Shadow

Dit zijn de mooiste wereldcruises in 2024, 2025, 2026 en 2027

Een wereldcruise maken in 2024, 2025, 2026 of 2027? Er zijn enorm veel aanbiedingen voor wereldcruises die je nu al ver vooruit kunt boeken. Wat bieden de cruisemaatschappijen aan wereldcruises? En wat kost een wereldcruise eigenlijk?

De Crown Princess maakt in 2025 een wereldcruise vanuit Australië © Princess Cruises
De Crown Princess maakt in 2025 een wereldcruise vanuit Australië © Princess Cruises

Laatst gewijzigd: 26 maart 2024

Een wereldcruise is een cruise waarbij je in ongeveer honderd dagen een cruise rond de wereld maakt. Wereldcruises zijn zonder overdrijven stuk voor stuk unieke reizen, waarbij je de mooiste cruisebestemmingen van de wereld kunt ontdekken. Tijdens zeedagen kun je van alle faciliteiten aan boord van je cruiseschip genieten. En al die tijd hoef je maar één keer je koffer in en uit te pakken. Een wereldcruise is dan ook veel meer dan een gewone cruisevakantie. Het is een ervaring die je de rest van je leven niet meer zult vergeten.

Hoe lang duurt een wereldcruise?

Een beetje wereldcruise duurt al snel drie maanden of langer. Niet iedereen kan zomaar 100 dagen of langer vrij nemen. Diverse cruisemaatschappijen bieden daarom ook de mogelijkheid om een deel van de route van een wereldcruise mee te varen. Je maakt dan een langere cruise. Dit wordt ook wel een Grand Voyage genoemd, al noemen sommige cruisereisbureaus zo’n Grand Voyage ook een wereldcruise. Zo kun je bijvoorbeeld een Grand Africa Voyage maken, waarbij je een cruise langs een groot deel van het Afrikaanse continent maakt.

Bekijk aanbiedingen voor wereldcruises bij Cruisewinkel, CruiseReizen.nl en Captain Cruise.

Wat maakt een wereldcruise zo bijzonder?

Natuurlijk kun je de wereld rond cruisen in afzonderlijke cruises, maar dat is toch niet hetzelfde als het maken van een wereldcruise. Bij losse cruises moet je iedere keer het vliegtuig pakken om naar de vertrekhaven of terug naar huis te vliegen. Bij een wereldcruise hoef je je alleen aan het begin en eind van je cruise om de wereld in het vliegtuig. Dat scheelt tijd, energie en kosten. En hoe bijzonder voelt om met het cruiseschip aan te leggen in de haven waar je ruim drie maanden tevoren bent vertrokken aan je cruise rond de wereld. Die sensatie kunnen losse cruises je niet bieden.

Bovendien is een wereldcruise enorm afwisselend. Je komt in vijf of zes continenten en ontdekt kosmopolitische bestemmingen in exotische oorden. Vaak worden ook bijzondere bestemmingen aan gedaan, die buiten het reguliere cruiseprogramma van een cruiserederij vallen. En tijdens een wereldcruise is in een aantal havens extra tijd ingepland, waardoor je langer de tijd hebt om die bestemming te ontdekken.

Wat kost een wereldcruise?

Een wereldcruise is niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen kan zomaar 80 dagen of langer vrij nemen. Een wereldcruise kost natuurlijk ook aardig wat geld, al kun je die kosten gedeeltelijk weer terugverdienen als je je huis bijvoorbeeld vier maanden kunt verhuren. Desondanks was de wereldcruise van Oceania Cruises van 180 dagen in 2023 binnen 1 dag uitverkocht. En dat terwijl je nog twee jaar moet wachten voordat je kunt inschepen. En dan waren er ook nog flink wat passagiers die hun verblijf verlengen.

