Shadow

Weer cruisen naar Griekenland met Norwegian Cruise Line

Dubbel feest voor Norwegian Cruise Line (NCL). De Norwegian Jade was niet alleen het eerste schip van de 17 schepen tellende vloot die na 500 dagen op 25 juli 2021 weer gasten verwelkomde aan boord, ze schreef ook geschiedenis voor NCL door zich als eerste schip in haar thuishaven Athene (Piraeus) te stationeren.

Norwegian Cruise Line heeft in 2021 en 2022 veel cruises naar Santorini gepland, onder meer met de Norwegian Jade © Norwegian Cruise Line
Norwegian Cruise Line heeft in 2021 en 2022 veel cruises naar Santorini gepland, onder meer met de Norwegian Jade © Norwegian Cruise Line

Tot november 2021 worden passagiers die met Norwegian Jade meevaren langs de Griekse eilanden elke dag wakker op een nieuwe bestemming. Hier is steeds 8 á 9 uur de tijd om de meest pittoreske plekken van Griekenland te verkennen, waaronder het luxueuze Kreta, het bruisende Mykonos, het historische Rhodos en het iconische blauw en witte Santorini.

“Het verwelkomen van onze gasten en bemanning aan boord is een van de meest gedenkwaardige momenten uit mijn meer dan 30-jarige carrière geweest,” zegt Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line. “We zijn verheugd dat we beginnen aan de ‘Great Cruise Comeback’ met een gloednieuwe route en vertrekhaven voor ons merk, waardoor we onze gasten een nog grotere selectie van unieke vakanties op zee kunnen aanbieden.”
De Griekse minister van Toerisme Harry Theoharis voegde daaraan toe: “We zijn dolblij Norwegian Jade en haar passagiers in Griekenland te mogen verwelkomen. De geplande routes zorgen voor unieke ervaringen die onze rijke geschiedenis, bruisende cultuur en beroemde gastronomie combineren.”

De eerste cruises van Norwegian Cruise Line met Norwegian Jade naar de Griekse Eilanden waren snel uitverkocht. Daarom is het aanbod in Griekenland tot 2023 verder uitgebreid met zeven schepen: Norwegian Dawn, Epic, Escape, Norwegian Getaway, Gem, Jade en Star zodat er verschillende innovatieve schepen en routes mogelijk zijn. Daarnaast varen tot 2023 nog twee andere schepen van de maatschappij in de regio.

In NCL’s vijfdelige docuserie wordt de terugkeer naar het cruisen getoond met een kijkje achter de schermen. Omdat de Norwegian Jade het eerste schip is dat weer gasten mocht verwelkomen staat dit schip centraal in de vierde aflevering.

“We hebben naar het moment toegewerkt waar we eindelijk mogen gaan varen na een lange periode van 500 dagen stil te hebben gelegen”, zegt Harry Sommer, President en CEO van Norwegian Cruise Line. “Vanaf het begin wilden we reizigers meenemen tijdens innovaties en voorbereidingen van onze Great Cruise Comeback. In deze vierde aflevering nemen we kijkers mee om de emoties en opwinding te zien en te voelen van een veilige hereniging met onze gasten, crew en de bestemmingen die we het afgelopen jaar hebben gemist.” De aflevering is te bekijken vanaf vrijdag 10 september 2021.

Wil je zeker zijn van een cruise met Norwegian naar de Griekse eilanden?

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line rechtstreeks bij CruiseOnline, Cruise Travel, Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Zeetours, Sunweb, Stip Reizen, Captain Cruise en TUI.

Met Norwegian Cruise Line Cruisen vanuit de Verenigde Staten

Norwegian Jade is het eerste schip dat weer reizen gaat maken als onderdeel van NCL’s herstart. Daarnaast keerde Norwegian Encore op 7 augustus 2021 als eerste schip terug naar de Verenigde Staten. Hier gaat haar allereerste cruiseseizoen van start met reizen naar Alaska vanuit Seattle.

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.