Shadow

Cruises naar Japan: de mooiste Japan cruises

In 2023, 2024 en 2025 staan er verschillende cruises naar Japan op de agenda. We geven een overzicht van de ons nu bekende cruises naar Japan en vullen dit artikel aan als er nieuwe informatie beschikbaar komt.

Ginkaku-Ji Tempel in Kyoto, Japan©Michelle Maria-Pixabay
Tijdens cruises naar Japan kun je tal van monumenten in het land van de Rijzende Zon bekijken zoals de Ginkaku-Ji Tempel in Kyoto, Japan © Michelle Maria-Pixabay

Wat kun je zien op een cruise naar Japan?

Het land Japan bestaat uit meer dan 6.800 eilanden in de Grote Oceaan. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. De hoofdstad, en tevens grootste stad van Japan is Tokio.
Japan heeft heel veel te bieden: interessante cultuur, overweldigende natuur en mooie en schone steden. Je ziet tempels, schrijnen en kastelen zoals het prachtige 16e-eeuwse Osaka Castle, de Ginkaku-Ji Tempel in Kyoto of de Seiryu-ji Tempel in Aomori City, met daarin de grootste bronzen zittende Boeddha van Japan. Een cruise naar Japan is dan ook zeker een heel bijzondere ervaring.

Princess Cruises naar Japan

Diamond Princess tijdens een van de Japan cruises bij Kagoshima © Princess Cruises
Diamond Princess bij Kagoshima © Princess Cruises

Vanaf 2023 vaart Princess Cruises weer naar Japan en kun je een cruise boeken op een van de schepen in de MedaillonClass. De in Japan gebouwde Diamond Princess keert terug om het 10-jarig jubileum te vieren met een negendaagse rondreis vanuit Tokyo (Yokohama) en Kobe. Het schip is exclusief ontworpen met de bestemming in gedachten en doet 38 bestemmingen in vier landen aan op 43 unieke routes en 57 afvaarten. De cruises variëren van vijf tot negentien dagen. 
Voor cruisereizigers die wat meer tijd hebben om het land te verkennen zijn er de dertien- of veertiendaagse ‘Highlights of Japan’ cruisereizen. Hierin inbegrepen een landtour van meerdere nachten in combinatie met de cruise, zodat je meer tijd aan land hebt om de wonderen van zowel Tokyo als Kyoto te ervaren.

Boek cruises van Princess Cruises rechtstreeks bij CruiseOnline, Zeetours, Cruise Travel, Cruisewinkel en CruiseReizen.nl.

Met Royal Caribbean cruisen naar Japan

De Spectrum of the Seas van Royal Caribbean vaart voor een 13 daagse Oost-Azië cruise van Singapore naar Yokohama.

Cruises van Royal Caribbean International boeken kan bij Cruisereizen.nl, Zeetours, Cruise Travel, Sunweb en Captain Cruise.

Met TUI Cruises naar Japan

Met Mein Schiff 5 van TUI Cruises kun je gaan cruisen in Oost-Azië. Het vaargebied van deze 15-daagse cruise is  Hongkong – Kagoshima – Nagasaki – Busan – Incheon – Keelung – Hongkong

Een zeecruise met de Mein Schiff-schepen van TUI Cruises kun je rechtstreeks boeken bij TUI, CruiseReizen.nl en CaptainCruise.

Oceania Cruises naar Japan

De Nautica van Oceania Cruises vaart in Oost-Azië vanaf Keelung naar Yokohama. In 13 dagen doe je Keelung – Ishigaki – Miyakojima – Naha – Kagoshima – Jeju / Jeju-Si – Busan – Hiroshima – Kobe – Nagoya en Yokohama aan.

Bekijk en boek cruises van Oceania Cruises bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel, CruiseOnline, Cruise Travel en CaptainCruise.

Holland America Line cruises naar Japan

Maak cruises naar Japan met de Westerdam van Holland America Line © Holland America Line
Maak cruises naar Japan met de Westerdam van Holland America Line © Holland America Line

De Westerdam vaart voor een serie reizen naar het Verre Oosten.  De cruises duren 11 tot 14 dagen en kunnen worden gecombineerd tot niet-herhalende verzamelreizen. Landen die worden verkend zijn Japan, Taiwan, de Filippijnen, Thailand en Maleisië. Er worden vijf verschillende routes aangeboden, waaronder “Indonesian Discovery”, “Japan, Taiwan & The Philippines”, “Japan Explorer”, “Japan Discovery” en “Southern Japan”. Er zijn overnachtingen in Singapore, Kobe en Osaka, Japan, en Phuket, Thailand.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij Zeetours, CruiseOnline, CruiseReizen.nl, Cruise Travel, Sunweb, Corendon, ANWB, TUI en Cruisewinkel.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.