Wie niet op de centen hoeft te letten en echt de cruise van z’n leven wil maken, kan zich aanmelden voor de cruise om de wereld van Regent Seven Seas Cruises. Deze ultraluxe cruiserederij laat in 2026 de Seven Seas Mariner in 154 nachten rond de wereld cruisen. Het schip doet 77 havens in 41 landen op 6 continenten aan. De cruise vertrekt op 10 januari 2026 vanuit Miami.

De prijzen van deze 154 nachten-cruise variëren van € 86.579 per persoon in een luxe Deluxe Veranda Suite tot € 245.369 per persoon in de royale Master Suite. Twee personen die de Regent Suite afhuren voor de wereldcruise 2027 met de Seven Seas Splendor betalen ongeveer 1,5 miljoen dollar. Bekijk de actuele prijs en boek via deze link. Verderop in dit artikel lees je meer over de wereldcruise 2025 van Regent Seven Seas Cruises.

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises rechtstreeks bij CruiseOnline, CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel en Cruise Travel.

Maar een wereldcruise maken is niet alleen voor miljonairs weggelegd. De 119 dagen durende wereldcruise van MSC Cruises met de MSC Poesia in 2024 is te boeken vanaf ongeveer 13.000 euro per persoon, voor een binnenhut. Andere cruisemaatschappijen maken kortere wereldcruises van ongeveer 80 dagen en rekenen daarvoor ruim 9.000 euro per persoon. Bekijk of schrijf beoordelingen over de MSC Poesia.

Maar prijzen van wereldcruises variëren flink. Bovendien kun je momenteel profiteren van aanzienlijke vroegboekkortingen en extraatjes zoals een flink bedrag aan boordtegoed. Wie bijvoorbeeld in februari 2021 de wereldcruise van Holland America Line voor 2023 geboekt had, kreeg per persoon maximaal 6700 dollar vroegboekkorting.

Wat is inbegrepen bij een wereldcruise?

Wat is inbegrepen bij een wereldcruise hangt van de cruisemaatschappij af. Je hebt in ieder geval recht op volpension en een selectie aan drankjes. Bij de ene maatschappij zijn de inbegrepen drankjes beperkt tot water en thee tijdens restauranttijden. Andere cruiserederijen zijn royaler en bieden bijvoorbeeld tijdens de hoofdmaaltijd in het buffetrestaurant ook wijn, bier en fris aan. En om het nog wat ingewikkelder te maken bieden sommige cruisemaatschappijen extra voordelen, zoals een gratis excursie, als je voor een bepaalde datum een wereldcruise boekt. Een hut of suite in een luxere categorie levert soms ook extra gratis diensten op. Er zit niets anders op dan wereldcruises te vergelijken bij diverse cruisemaatschappijen.

Natuurlijk kun je tijdens je wereldcruise gebruik maken van alle faciliteiten aan boord, al moet je bijvoorbeeld voor de wellness en persoonlijke diensten als massages of de kapper een toeslag betalen. Havenbelasting en lokale belastingen zijn bij de meeste wereldcruises inbegrepen. Visa, vliegreizen en excursies zijn meestal niet bij de prijs van een wereldcruise inbegrepen.

Maar verder hanteren de verschillende cruisemaatschappijen hun eigen voorwaarden. Bij ultraluxe cruisemaatschappijen als Regent Seven Seas zijn fooien bijvoorbeeld wel inbegrepen evenals een selectie aan excursies en een internetpakket. Een hotelovernachting voor het begin van de cruise en na afloop van de wereldcruise zijn eveneens inbegrepen.

Wereldcruise Holland America Line in 2026

Cruiseschip Volendam van Holland America Line © Holland America Line
Cruiseschip Volendam van Holland America Line © Holland America Line

Holland America Line maakt in 2026 een wereldcruise met de Volendam. Deze Grand World Voyage, zoals Holland america Line haar wereldcruise noemt, duurt 132 dagen. Tijdens die wereldreis doet de Volendam 47 havens in 39 ladnen aan. De wereldcruise met de Volendam begint en eindigt in Fort Lauderdale, Florida en gaat van oost naar west.

