Shadow

HAL benoemt Emiel de Vries tot kapitein Koningsdam

Als het ms Koningsdam van Holland America Line in april 2016 vertrekt voor haar eerste reis, zal kapitein Emiel de Vries het bevel voeren. De Vries werkt sinds 1997 bij de rederij en is sindsdien opgeklommen van vierde officier tot kapitein. Hij voerde het bevel over ms Amsterdam, ms Eurodam, ms Nieuw Amsterdam, ms Rotterdam en ms Zuiderdam. Cruises voor de Koningsdam zijn al te boeken.

Kapitein Koningsdam

De Vries woont momenteel in Venetië, Italië, om dicht bij de Fincantieri werf te kunnen zijn, waar het ms Koningsdam momenteel wordt gebouwd. Hij is als sinds 2014 bij het nieuwe schip betrokken en heeft tevens een bijdrage geleverd aan het functionele ontwerp van de brug – zijn ‘kantoor’ aan boord van het schip.

De Vries groeide op nabij Amsterdam en studeerde aan de Hogere Zeevaart School in Amsterdam, een van de oudste nautische opleidingen in de wereld. Hij behaalde daar zowel een graad in navigatie als in engineering. De Vries kwam in 1995 voor het eerst in aanraking met Holland America, toen hij als cadet aan boord ging van het voormalige ms Noordam. Inmiddels heeft hij op alle verschillende klasse schepen van Holland America Line gevaren.

Eerste kapitein Koningsdam

“Het is een eer om de eerste kapitein van het nieuwe ms Koningsdam te mogen zijn en het zal één van de hoogtepunten van mijn carrière zijn om het schip uit te laten varen,” aldus de Vries. “Door aanwezig te zijn op de werf heb ik gedetailleerde inzichten gekregen in verschillende aspecten van het schip. Ik kijk er naar uit om de eerste gasten aan boord te verwelkomen tijdens het eerste seizoen.”

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI, Stip Reizen en Cruisewinkel.

Lees ook: Sybe de Boer kapitein van de Nieuw Statendam.

5 Comments

 • betty politiek

  Ik feliciteer de heer emiel de vries van harte met zijn benoeming als kapitein op de koningsdam. Mijn man (helaas op 3 mrt.j.l.overleden) en ik hebben verschillende cruises gemaakt en altijd erg genoten
  Een aandachtspunt bij een nieuwe start: wanneer er mededelingen worden gedaan via de intercom op het schip , is dat altijd in het engels. Wij hebben e.e.a. vaak moeten vertalen. Graag in de toekomst ook in het nederlands. Geeft niveau, is klantvriendelijk en onderstreept het varen onder nederlandse vlag!!

 • Paul Smink

  Geachte heer de Vries,

  Hartelijk gefeliciteerd met uw benoeming op de Ms Koningsdam.
  Ik wens u en uw bemanning een behouden vaart aanboord van de Ms Koningsdam, als liefhebber van cruisen hoop ik t.z.t. een keer met de Ms Koningsdam uit te mogen varen.

  M.vr.gr.
  Paul Smink

 • Cornelis Dietvorst

  Geachte Heer de Vries, Beste Emiel,

  Gefeliciteerd met je benoeming, eerder ontmoeten we elkaar op MS Rotterdam.
  Als enthousiast HAL Reiziger zien we elkaar op de Doopreis 9 mei 2016.
  Mijn vrouw Tineke en ondergetekende zien uit naar deze bijzondere reis to come.

  Groet,

  Pierre Dietvorst

 • H.Kozminski en G.Tangelder

  Ik ben het volledig eens met de schrijfster Betty Politiek dat de mededelingen best ook in het Nederlands gegeven mogen worden. Er waren best wel veel Nederlanders op de laatste cruise met de Zuiderdam . Ook vond ik het niet leuk dat de driekleur er niet altijd hing je mag toch best wel trots zijn op zo’n prachtige rederij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.