Shadow

Cruiseprogramma Norwegian Cruise Line in 2023

Cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line heeft haar cruises voor 2023 bekendgemaakt. Naast populaire bestemmingen als de Middellandse Zee en Noord-Europa heeft Norwegian Cruise Line ook nieuwe cruises in 2023 opgenomen: Van eilandhoppen in de Caribbean tot het bekijken van gletsjers in Alaska en het ontdekken van Europese hoogtepunten.

Cruisemaatschappijen kijken ver vooruit. Ze zijn nu volop bezig met de voorbereidingen om toestemming te krijgen van de Amerikaanse autoriteiten om in 2021 weer cruises in Amerika aan te kunnen bieden. Van de Centers for Disease Controle and Prevention (CDC), het Amerikaanse zusje van het RIVM, mogen cruisemaatschappijen in Amerika tot 1 november 2021 zeven-daagse cruises maken. Maar cruisemaatschappijen kijken al vooruit naar 2022 en 2023.

Cruises Norwegian Cruise Line in 2023

Populaire cruises naar Noord-Europa zijn wederom opgenomen in het cruiseaanbod van Norwegian Cruise Line in 2023 © Norwegian Cruise Line / PR
Populaire cruises naar Noord-Europa zijn wederom opgenomen in het cruiseaanbod van Norwegian Cruise Line in 2023 © Norwegian Cruise Line / PR

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line bij Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Stip Reizen, Captain Cruise en TUI.

Bij Norwegian Cruise Line kon je al cruises voor 2021, 2022 en 2023 boeken. Nu is er meer bekend gemaakt over de cruises van Norwegian Cruise Line in de zomer van 2023. Voor een deel bestaat het cruise-aanbod uit bekende bestemmingen, maar er zitten ook primeurs bij. Dat geldt onder meer voor het eerste bezoek aan het prachtige Nessebar in Bulgarije tijdens de Extraordinary Journeys cruise van Norwegian Jade door de Middellandse en Zwarte Zee. Of het debuut van Norwegian Bliss bij de Royal Naval Dockyard tijdens een zevendaagse rondreis naar Bermuda vanaf New York. Of de eerste zevendaagse cruise van Norwegian Jade van Athene, Griekenland naar Bodrum en Paros. Nooit eerder opende Norwegian Cruise Line zo vroeg de verkoop van haar nieuwe reisroutes.

“Nu is het moment om los te komen van de houdgreep van 2020 en vooruit te kijken, groots te dromen en die cruisevakantie te plannen waar je al het hele jaar op wacht”, vertelt Kevin Bubolz, Managing Director Europevan Norwegian Cruise Line. “Onze nieuwe vaarroutes bieden de perfecte kans voor passagiers om een reis te boeken, geld te sparen en dan in 2023 aan boord te gaan van de cruisevakantie van hun leven.”

Hieronder een greep uit het cruiseprogramma van Norwegian Cruise Line in de zomer van 2023. Voor de volledige lijst met vaarroutes, informatie over de schepen van Norwegian Cruise Line of voor het boeken van een cruise, contact op met een reisprofessional.

Boek een cruise van Norwegian Cruise Line bij Cruisewinkel, CruiseReizen.nl, Stip Reizen, Captain Cruise en TUI.

Norwegian Cruise Line cruises in het Middellandse Zeegebied in 2023

Norwegian Breakaway, Norwegian Epic, Norwegian Gem en Norwegian Jade varen – variërend van vijf- tot elf-daagse cruises – van mei tot oktober door het Middellandse Zeegebied. Voor de eerste keer bezoekt NCL de eeuwenoude stad Nessabar in Bulgarije als onderdeel van Norwegian Jade’s Extraordinary Journeys cruise die voor het eerste vertrekt op 30 maart. Deze negendaagse rondreis vanaf Athene (Piraeus) vaart door de Middellandse en Zwarte Zee en laat gasten elke dag kennis maken met een nieuwe stad.

Tijdens een andere cruise die meermaals uitvaart tussen 21 mei en 15 oktober 2023, maakt Norwegian Jade haar debuut in Bodrum en Paros als onderdeel van een zevendaagse rondreis langs de Griekse eilanden.

Tussen 6 mei en 13 oktober vaart ook Norwegian Breakaway rond in dit gebied met goedgevulde reisschema’s. Op haar tiendaagse cruise vanaf Rome, vaart ze onder andere langs Santorini, Dubrovnik, Florence, Pisa en Cannes.