De wereldcruise van Holland America Line begint op 4 januaro 2026 en gaat dan langs de oostkust van Zuid-Amerika, rondom Vuurland en vaart dan in de Stille Oceaan naar Paaseiland. Na het Great Barrier Reef in Australië vaart het schip naar onder meer Singapore, de Maldiven, en via het Suez Kanaal naar Alexandrië in Egypte. Via de Middellandse Zee en Noord-Europa maakt de Volendam een transatlantische oversteek terug naar Fort Lauderdale. Tijdens de wereldcruise heeft de Volendam 9 ‘overnight calls’ waarbij het schip een nacht in een haven blijft liggen. Het gaat om Rio de Janeiro, Papeete op Tahiti, Sydney, Bali, Singapore, Malé op de Maldiven, Safaga en Alexandrië in Egypte en in Lissabon.

Cruises van Holland America Line boeken kan bij onder meer CruiseReizen.nl, Captain Cruise, Cruisewinkel, TUI en Stip Reizen.

Wereldcruises van MSC Cruises in 2024 en 2025 en 2026

Het cruiseschip MSC Magnifica van MSC Cruises is het vierde schip in de Musica-klasse © MSC Cruises
Het cruiseschip MSC Magnifica van MSC Cruises is het vierde schip in de Musica-klasse © MSC Cruises

Inmiddels kun je ook al de wereldcruise van MSC Cruises van 2025 en 2026 boeken. Bij de MSC wereldcruise van 2025 maak je met de MSC Magnifica een compleet rondje om de aardbol. Lees of schrijf een beoordeling over de MSC Magnifica. Via 4 inschepingshavens in de Middellandse Zee vaar je naar Casablanca, de Kaap Verdische Eilanden, via verschillende bestemmingen naar Zuid-Amerika (oa Rio, Buenos Aires en de Falkland Eilanden) rondom Kaap Hoorn naar diverse eilanden in de Stille Oceaan. Via Nieuw-Zeeland en diverse bestemmingen in Australië gaat de MSC wereldcruise naar Bali, Singapore, Maleisië en Thailand naar Sri Lanka.

Via Aqaba in Jordanië en Sharm-el-Sheikh in Egypte vaar je door het Suez-kanaal naar Alexandrië. De MSC wereldcruise van 2025 eindigt in Genua, 116 nachten na het vertrek.

Ook kun je al boeken voor de MSC Wereldcruise van 2026. Ook die wordt gemaakt met de MSC Magnifica.

De wereldcruise van 119 dagen vaart naar 47 bestemmingen in 32 landen. Met overnachtingen in San Francisco, Honolulu, Auckland, Sydney, Manilla, Tokio en Dubai heb je extra tijd om deze bestemmingen te leren kennen. Inschepen voor deze wereldcruise van MSC Cruises kan vanuit vier Europese havens – Civitavecchia voor Rome, Genua (Italië), Marseille (Frankrijk) en Barcelona (Spanje) op respectievelijk 4, 5, 6 en 7 januari 2026.

De vier maanden durende cruise legt 36.000 zeemijlen af, waarbij de evenaar twee keer wordt overgestoken. Vanuit Barcelona wordt de oversteek naar het Caribisch Gebied gemaakt. Via Midden-Amerika vaart de MSC Magnifica door naar de westkust van de Verenigde Staten en brengt meer dan een maand door in de Stille Oceaan met overnachtingen in San Francisco, Honolulu, Auckland en Sydney. Ook stops in Auckland, Sydney, Tokyo, Shanghai, Hongkong, Da Nang in Vietnam en Singapore staan op het programma van deze wereldcruise. Via onder meer Dubai en Oman ga je via Griekenland (oa Heraklion in Kreta) weer naar huis. Bekijk meer informatie over de wereldcruises van MSC Cruises.

