Shadow

Cruiseschip MSC Grandiosa voor het eerst in Rotterdam

De haven van Rotterdam verwelkomt vandaag voor het eerst de MSC Grandiosa, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises. MSC Grandiosa werd op 31 oktober afgeleverd op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique (CdA) in Saint-Nazaire, Frankrijk.

MSC Grandiosa
MSC Grandiosa’s sea trials – Credit: Bernard Biger

Aan boord van het schip, waar 6.334 passagiers op kunnen, wordt een speciaal evenement georganiseerd voor reisagenten, touroperators en media om de maiden call te vieren en, naast andere activiteiten, meer te leren over de milieuvriendelijkheid van de rederij. Alle aanwezigen blijven ook overnachten om het schip optimaal te kunnen ervaren. Decruisegids.nl is erbij!

Meest duurzame schip van MSC Cruises

DeMSC Grandiosa zal worden gedoopt in Hamburg, Duitsland op 9 november door Sophia Loren, de vaste doopvrouw van MSC Cruises. Het schip heeft een hybride uitstootreinigingssysteem EGCS dat zwavelemissie met 97% vermindert, en daarnaast ook een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) dat uitlaatgassen omzet in onschadelijk stikstof en water. MSC Grandiosa beschikt verder over een innovatief afvalwaterreinigingssysteem (AWT) dat voldoet aan de hoogste internationale normen; afvalwater heeft na het uitgebreide zuiveringsproces bijna-drinkwaterkwaliteit. In combinatie met besparende maatregelen, zoals warmteterugwinning en led-verlichting, maakt dit MSC Grandiosa tot de meest duurzame nieuwe MSC-aanwinst ooit. Lees of schrijf beoordelingen over de MSC Grandiosa.

Uitgebreid vermaak aan boord van MSC Grandiosa

MSC Grandiosa is niet alleen goed voor het milieu, ook de gasten varen er wel bij. Zo heeft het schip een 93 meter lange luchtpromenade in mediterrane stijl als sfeervolle ontmoetingsplek vol specialiteitenrestaurants en winkels. Op entertainmentgebied heeft het schip twee gloednieuwe Cirque du Soleil at Sea shows, exclusief ontwikkeld voor MSC Grandiosa. Voor cultuurliefhebbers is er het museum met originele etsen van impressionist Edgar Degas, voor kinderen zijn er speelruimtes ontworpen in samenwerking met LEGO en Chicco.

Daarnaast is elke hut uitgerust met virtuele persoonlijke cruise-assistent ZOE die gasten helpt te navigeren door het uitgebreide aanbod aan boord. Na haar inaugurele reis start MSC Grandiosa op 23 november haar reguliere achtdaagse cruiseprogramma over de Middellandse Zee voor de komende 12 maanden.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

Intussen wordt ook druk gebouwd aan het volgende MSC-schip: de MSC Virtuosa. Dat schip zou in november 2020 cruisen, maar dat gaat niet door vanwege de coronacrisis. En in het voorjaar van 2021 komt de MSC Seashore in de vaart. Dit schip is vooral gericht op Amerikaanse cruisereizigers.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.