Shadow

MSC Cruises viert ‘float-out’ van MSC Grandiosa

Voor MSC Cruises brak 5 januari een belangrijke dag aan. De cruisemaatschappij vierde op de scheepswerf in het Franse Saint Nazaire de ‘float out’ van de MSC Grandiosa. Na dit eerste contact met water is het schip naar een nat dok gesleept, waar het verder wordt afgebouwd. De MSC Grandiosa wordt in oktober 2019 opgeleverd en gaat in november cruises maken.

MSC Grandiosa is het eerste Meraviglia-Plus-schip

© MSC Cruises
© MSC Cruises

De MSC Grandiosa is na de MSC Meraviglia en de MSC Belissima het derde schip van de MSC Meraviglia-klasse. Het is ook het eerste van de drie Meraviglia-Plus schepen. Die zijn net wat groter en kunnen meer cruisepassagiers vervoeren dan ‘gewone’ Meraviglia-schepen. De Grandiosa kan maximaal 6334 passagiers. Die kunnen slapen in 2421 hutten en suites en worden verzorgd door 1704 bemanningsleden. Het schip wordt 331,43 meter lang, 43 meter breed 65 meter hoog. En om de cijfers compleet te maken: de Grandiosa is het vijfde MSC-schip dat in 2,5 jaar tijd toetreedt tot de MSC-vloot. Tot 2027 wil MSC Cruises nog twaalf cruiseschepen aan de vloot toevoegen. Lees ok: Zo kies je een hut of suite op een cruiseschip.

Als Meraviglia-Plus-schip krijgt de Grandiosa een groter promenade-dek. Ook komen er nieuwe specialiteitenrestaurants, waaronder een nieuwe bar en lounge: L’Atelier Bistrot. Dit wordt een loungeruimte met bar, een podium en een dansvloer en krijgt het uiterlijk van een Parijse bistro. Hier worden themafeesten gehouden en verrassingsoptredens. Het veelgeprezen LED-plafond van 90 meter die op de MSC Meraviglia te zien is op het promenadedek, komt ook terug op de Grandiosa en wordt daar 98,5 meter lang.

Ook op de MSC Grandiosa worden twee nieuwe shows van Cirque du Soleil opgevoerd. MSC heeft jaren geleden een partnerschap met Cirque du Soleil gesloten. Verder wordt de MSC Grandiosa na de MSC Bellissima het tweede schip waarop de digitale assistent Zoe wordt ingevoerd.

Cruises MSC Grandiosa boeken

De MSC Grandiosa wordt 31 oktober 2019 opgeleverd en maakt op 16 november vanuit Genua de eerste cruises. Cruises met de MSC Grandiosa zijn nu al volop te boeken.

Cruises van MSC boeken? Kijk voor aanbiedingen bij CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, Stip Reizen en TUI. Of boek rechtstreeks bij Msccruises.nl.

Intussen wordt ook druk gebouwd aan het volgende MSC-schip: de MSC Virtuosa. Dat schip gaat in november 2020 cruisen. En in het voorjaar van 2021 komt de MSC Seashore in de vaart. Dit schip is vooral gericht op Amerikaanse cruisereizigers.

Lees meer nieuws over MSC Cruises of geef een cruise-review over de MSC Grandiosa.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.