Cruises van MSC boeken kan rechtstreeks bij Msccruises.nl of MSCCruises.be. Kijk voor MSC-aanbiedingen ook bij Sunweb, CruiseReizen.nl, Zeetours, CruiseOnline, Captain Cruise, Corendon, Cruisewinkel, Cruise Travel, Stip Reizen en TUI. Bekijk of schrijf reviews over MSC-cruiseschepen.

De wereldcruise van Costa Cruises in 2025

Costa Cruises is inmiddels begonnen met de verkoop van de wereldcruise 2025. Deze Around the World Cruise wordt gemaakt met de Costa Deliziosa en cruiset vooral over het zuidelijk halfrond. Op de lijst van bestemmingen staan onder meer Tierra del Fuego (Vuurland op het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika), Polynesië, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika. De wereldcruise 2025 vertrekt 7 december 2024. Tijdens de jaarwisseling kunt u in Rio de Janeiro het vuurwerk op Copacabana Beach bewonderen.

Bekijk aanbiedingen voor cruises met Costa Cruises bij onder meer Zeetours, CruiseOnline, Cruisereizen.nl, Cruise Travel, Corendon, Cruisewinkel, TUI, Sunweb en Stip Reizen.

Wereldcruises met AIDA in 2025 en 2026

De AIDAsol vertrekt 23 oktober 2024 vanuit Hamburg voor een wereldcruise van 117 dagen. De AIDAsol bezoekt 41 havens in 17 landen en komt op 17 februari 2025 weer in Hamburg aan. Je kunt ook delen van deze wereldcruise boeken, zoals het traject van Hamburg naar San Antonio (de haven van Santiago de Chile), van San Antonio naar Mauritius of van Sydney naar Hamburg. Hoogtepunten van deze wereldcruise zijn stops in Rio de Janeiro, Napier in Nieuw-Zeeland, Taraunga in Nieuw-Zeeland, Melbourne, Zuid-Afrika en Namibië.

Aida Cruise maakt in 2025 en 2026 een wereldcruise met de AIDAdiva. Het is de eerste keer dat de AIDAdiva een cruise rond de wereld maakt. De cruise vertrekt 10 november 2025 in Hamburg en duurt tot 18 maart 2026. Met 128 dagen wordt het de langste wereldcruise van AIDA Cruises ooit. En het is de eerste keer dat een AIDA-schip tijdens een wereldcruise de oost- en westkust van de Verenigde Staten en Japan aandoet. Een ander hoogtepunt is de jaarwisseling van 2025. Die vier je op Hawaii.

De wereldcruise van de AIDAdiva doet een recordaantal van 53 havens aan. Via onder meer New York, het Panama Kanaal, San Francisco, Honolulu op Hawaii, Kyoto in Japan, Singapore, Sri Lanka, Mumbai in India, Jordanië, via het Suez Kanaal naar Alexandrië, Malta en Lissabon vaart het schip weer naar Hamburg. Vlak voordat de AIDAdiva aan haar wereldcruise 2025 begint, gaat het schip in droogdok, zodat het schip weer helemaal opgefrist aan haar reis rond de wereld kan beginnen.

Wereldcruises met Cunard Line in 2025 en 2026

In 2023 was het exact honderd jaar geleden dat de eerste cruiseschepen van Cunard Line een wereldcruise maakten. De traditie gaat door want in 2025 en 2026 heeft Cunard Line ook twee wereldcruises gepland staan. Het gloednieuwe cruiseschip Queen Anne begint n 2025 aan een wereldcruise die 30 bestemmingen over de hele wereld aan doet. In 2026 staan er twee wereldcruises gepland: een 108 dagen durende cruise met de Queen Anne en een cruise rond de wereld van eveneens 108 nachten met de Queen Mary 2.

Lees meer over deze cruises rond de wereld van Cunard Line.

