Koningsdam cruises zomer 2019 op de Middellandse Zee

Geplaatst door Redactie op 6 maart 2019 om 11:22 in de categorie Cruise nieuws, Vaargebieden, routes en thema's

Holland America Line haalt de Koningsdam terug naar Europa. De Koningsdam gaat vanaf 7 april de hele zomer van 2019 cruises door de Middellandse Zee verzorgen. Het schip krijgt dan Civitavecchia als thuishaven. Vanuit Civitavecchia maakt de Koningsdam cruises naar onder meer Malta, Griekenland, Kroatië en Turkije. Die laatste bestemming is in de zomer van 2019 weer terug in het cruiseprogramma.

De Koningsdam maakt in de zomer van 2019 cruises in de Middellandse Zee. Venetië staat overigens niet op het programma. © Holland America Line/Aviareps

De Koningsdam maakt in de zomer van 2019 cruises in de Middellandse Zee. Venetië staat overigens niet op het programma. © Holland America Line

Tot die tijd verzorgt de Koningsdam nog cruises in het Caraïbisch gebied vanuit Fort Lauderdale, Florida. Maar vanaf 7 april tot en met eind oktober 2019 maakt de Koningsdam cruises door de Middellandse Zee. Vanuit het Italiaanse Civitavecchia doet zij iconische havens zoals Monte Carlo, Napels, Dubrovnik, Valletta (Malta) en Piraeus (Athene) aan. Nieuw in de zomer is dat de Koningsdam weer naar Kusadasi in Turkije vaart. Ook het HAL-schip ms Veendam cruiset deze zomer naar Kusadasi.

Cruisen met de Koningsdam naar Dubrovnik, Korcula, Catania en Valetta

De Middellandse Zee-cruises van de Koningsdam duren tenminste negen nachten. Cruisereizigers ontdekken de legendes van het Middellandse Zeegebied. De Koningsdam vaart van Rome naar Dubrovnik in Kroatië om daar de gehele dag door te brengen. De reis wordt voortgezet naar de havens van Kotor, Split, Korcula en Kerkira op het prachtige Griekse eiland Corfu. Na een bezoek aan Catania op Sicilië keert de Koningsdam weer terug naar haar thuishaven. Tijdens langere afvaarten worden ook de havens van Ravenna (Italië) en Valletta (Malta) aangedaan. Gasten krijgen tot ’s avonds laat de tijd om het bijzondere eiland Malta te verkennen.

Cruises door oude keizerrijken

Passagiers die van historie houden, zullen de Oude Keizerrijken-cruises ervaren als een droomreis. Na het verlaten van de haven van Civitavecchia (Rome) zet het schip koers naar de havens van Katakolo (Olympia), Piraeus (Athene) en Mykonos. Passagiers brengen een bezoek aan Kusadasi in Turkije, de toegangspoort naar één van de meest legendarische steden in de oudheid: Efeze. Na cultuur gesnoven te hebben in Rhodos, Thira (Santorini) en Napels (Pompeï) brengt de Koningsdam haar passagiers weer terug naar Rome.

Mediterrane Rivièra

Met cruises van elf of dertien dagen verkennen passagiers de Mediterrane Riviera. Het schip komt na een dag op zee aan in het Spaanse Cartagena, om haar weg te vervolgen naar het Britse eiland Gibraltar. Ook worden de havens van Malaga, Barcelona, Marseille, Monte Carlo (Monaco) en Livorno aangedaan. Tijdens de 13-daagse reis brengt de Koningsdam ook een bezoek aan de haven van het karakteristieke Cádiz.

Cruise Koningsdam zomer 2019 boeken

Cruisereizigers kunnen de cruises met de Koningsdam combineren tot cruises van 26 dagen. Cruises met de Koningsdam voor de zomer van 2019 of de transatlantische overtocht vanuit Fort Lauderdale zijn te boeken bij onder meer Dreamlines, Zeetours, CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, Cruisetravel, TUI en Captain Cruise.

De Koningsdam biedt plaats aan 2650 passagiers en heeft speciale hutten voor families. Dat maakt de Koningsdam heel geschikt om te cruisen met kinderen.

Koningsdam cruises zomer 2019 op de Middellandse Zee
5 (100%) 2 vote[s]

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.