Shadow

Costa Cruises lanceert nieuw slow cruise concept

Costa Cruises komt met een nieuw cruise-concept. Onder de naam Costa neoCollection introduceert Costa Cruises een nieuwe manier van cruisen waarbij de nadruk ligt op meer tijd om te ontspannen en buiten de gebaande paden bestemmingen te ontdekken.

Costa Cruises neoRomantica slow cruise

Met de nieuwe slow cruises wil Costa Cruises beter tegemoet komen aan de wensen van de individuele cruisepassagier, zowel aan boord als aan wal. Dit betekent exclusievere routes met nieuwe bestemmingen aan boord van kleinere schepen. De vaarschema’s bevatten langere stops in de aanleghavens waardoor de cruisepassagers meer mogelijkheid krijgen om de bestemming grondiger te verkennen. Ook zullen er excursies op maat worden aangeboden die geschikt zijn voor kleinere groepen en wordt aan boord ingespeeld op persoonlijke wensen.

Slow cruisen met de Costa neoRomantica

Tijdens een persbijeenkomst over slow cruisen liet sales- en marketingmanager Bas Ruben weten dat Costa hiervoor drie schepen inzet. Eerder werd nog gemeld dat het om twee schepen ging: de Costa neoRomantica en Costa’s laatste aanwinst de Costa neoRiviera. Deze relatief kleine schepen zijn ideaal voor slow cruisen omdat zij gemakkelijker bij de minder bekende bestemmingen kunnen komen.

Update: 11 november 2020: De Costa neoRomantica is verkocht en maakt geen deel meer uit van de Costa-vloot.

Het project neoCollection gaat op 9 februari 2014 van start met een bijzondere cruise genaamd Grand African Tour. Deze vertrekt vanuit Dubai aan boord van de Costa neoRiviera en duurt 62 dagen. Het combineert de mooiste stranden van de Indische Oceaan met een safari in Zuid-Afrika. De Costa neoRiviera zal ook in de lente en de zomer van 2014 een nieuwe dimensie toevoegen aan cruises met 12-daagse reizen in de Middellandse Zee, weg van het massatoerisme.

Slow cruise Noord-Europa

De neoRomantica start op 1 juni 2014 met cruises vanuit Amsterdam en vaart onder meer naar de Noordkaap en de mooiste Baltische steden. Degenen die de kortste nacht willen ervaren kunnen op 7 juli in Amsterdam inschepen voor de cruise ’Voorbij de Noordkaap’.  Deze gaat naar de poolcirkel en doet de Svalbard eilandengroep in Spitsbergen aan.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Cruisereizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, TUI en Stip Reizen.

Slow cruise gastronomie

Op de cruises van de neoCollection wordt er nog meer gefocust op het gastronomische aspect, zowel aan boord als aan land. De nadruk wordt gelegd op lokale producten en gastronomische tradities in de aanleghavens. Vandaar de regionale gerechten op de menukaart en excursies die in het teken staan van de lokale smaken en geuren. Speciaal hiervoor wordt er samengewerkt met de Universiteit van de Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo.

Costa Cruises introduceerde in de jaren vijftig als eerste het ‘fly & cruise’ concept (in de jaren ’50). Later kwamen daar de rond-de-wereldcruises, minicruises en wintercruises in de Middellandse Zee. Aan deze reeks wordt nu de ‘slow cruise’ neoCollection toegevoegd.

Slow cruise van Costa Cruises boeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.