Wereldcruises van Princess Cruises in 2024 en 2026

De Island Princess, hier in Alaska, maakt in 2023 een wereldcruise van 111 dagen © Princess Cruises
De Island Princess, hier in Alaska, maakt in 2023 en 2024 een wereldcruise van 111 dagen © Princess Cruises

Princess Cruises heeft ook al heel wat wereldcruises gemaakt. In 2024 maakt de Island Princess een cruise rond de wereld. De wereldreis duurt 111 dagen begint en eindigt in Fort Lauderdale, Florida, maar je kunt ook vanaf Los Angeles meevaren. Dan duurt de cruise 97 dagen.

De Island Princess is het grootste cruiseschip van Princess Cruises dat een cruise rond de wereld maakt. Tijdens de wereldcruise in 2024, die op 4 januari vanuit Fort Lauderdale vertrokken is, bezoekt het schip 51 bestemmingen in 27 landen op 6 continenten. Boeken kan vanaf iets meer dan 21.000 dollar.

De Crown Princess van Princess Cruises vertrekt in mei 2026 vanuit Australië voor een cruise rond de wereld van 114 dagen. De maximaal 3080 passagiers die tegelijk een cruise op de Crown Princess kunnen maken, doen tijdens de wereldcruise 31 landen op 6 contintenten aan. Het schip vaart via Zuidoost-Azië naar de Indische Oceaan, door het Suez Kanaal naar de Middellandse Zee en Noord-Europa. Via een cruise door de Oostzee en IJsland vaart de Crown Princess naar de St. Lawrence River en Quebec in Canada. Via het Panama-kanaal cruiset de Crown Princess door de Zuidelijke Pacific en Pitcairn Island (bekend van de muiterij op de Bounty) terug naar Australië.

Boek cruises van Princess Cruises rechtstreeks bij CruiseOnline, Zeetours, Cruise Travel, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Wereldcruise en Grand Voyages van Oceania Cruises in 2026

De nieuwe Vista van Oceania Cruises is opgeleverd in Genua. © Oceania Cruises
De nieuwe Vista van Oceania Cruises is opgeleverd in Genua. © Oceania Cruises

Oceania Cruises heeft ook weer een wereldcruise gepland staan. Het nieuwste cruiseschip van Oceania Cruises vertrekt 6 januari 2026 vanuit Miami, Florida voor een 180 dagen durende wereldcruise. Het schip doet de Stille Zuidzee, Zuidoost-Azië, Australië, Zuid-Amerika en Europa aan. Passagiers kunnen 80 Unesco-erfgoed-sites verdeeld over 101 bestemmingen bezoeken. Tijdens de wereldcruise blijft de Vista op 11 bestemmingen een nacht extra liggen, zodat passagiers meer tijd hebben om van de bestemming te genieten. Prijzen voor deze weredcruise beginnen bij 54.019 euro per persoon. Daar zit dan wel onder meer gratis internet, gratis wasservice en een excursietegoed van 8.800 dollar per hut bij inbegrepen.

Verder kun je bij Oceania Cruises ook een cruise van 120 dagen van San Diego naar Miami boeken en de World Odyssey, een cruise van 197 dagen van Los Angeles naar Miami.

Bekijk en boek cruises van Oceania Cruises bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel, CruiseOnline, Cruise Travel en CaptainCruise.

De langste wereldcruise van Regent Seven Seas Cruises in 2025

Je kunt ook al boeken voor de wereldcruise van Regent Seven Seas Cruises in 2025. Die cruise wordt gemaakt met de Seven Seas Mariner. Dit ultraluxe cruiseschip vertrekt op 7 januari 2025 vanuit Miami, Florida naar San Francisco, Californië en bezoekt tal van bestemmingen in Zuid-Amerika, het Stille Oceangebied, Australië & Nieuw-Zeeland, Azië en Alaska. Passagiers cruisen gedurende 150 dagen op 3 oceanen, bezoeken 97 havens in 25 landen op 5 continenten en leggen in totaal zo’n 36.295 zeemijlen af in 5 maanden. 

