Shadow

Seabourn neemt nieuwste ultraluxe schip Seabourn Encore in ontvangst

Ultraluxe rederij Seabourn heeft op 30 november 2016 haar allernieuwste schip Seabourn Encore in ontvangst genomen. Dit gebeurde tijdens een officiële overhandigingsceremonie op de Fincantieri scheepswerf in Marghera, Italië.

seabournencore

De Seabourn cruises zijn ultraluxe cruises die met de komst van de Seabourn Encore een nieuwe dimensie krijgen. “De Seabourn Encore moet een nieuwe standaard gaat zetten binnen het ultraluxe cruisesegment”, aldus Richard Meadows, President van Seabourn Cruise Line. De Seabourn Encore is het eerste schip dat de Italiaanse rederij Fincantieri voor Seabourn bouwt. De bouw van een tweede schip voor Seabourn gaat binnenkort beginnen.

Cruisepassagiers ervaren aan boord van de Seabourn Encore een uitzonderlijke persoonlijke service met een hoge ratio aan personeel per gast. Het schip kan 600 gasten vervoeren, gebaseerd op tweepersoons bezetting, die verblijven in 300 elegant ingerichte suites. Alle suites beschikken over een privé balkon.

Seabourn Encore zwembad achterdek

Hospitality design icoon Adam D. Tihany ontwierp de Seabourn Encore met de intentie het schip het gevoel van een luxe jacht te geven. Het schip van 40.350 ton met alleen maar suites aan boord, beschikt over moderne ontwerpelementen en innovaties geheel in lijn met het ingetogen en elegante karakter van de rederij. Ook is een extra dek met grotere publieke ruimtes toegevoegd. De tussen 2009 en 2011 geïntroduceerde uitgebreide en innovatieve faciliteiten binnen de Odyssey-klasse cruiseschepen, bracht een revolutie teweeg binnen het ultraluxe cruise segment. Het schip zorgt voor een verdere uitbreiding van deze bekroonde en veelgeprezen klasse. Nieuwe faciliteiten zijn The Retreat, een ontspanningsoord voor gasten om te ontspannen in privé cabanas, met ook een Spa Treatment Cabana voor een persoonlijke spa behandeling.

Signature restaurant op de Seabourn Encore

Daarnaast kunnen gasten genieten van voortreffelijke cuisine in The Grill by Thomas Keller. Dit is het nieuwe signature restaurant van driesterren Michelinchef Thomas Keller dat eerder dit jaar op de Seabourn Quest is geïntroduceerd en wordt uitgerold binnen de gehele Seabourn vloot. Een voor Seabourn nieuw restaurant, Sushi genaamd, maakt ook zijn debuut. Het restaurant heeft een unieke uitstraling en serveert de hele dag gerechten van hoge kwaliteit.

De Encore zal op 7 januari 2017 tijdens een ceremonie in Singapore officieel gedoopt worden. Internationale artiest en ’s werelds meest succesvolle soprano Sarah Brightman is de doopvrouwe en doopt het schip officieel tijdens de feestelijke ceremonie. Daarna begint het schip aan haar allereerste cruise, een 10-daagse reis met bestemming Indonesië.

Boek een cruise aanbieding met Seabourn bij Captain Cruise, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Hieropvolgend zal de Seabourn Encore een 16-daagse cruise maken naar het Great Barrier Reef en de Gold Coast in Australië en back-to-back cruises van 16 dagen maken naar Australië en Nieuw-Zeeland. Het schip zal dan in tegengestelde richting de 10-daagse Indonesië cruise naar Singapore maken. Vervolgens start de 16-daagse India en Arabië cruise naar Dubai. Het eerste seizoen van de Encore wordt afgesloten met een 19-daagse cruise Arabië en het Heilige Land die op 5 mei eindigt in Athene.

Cruises met de Seabourn Encore boeken

De Seabourn Encore brengt de zomer van 2017 door in het Mediterrane gebied met verschillende reizen waaronder een 7-14- of 21-daagse Mediterrane cruise vanuit Athene met vertrek op 6 mei. Vanuit Barcelona vertrekt op 24 juni een 22-daagse Adriatische & Middellandse zee eilanden cruise en op 5 augustus een 20-daagse Mediterrane cruise. Het schip sluit de zomer af met een 20-daagse UNESCO westelijke Mediterrane cruise op 13 september.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.