Shadow

Holland America Line annuleert cruises tot 31 maart 2021

Om zich voor te bereiden op de eisen van het Center for Disease Control and Prevention (CDC) breidt Holland America Line van alle afvaarten de cruisepauze uit tot 31 maart 2021. De cruisemaatschappij annuleert ook een aantal langere reizen en cruises van acht dagen of langer die de Verenigde Staten aandoen tot 1 november 2021. De eisen van het Amerikaanse equivalent van het RIVM zijn op 30 oktober bekend gemaakt.

Nieuw Statendam van Holland America Line © Nico van Dijk

Cruises die worden beïnvloed door deze pauze zijn:

• Alle cruises die vertrekken van 1 januari tot en met 31 maart 2021.
• Cruises van acht dagen of meer die een Amerikaanse haven aandoen tot 1 november 2021.
• Geselecteerde langere reizen in Azië, Australië/Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika tot medio april 2021. Sommige afvaarten worden verschoven naar vergelijkbare data in 2022.

Alle gasten ontvangen per persoon een FCC als volgt:
• Volledig betaald: Wie het volledige bedrag heeft betaald, ontvangt 125% FCC van het basis cruisetarief dat aan Holland America Line is betaald.
• Niet volledig betaald: Wie niet het volledige bedrag heeft betaald, ontvangt een FCC van 200% over de aanbetaling die voor de cruise betaald is. Het minimale FCC bedrag is €100 en het maximum is het bedrag van het betaalde basis cruisetarief.

De FCC is 12 maanden geldig vanaf de datum van uitgifte en kan worden gebruikt voor het boeken van cruises met een vertrekdatum tot en met 31 december 2022. Overige aankopen – zoals excursies aan wal, cadeaus, diners en spa’s – worden niet meegenomen naar een nieuwe boeking en worden teruggestort naar de oorspronkelijke vorm van betaling. Andere bedragen, zoals vliegtarieven, die aan Holland America Line zijn betaald, kunnen worden meegenomen naar de nieuwe boeking of die zullen automatisch worden terugbetaald via de betalingsmethode die is gebruikt voor de aankoop van de diensten.
Passagiers van getroffen cruises die tot 31 maart zijn afgelast, krijgen automatisch een annulering. Er is geen actie nodig om te kiezen voor het Future Cruise Credit (FCC).

Langere reizen met vertrek tot april 2021 uitgesteld naar 2022

Passagiers die een langere reis naar Zuid-Amerika aan boord van Westerdam, naar Azië aan boord van Noordam of naar Australië/Nieuw-Zeeland aan boord van Oosterdam hebben geboekt, worden omgeboekt naar vergelijkbare data en routes in 2022. Gasten die de Voyage of the Vikings cruise geboekt hebben, die op 9 juli 2021 aan boord van Zaandam gepland stond, zullen in 2022 naar een vergelijkbare datum worden verplaatst. Iedereen die wordt omgeboekt naar een nieuwe afvaart in 2022 ontvangt een Onboard Credit van $150 per persoon, een beschermde prijsstelling en een vergelijkbare stateroom categorie. Ook volledige terugbetaling is mogelijk.

Bovenstaande opties zijn niet van toepassing voor mensen die een chartercruise hebben geboekt. Er kunnen andere boekings- en annuleringsvoorwaarden en -beleid van toepassing zijn als de cruise niet via Holland America Line is geboekt.

Holland America Line heeft eerder de wereldwijde cruiseactiviteiten gepauzeerd en alle vertrekken op alle schepen geannuleerd tot 31 december 2020, inclusief geselecteerde Hawaii en Grand Voyage routes voor begin 2021.
Meer details over het hervatten van Holland America Line’s cruises zullen zo snel mogelijk worden aangekondigd.

Ook cruisen van Carnival Cruises zijn verder uitgesteld om te voldoen aan de richtlijnen van CDC.

Cruises van Holland America Line boeken kan bij onder meer CruiseReizen.nl, Cruisetravel, Captain Cruise, Cruisewinkel, Zeetours, Dreamlines en Stip Reizen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.