Heel bijzonder zijn bezoeken aan het afgelegen Robinson Crusoe eiland voor de kust van Chili, en Muroran op het Japanse eiland Hokkaido. De Mariner maakt ook een 3-daagse panoramische cruise langs Antarctica. De Wereldcruise 2025, die als titel Away in Wonder heeft meegekregen, is daarmee de langste wereldcruise van Regent Seven Seas ooit.

Voor gasten die vinden dat 150 nachten niet genoeg is, is er de optie om een extra cruise van 18 nachten toe te voegen aan de 2025 World Cruise. Deze vaart naar de Mexicaanse Rivièra van San Francisco naar Miami, waarbij havens in Costa Rica, Colombia en meer worden bezocht. Dit allemaal samen met een volledige doortocht van het Panamakanaal. 

Wat kost de wereldcruise van Regent Seven Seas Cruises?

Aan deze prachtige reis rond de wereld hangt wel een stevig prijskaartje. De prijzen voor de 150 nachten beginnen bij € 77.209  per persoon voor een Deluxe Veranda Suite, en € 224.059 per persoon voor een Master Suite. Daarvoor zijn dan wel 395 excursies inbegrepen. Boeken kan sinds15 juni 2022.

Regent Seven Seas Cruises wereldcruise 2026

De wereldcruise van Regent Seven Seas Cruises van 2026 is met 154 nachten voor zover bekend de langste wereldcruise die je momenteel kunt boeken. Deze wereldcruise wordt gemaakt met de Seven Seas Mariner. Het schip vertrekt 10 januari 2026 vanuit Miami, Florida en doet 77 havens in 41 landen aan. Passagiers bezoeken bestemmingen op 6 continenten. Er staan 431 bij de prijs inbegrepen excursies op het programma. Prijzen beginnen bij 94.999 dollar per persoon voor een Deluxe Veranda Suite. Deze wereldcruise 2026 is sinds 22 maart 2023 te boeken.

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises rechtstreeks bij CruiseOnline, CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel en Cruise Travel.

Regent Seven Seas Cruises wereldcruise 2027

Inmiddels kun je bij Regent Seven Seas Cruises ook al de wereldcruise 2027 boeken. Die wordt gemaakt met de Seven Seas Splendor en duurt 140 nachten. Deze wereldcruise vertrekt 11 januari 2027 vanuit Miami en eindigt in New York. In de tussentijd ben je in 71 havens in het Caribisch Gebied, de Stille Oceaan, Nieuw-Zeeland, Australië, Azië, Afrika en Europa geweest. De verkoop van deze wereldcruise start 10 april 2024. Prijzen beginnen vanaf 83.149 euro per persoon voor een luxe Veranda Suite. De duurste tickets kosten 776.209 euro per gast. Maar dan zit je ook wel in de Regent Suite. Die kun je met z’n tweetjes boeken voor anderhalf miljoen dollar.

Wie iets minder te besteden heeft, kan ook een deel van de wereldcruise met de Seven Seas Splendor meevaren. Zo kun je ook een cruise maken van 126 nachten van Miami Florida naar Rome (Civitavecchia), Italië, met tarieven die variëren van € 75.739 per gast tot € 697.039 per gast.

140 dagen op wereldcruise met Silversea Cruises

Luxe cruiserederij Silversea Cruises maakt in 2026 met de Silver Dawn een wereldcruise van 140 dagen. De cruise vertrekt op 6 januari 2026 vanuit Fort Lauderdale, Florida en doet 70 bestemmingen in 37 landen. Nog nooit eerder deed een schip van Silversea Cruises zoveel bestemmingen aan tijdens een reis rond de wereld. Er zijn 26 stops gepland op bestemmingen waar nog nooit eerder is aangelegd tijdens een Silversea World Cruise, of die sinds 2020 niet meer bezocht zijn. De cruise eindigt op 27 mei 2026 in Lissabon.

Cruises met Silversea Cruises zijn te boeken bij onder meer CruiseReizen, Zeetours en Cruise Travel.

Wereldcruise van Seabourn in 2026

2026 is nog ver, maar je kunt nu al boeken voor de wereldcruise met de Seabourn Sojourn die op 6 januari 2026 in Los Angeles begint.

