kleine toeslag kunnen gasten hier a la carte dineren en genieten van maaltijden die door Italiaanse topchefs zijn samengesteld. Zoals je dat van een Italiaanse rederij mag verwachten, is er veel aandacht voor gastronomie. Aan boord van de Costa neoRomantica zijn een algemeen restaurant, het Giardino-buffetrestaurant op het achterdek van dek 10, de Capri-pizzeria en de Capri-grill op dek 10, het specialiteitenrestaurant en een wijn- en kaasbar.

Drankenpakket op de Costa neoRomantica

Op de schepen uit de neoCollection, waartoe de Costa neoRomantica behoort, heeft Costa Cruises een speciaal drankenpakket samengesteld. Voor 28,50 euro per volwassene (prijzen januari 2015) per dag krijgt u de hele dag door onbeperkt drank (met en zonder alcohol) uit een geselecteerde drankenlijst. De drankjes kunnen de hele dag door in het restaurant en bij het buffet (zowel bij lunch als diner) besteld worden. Ook speciale aperitiefs voor bij zonsondergang, shakes met fruit en chocolade en streekwijn bij het diner zijn inbegrepen. Voor kinderen is een drankenpakket van 17,25 euro per dag beschikbaar. Dit drankenpakket omvat een onbeperkte hoeveelheid niet-alcoholische drankjes, met uitzondering van consumpties uit de minibar.

Met kinderen cruisen met de Costa neoRomantica

Nog zo’n Italiaans kenmerk is de aandacht voor gezinnen met kinderen. Kinderen die in de hut van de ouders slapen, mogen gratis mee cruisen, ook in de schoolvakanties. Voor grotere gezinnen zijn met korting speciale kinderhutten beschikbaar die zoveel mogelijk in de buurt van de hut van de ouders zijn gesitueerd. Verder zijn er aan boord van de Costa neoRomantica diverse kinderclubs die zijn toegesneden op de verschillende leeftijdsgroepen.

Wifi en internet op de Costa neoRomantica

Op alle schepen van Costa Cruises, dus ook op de Costa neoRomantica, is wifi beschikbaar. U kunt internetten in de gemeenschappelijke ruimtes, in hutten met wifi en bij het zwembad. U kunt kiezen uit pay-per-uses of een prepaid-kaart kopen. De Costa neoRomantica beschikt ook over een internetpunt. Hou er wel rekening mee dat internet op zee vaak een stuk trager is dan aan wal.

Entertainment op de Costa neoRomantica

Tijdens een cruise met de Costa neoRomantica kunt u genieten in de diverse bars, in de winkels, het casino voor in het schip op dek 8 , een discotheek, een bibiliotheek.

Sporten, zwemmen en wellness op de Costa neoRomantica

Samsara Spa Costa Cruises

De Costa neoRomantica beschikt over twee buitenbaden. Helemaal op het achterdek bevindt zich de Lido-bar Montecarlo met loungbeanken en jaccuzzi die alleen toegankelijk is voor 18-plussers. Cruisepassagiers kunnen ook genieten van de heerlijke Samsara Spa. Wie er een wellness-cruise van wil maken, kan een Samsara-arrangement boeken waarbij je zelfs kunt slapen in een speciale Samsara-hut. Dat zijn hutten van 23 – 43 vierkante meter die in de buurt van de 4000 vierkante meter grote Samsara Spa zijn gelegen, zodat je in je badjas naar de wellness kunt lopen. Ook hebben Samsara-gasten hun eigen restaurant op het Vienna-dek. De Samsara-hutten en -suites bevinden zich op de dekken 11,12 en 13. Het summum van varende luxe zijn de vier Grand Suites die helemaal vooraan op de hoogste dekken gesitueerd zijn. Het zijn tweekamer-suites van waaruit je hoog over de boeg van het schip uitkijkt. Daarnaast liggen ook nog twee Grand Samsara Suites. Voor gasten die geen Samsara-cruise geboekt hebben, maar incidenteel een bezoek aan de wellness of de schoonheidssalon willen brengen, is een beperkt aantal dagkaarten beschikbaar. Voor op de boeg is een schitterende fitness-zaal en bij een van de twee zwembaden bevindt zich een atletiekbaan.

Costa neoRomantica Samsara restaurantCruises met de Costa neoRomantica boeken

Cruises met de Costa neoRomantica boeken kan bij diverse touroperators en cruisespecialisten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.