Shadow

Holland America Line viert honderdste aankomst ms Rotterdam in Rotterdam

Op zaterdag 4 juli 2015 komt het ms Rotterdam van Holland America Line voor de 100ste keer in de haven van Rotterdam aan, een mijlpaal voor zowel de Nederlandse cruiserederij als voor de Cruise Port Rotterdam.

Holland America Line Rotterdam

Aan boord van het ms Rotterdam (1.404 passagiers) wordt een privé-evenement georganiseerd, waarbij doopvrouwe prinses Margriet der Nederlanden en Stein Kruse, Holland America Group Chief Executive Officer, aanwezig zullen zijn. Iris Kroes, winnares van het tweede seizoen van ‘The Voice of Holland’, geeft een bijzonder optreden voor de genodigden in de Showroom at Sea.

“Holland America Line heeft een lange geschiedenis met de stad Rotterdam, die meer dan 140 jaar teruggaat. We zijn dan ook extra verheugd deze 100ste aankomst samen met de Cruise Port Rotterdam te vieren”, aldus Orlando Ashford, President bij Holland America Line.

“Holland America Line zit in de harten van de mensen in Rotterdam en de haven”, aldus Mai Elmar, Executive Director Cruise Port Rotterdam. “We zijn erg trots om het ms Rotterdam en haar doopvrouwe te mogen ontvangen ter gelegenheid van de 100ste aankomst van het schip aan de Holland Amerika-kade in het centrum van Rotterdam”.

Zesde Rotterdam

Het ms Rotterdam werd op 11 mei 1997 gelanceerd en werd op 9 december 1997 door prinses Margriet gedoopt in Fort Lauderdale. Op 10 juni 1998 kwam het schip voor de eerste keer aan in de haven van Rotterdam. Het huidige ms Rotterdam is het zesde schip met deze naam in de geschiedenis van Holland America Line. De Rotterdam 1 maakte haar eerste reis naar de haven van Rotterdam in 1872.

Vanaf 2012 is Rotterdam de vaste thuishaven van het ms Rotterdam en maakt het schip het gehele jaar door rondreizen vanuit deze haven. In totaal maakt het ms Rotterdam in 2015 21 stops in de haven van Rotterdam.

Update 24 december 2021: De Rotterdam 6 is inmiddels verkocht. Lees hier alles over het nieuwe cruiseschip Rotterdam 7.

Cruises met de ms Rotterdam

Het schip vaart momenteel een reeks cruises naar de Noorse Fjorden en Oostzee cruises, die variëren van zeven tot veertien dagen. In augustus maakt het schip een unieke rondreis vanuit Rotterdam naar IJsland.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI, Stip Reizen en Cruisewinkel.

Lees ook: De Rotterdam in Rotterdam

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.