Ook ultraluxe cruiserederij Seabourn is gestart met de verkoop van haar wereldcruise 2026. Die wordt gemaakt met de Seabourn Sojourn en heeft als thema ‘Ring of Fire’ gekregen. De cruise rond de wereld met de Seabourn Sojourn duurt 129 dagen, maar het is ook mogelijk om gedeeltes van de wereldcruise mee te varen. Je kunt deeltrajecten meevaren die 10 tot 48 dagen duren.

De wereldcruise van Seabourn in 2026 speelt zich hoofdzakelijk af in de Stille Oceaan. De wereldreis start 6 januari 2026 in Los Angeles en vaart van San Francisco naar Sydney (49 dagen) via Hawaii, Tahiti en Frans Polynesië, Nieuw Caledonië, Vanuatu en Nieuw-Zeeland.

Na Sydney cruiset de Seabourn Sojourn in 39 dagen naar Hongkong. Dat traject gaat via 14 havens in Australië, Lombok, Bali en Puerto Princesa in de Filippijnen.

Het volgende traject van deze wereldcruise gaat in 23 dagen van Hong Kong naar Tokyo via onder meer Busan in Zuid-Korea. Ook in diverse bijzondere havens in Japan wordt aangelegd, zoals in Ishigaki, Miyako en Aomori.

Vanuit Tokyo vaart de Seabourn Sojourn in 22 dagen via Alaska door naar Vancouver, waar het op 15 mei 2026 aankomt.

Boek een cruise aanbieding met Seabourn bij CruiseOnline, Sunweb, Cruise Travel, Zeetours, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Lees ook: tips voor cruises

Wereldcruise Crystal Cruises 2026

Ook de Crystal Serenity vertrekt 11 januari 2026 voor een wereldcruise vanuit San Francisco. Deze cruise duurt 135 dagen en brengt passagiers naar 72 bestemmingen in 27 landen. Vanuit San Francisco gaat het schip naar onder meer de Marquesas-Eilanden, Bora Bora, naar Nieuw-Zeeland, Australië, Hong Kong, Bali, Mumbai, Dubai en Athene. Via Monaco, waar je de Formule-1 kunt bijwonen, en Rome waar de cruise op 26 mei 2026 eindigt.

Kijk voor de beste cruiseaanbiedingen bij onder meer TUICruiseReizen.nl en Stip Reizen.

Wereldcruises van Viking Cruises

Ook luxe rederij Viking Cruises biedt wereldcruises aan. De Viking World Cruise in 2023 en 2024 duurt 138 dagen. Je vertrekt vanuit Fort Lauderdale, Florida en via het Panama-kanaal vaar je naar Los Angeles, en daarna onder meer naar Hawaii, Polynesië, Nieuw-Zeeland, Australië, Indonesië, Vietnam, India, Saoedi Arabië, diverse landen in de Middellandse Zee om te eindigen in Londen. Onderweg doe je 27 landen aan en in sommige landen bezoek je verschillende bestemmingen. Tijdens deze wereldcruise van Viking Cruises maak je 57 begeleide excursies. Prijzen beginnen net onder de 60.000 dollar.

Wereldcruises van noord naar zuid

Andere opvallende wereldcruises van Viking Cruises zijn de zogeheten Longitudinal World Cruises. De meeste wereldcruises gaan van oost naar west of vice versa. Maar Viking Cruises biedt ook wereldcruises aan die van noord naar zuid varen. Zo zijn er Longitudinal Cruises van de Grote Meren in Noord-Amerika, via Florida, Mexico, het Panama-Kanaal, de oostkust van Zuid-Amerika naar Antarctica. Deze wereldcruises duren 65 tot 70 dagen. Prijzen beginnen bij net onder de 50.000 dollar. Deze wereldcruises worden gemaakt met de expeditieschepen Viking Octantis en Viking Polaris.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.