Shadow

Middellandse Zee cruise met ms Noordam van Holland America Line

Het ms Noordam (1.972 passagiers) van Holland America Line vaart in de lente en zomer van 2014 nieuwe centraal- en west mediterrane routes. De nieuwe routes bestaan onder andere uit drie nieuwe 11-daagse reizen met verschillende afvaarten die samengevoegd kunnen worden tot diverse langere cruises; de ‘Collectors Voyages’ van maximaal 33 dagen.

De routes van de Middellandse Zee cruises

ms Noordam 3

Van april tot en met oktober 2014 vaart het ms Noordam tussen Civitavecchia (Rome, Italië) en Barcelona (Spanje) of Venetië (Italië). De 11-daagse routes voorzien in een combinatie van bezoeken aan Spanje, Frankrijk, Italië, Malta, Monaco, Tunesië, Griekenland, Kroatië, Montenegro en Turkije. Gasten die liever een langere vakantie willen, hebben de mogelijkheid twee of drie cruises te combineren tot een 22- of 33-daagse ‘Collectors’ Voyage’. Deze uitgebreide routes bieden meer tijd aan land waardoor gasten langer kunnen genieten van de cultuur en geschiedenis van het Middellandse Zeegebied.

De HAL-schepen van de Middellandse Zee cruises

  • De “Mediterranean Explorer” vertrekt op 4 april, 18 mei, 1 juli en 14 augustus voor een cruise van Barcelona (Spanje) naar Civitavecchia (Rome, Italië). De cruise start met een overnachting in Barcelona en gaat dan door naar Marseille (Provence, Frankrijk), Monte Carlo (Monaco), Calvi (Corsica), Livorno (Florence/Pisa, Italië), La Goulette (Tunis, Tunesië) en Palermo en Napels (Italië). Op 7 mei, 20 juni, 3 augustus en 8 oktober vaart het schip de omgekeerde route en eindigt met een overnachting in Barcelona.
  • De “Adriatic Dream” cruise vertrekt op 15 april, 29 mei, 12 juli en 25 augustus van Civitavecchia (Rome, Italië) naar Venetië waar gasten kunnen genieten van een overnachting voordat ze van boord gaan. De cruise vaart door de Straat van Messina en bezoekt de havens Messina (Sicilië, Italië), Valletta (Malta), Argostolion en Kerkira (Corfu, Griekenland), Kotor (Montenegro) en Dubrovnik, Korcula en Split (Kroatië).
  • De “Mediterranean Dream” cruise vertrekt op 26 april, 9 juni, 23 juli en 5 septembert van Venetië (Italië) naar Civitavecchia (Rome, Italië). Deze route maakt zes stops op de Griekse eilanden en de Peloponnesos zoals Katakolon (Olympia), Navplion, Piraeus (Athene), Mykonos, Rhodos en Santorini. Het schip legt ook aan in de thuishaven van Efeze, Kusadasi (Turkije) en Napels (Italië).
  • De “Venetian Adventure” cruise maakt vanaf op 16 september een rondreis vanuit Civitavecchia (Rome, Italië) met een overnachting in Venetië. Het schip stopt ook in Messina (Sicilië, Italië) na een cruise door de Straat van Messina, Valletta (Malta), Kotor (Montenegro), Split, Dubrovnik (Kroatië) en Kerkira (Corfu).
  • Een rondreis vanuit Civitavecchia (Rome, Italië) met de “Mediterranean Dream” cruise, vertrekt 27 september en stopt in Katakolon (Olympia), Navplion, Piraeus, Mykonos (Griekenland), Kusadasi (Turkije), Rhodos, Santorini (Griekenland) en Napels (Italië).
  • Wie meer van de Middellandse Zee wil kan een ‘Collectors Voyage’ boeken, die twee of drie van de 11-daagse cruises combineert. Bijvoorbeeld de 33-daagse “Best of the Mediterranean” cruise die op 4 april vertrekt en of de 22-daagse “Mediterranean and Adriatic Explorer” cruise. Tot en met september is er elke maand een 22- of 33-daagse ‘Collectors’ Voyage’ te boeken.

De nieuwe routes van het ms Noordam vervangen de eerder gepubliceerde cruises die Egypte aandeden. Stops in Egypte zijn geannuleerd vanwege de aanhoudende onrust in het gebied.

Op locatie bestemmingen tot leven brengen op de Noordam
Op elke Europa cruise, brengt het “On Location” programma van Holland America Line de lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen tot leven, zowel aan boord als aan wal. Gasten kunnen genieten van een Turkse Taraf met buikdanseressen, regionale bier- en wijnproeverijen, culturele kookdemonstraties en meer.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI en Cruisewinkel.

Mis nooit meer een bericht en schrijf je via onderstaand formulier in voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.