Noord-Europa cruises van Norwegian Cruise Line in 2023

De Norwegian Getaway bij Stockholm. De Norwegian Getaway is in 2019 gerenoveerd © Norwegian Cruise Line
De Norwegian Getaway bij Stockholm. De Norwegian Getaway is in 2019 gerenoveerd © Norwegian Cruise Line

Norwegian Getaway voert tussen 8 mei en 17 oktober verschillende Noord-Europese cruises uit. Haar negendaagse reis langs de Baltische staten vanaf Kopenhagen vaart langs het culturele St. Petersburg in Rusland, het bijzondere Tallinn in Estland, de Zweedse stad Helsinki en nog veel meer. Met langere tijd in de havens, is er voor opvarenden meer dan genoeg ruimte om de steden, cultuur, geschiedenis en kunst te bewonderen. Bekijk of schrijf een cruisereview voor de Norwegian Getaway.

Cruises naar Bermuda

Een van de nieuwste schepen in de vloot, Norwegian Bliss, vaart op 21 mei voor het eerst naar Norfolk, Virginia – de doorgang naar Virginia Beach en het historische Colonial Williamsburg gebied. Het schip maakt ook haar debuut bij de Royal Naval Dockyard in Bermuda, als onderdeel van haar vijf- en zevendaagse rondreizen vanaf New York. Deze routes zijn inclusief twee nachten bij de Royal Naval Dockyard zodat opvarenden ruimschoots de mogelijkheid hebben om de omgeving te verkennen. Naast het ontdekken van Bermuda, is er ook aan boort van het schip van alles te beleven; van een kartbaan tot Salt Room in de Mandara Spa.

Op onze zoek- en boekpagina kun je cruises zoeken op cruisemaatschappij, vaargebied en cruisethema.

Cruises naar Alaska

Ontdek Alaska tijdens een cruise met Norwegian Cruise Line © Norwegian Cruise Line / PR
Ontdek Alaska tijdens een cruise met Norwegian Cruise Line © Norwegian Cruise Line / PR

Tussen 22 april en 15 oktober stuurt Norwegian Cruise Line vier schepen op cruise naar Alaska: Norwegian Jewel, Norwegian Sun en twee schepen uit de nieuwe Breakaway Plus Klasse – Norwegian Encore en Norwegian Joy. De reizen variëren van 5 tot 9 dagen vanaf Seattle, Vancouver en Seward, en elke zeven- en negendaagse route is inclusief een gletsjer-ervaring waarbij gasten de magische wonderen van de natuur aanschouwen vanaf het dek. Daarnaast meert een geselecteerd aantal cruises van Norwegian Joy, Norwegian Jewel en Norwegian Sun aan bij de nieuwe Norwegian Cruise Line Holding pier in Icy Strait Point. Bekijk ook de Alaska-cruises van Holland America Line in 2021.

NCL cruises naar de Bahama’s

Tussen 2 juni en 29 december staan verschillende drie- en vierdaagse cruises gepland met Norwegian Sky vanaf Miami naar Freeport, Nassau en Great Stirrup Cay – NCL’s privé eiland resort op de Bahama’s. Tijdens deze retraite is er de mogelijkheid om een van de luxueuze privé villa’s boeken in Silver Cove, volledig te ontspannen in de Mandara Spa op het eiland, of simpelweg te relaxen aan het strand.

Caraïbische cruises

Ook vanaf Miami, vertrekken Norwegian Escape en Norwegian Sky voor verschillende vijf- tot negendaagse cruises door de Oostelijke en Westelijke Caribbean. De routes nemen gasten onder andere mee naar de Dominicaanse Republiek, de Virgin Islands, de Bahama’s, de Kaaimaneilanden en Mexico. Reizigers komen volledig tot rust tijdens de cruises langs deze tropische bestemmingen die het hele jaar door mogelijk zijn. NCL vaart de routes van 16 april t/m 6 december.

Canada en Nieuw Engeland

Uitvarend tussen 27 augustus en 29 oktober vanaf de thuisbasis in New York City, maakt Norwegian Escape verschillende zevendaagse cruises naar Canada en Nieuw Engeland met stops in onder andere Newport, Portland en Halifax. Norwegian Pearl vaart ook een scala aan adembenemende zevendaagse cruises in dit gebied. Van en naar Bosten en Quebec City tussen 25 augustus en 13 oktober doet dit schip onder andere Bar Harbor, Sydney en Charlottetown aan.

Geef je eigen cruise review over een van de schepen van Norwegian Cruise Line

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.