Shadow

MSC Meraviglia eerste schip van nieuwe generatie megaschepen MSC

Op de Franse STX scheepswerf is deze week het eerste staal gesneden voor de MSC Meraviglia. Dit nieuwste paradepaard van MSC Cruises is het eerste schip van een nieuwe serie megaschepen.

MSC Meraviglia

MSC heeft momenteel twee grote projecten lopen: het Renaissance-project waarbij bestaande schepen worden verlengd en gemoderniseerd en het Visat-project. Dat laatste 5,1 miljard euro kostende project omvat de bouw van zeven megaschepen waaronder de MSC Meraviglia die plaats zal bieden aan 5700 gasten. De Meraviglia heeft een bruto-tonnage van 167.600 en wordt in mei 2017 opgeleverd. Die afmetingen geven het schip recht op een plaats in het overzicht van grootste cruiseschepen ter wereld.

Een cruise boeken voor de Meraviglia?

De Meraviglia wordt het eerste schip met drie thuishavens: Genua, Marseille en Barcelona. Het laatste nieuwe schip zal in 2022 worden opgeleverd.

Innovaties op de MSC Meraviglia

“MSC Meraviglia zal het grootste en meest innovatieve cruiseschip zijn dat ooit gebouwd is door een Europees-gevestigde cruisemaatschappij”, zegt Pierfancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises. “Wij kozen voor een naam die verwijst naar het gevoel van verwondering en respect wanneer u de verbluffende mogelijkheden van het schip ervaart, die alleen MSC Cruises met haar unieke mediterrane stijl u kan geven. Vandaag begint de bouw aan een maritiem wonder.”

Hutten voor gezinnen op MSC Meraviglia

De MSC Meraviglia moet een van de veiligste, geavanceerde en milieuvriendelijkste cruiseschepen worden. Er komen onder meer speciale ‘gecombineerde hutten’ voor gezinnen, evenals een uitgebreide MSC Yacht Club. Het geheel op zichzelf staande luxe zone op het prestigieuze voordek. De MSC Yacht Club zal worden uitgebreid met duplex suites, een groot solarium, een privé lounge en een restaurant.

Het schip zal worden uitgerust met buitengewone mogelijkheden waardoor het ideaal is voor cruises in zomer en winter, waaronder diverse eetgelegenheden en entertainment keuzes, prachtige panoramische ruimtes, een groot theater en een spectaculair pretpark gekoppeld aan een openlucht waterpretpark als ook een promenade bestaande uit 3 dekken. Lees meer over het kiezen van hutten en suites op een cruiseschip.

Dankzij ‘Near Field Communication’ technologie, kunnen gasten om aan boord met hun cruise-kaart, smartphone of armband betalen, toegang krijgen tot hun hut, hun kinderen vinden door middel van geografische-locaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.