Cruiseschip MSC Grandiosa voor het eerst in Rotterdam

Geplaatst door Redactie op 4 november 2019 om 14:14 in de categorie Cruise nieuws

De haven van Rotterdam verwelkomt vandaag voor het eerst de MSC Grandiosa, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises. MSC Grandiosa werd op 31 oktober afgeleverd op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique (CdA) in Saint-Nazaire, Frankrijk.

MSC Grandiosa

MSC Grandiosa’s sea trials – Credit: Bernard Biger

Aan boord van het schip, waar 6.334 passagiers op kunnen, wordt een speciaal evenement georganiseerd voor reisagenten, touroperators en media om de maiden call te vieren en, naast andere activiteiten, meer te leren over de milieuvriendelijkheid van de rederij. Alle aanwezigen blijven ook overnachten om het schip optimaal te kunnen ervaren. Decruisegids.nl is erbij!

Meest duurzame schip van MSC Cruises

De MSC Grandiosa zal worden gedoopt in Hamburg, Duitsland op 9 november door Sophia Loren. Het schip heeft een hybride uitstootreinigingssysteem EGCS dat zwavelemissie met 97% vermindert, en daarnaast ook een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) dat uitlaatgassen omzet in onschadelijk stikstof en water. MSC Grandiosa beschikt verder over een innovatief afvalwaterreinigingssysteem (AWT) dat voldoet aan de hoogste internationale normen; afvalwater heeft na het uitgebreide zuiveringsproces bijna-drinkwaterkwaliteit. In combinatie met besparende maatregelen, zoals warmteterugwinning en led-verlichting, maakt dit MSC Grandiosa tot de meest duurzame nieuwe MSC-aanwinst ooit.

Uitgebreid vermaak aan boord van MSC Grandiosa

MSC Grandiosa is niet alleen goed voor het milieu, ook de gasten varen er wel bij. Zo heeft het schip een 93 meter lange luchtpromenade in mediterrane stijl als sfeervolle ontmoetingsplek vol specialiteitenrestaurants en winkels. Op entertainmentgebied heeft het schip twee gloednieuwe Cirque du Soleil at Sea shows, exclusief ontwikkeld voor MSC Grandiosa. Voor cultuurliefhebbers is er het museum met originele etsen van impressionist Edgar Degas, voor kinderen zijn er speelruimtes ontworpen in samenwerking met LEGO en Chicco. Daarnaast is elke hut uitgerust met virtuele persoonlijke cruise-assistent ZOE die gasten helpt te navigeren door het uitgebreide aanbod aan boord. Na haar inaugurele reis start MSC Grandiosa op 23 november haar reguliere achtdaagse cruiseprogramma over de Middellandse Zee voor de komende 12 maanden. In de winter van 2020 zal MSC Grandiosa in Zuid Amerika gaan varen.

Cruises van MSC, ook met de splinternieuwe MSC Grandiosa, zijn te boeken bij Dreamlines, Kras, CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, Captain Cruise, Cruisetravel, Zeetours en Stip Reizen.

Intussen wordt ook druk gebouwd aan het volgende MSC-schip: de MSC Virtuosa. Dat schip gaat in november 2020 cruisen. En in het voorjaar van 2021 komt de MSC Seashore in de vaart. Dit schip is vooral gericht op Amerikaanse cruisereizigers.

Cruiseschip MSC Grandiosa voor het eerst in Rotterdam
5 (100%) 1 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.