Shadow

Holland America Line op Cruise Tour door Nederland

MS Rotterdam Holland America Line

Is cruisen iets voor mij? Wat is de dresscode? Hoe laat kan ik eten? Wat is bij de prijs inbegrepen? Wordt er aan boord Nederlands gesproken? Logische vragen voorafgaand aan een eerste cruise. Holland America Line geeft antwoord. De van oorsprong Nederlandse cruise rederij, trekt dit najaar het land in om toekomstige reizigers te ontmoeten en te enthousiasmeren over cruisen.De cruisesector heeft de afgelopen vijf jaar een sterkte groei doorgemaakt van gemiddeld 12,5%. Cruisen is een begrip dat erg tot de verbeelding spreekt, maar ook veel vooroordelen oproept. Cruise Director Michael Langley is het gezicht en presentator van de Cruise Tour. Hij werkte zes jaar aan boord van diverse Holland America Line schepen en leerde de rederij van binnen en van buiten kennen. ‘’Onwetendheid weerhoudt veel mensen van het boeken van een cruise. Ik vind het erg leuk om uit eigen ervaring en vooral uit eigen enthousiasme mensen te vertellen hoe geweldig cruisen is,’’ aldus Langley. ‘’Alles wordt voor je verzorgd, je hoeft je koffer slechts één keer uit te pakken en je wordt elke dag wakker met een nieuw, fantastisch uitzicht. Binnen twee dagen wordt het schip je thuis. Gegarandeerd.’’

Kennismaken met HAL

De kick-off van de Cruise Tour vond begin September plaats gedurende de Wereldhaven dagen te Rotterdam. Consumenten kunnen tussen september 2015 en januari 2016 op maar liefst 14 locaties door het land kennis maken met Holland America Line. Van Groningen tot Eindhoven en van Goes tot Arnhem, Holland America Line trekt het hele land door.

Tijdens de Cruise Tour van Holland America Line staat beleving centraal. Video’s worden getoond, ervaringen gedeeld en zogeheten Mariners, reizigers die minimaal één keer hebben gecruised met Holland America Line, komen aan het woord.

Essentieel onderdeel van de Cruise Tour is het nieuwe paradepaardje van de vloot; het ms Koningsdam. Momenteel wordt in Venetië het nieuwste schip gebouwd dat volgend jaar mei in de vaart wordt genomen.
Het ms Koningsdam vertrekt op 9 mei 2016 vanuit Rome richting Amsterdam, waar het schip na een doopceremonie in Rotterdam, in de ochtend van 21 mei verwacht wordt. Het schip krijgt Amsterdam als thuisbasis voor de zomer en maakt diverse rondreizen vanuit de haven. Holland America Line biedt komend jaar in totaal 27 Nederlandse afvaarten, 12 met het nieuwe ms Koningsdam vanuit Amsterdam, 9 met het ms Rotterdam vanuit Rotterdam en 6 met het ms Prinsendam vanuit IJmuiden. Met de komst van het ms Koningsdam stijgt het totaal aantal bedden van 33.000 in 2014 naar 50.000 in 2016.

Holland America Line doet gedurende de Cruise Tour onder andere in volgende plaatsen aan: 03 oktober te Hilversum, 10 oktober te Maastricht, 24 oktober te Duiven, 07 november te Goes, 14 november te Groningen, 21 november te Eindhoven, 09 januari te Den Haag, 23 januari te Haarlem.

Cruises van Holland America Line

Cruises van Holland America Line zijn te boeken bij onder meer Cruisereizen.nl, Cruisetravel, Captain Cruise, Cruisewinkel, Zeetours, Kras, Dreamlines en Stip Reizen.
Cruises met de Koningsdam van Holland America Line zijn te boeken bij onder meer Zeetours en Cruisetravel.

Delen

1 Comment

  • betty politiek

    Mijn man en ik hebben verschillende cruises gemaakt met de HAL. Altijd fantastisch en onvergetelijk. Mijn man is helaas op 3 maart j.l. overleden.
    Helaas kan ik geen cruises meer gaan maken. Ik moet nml. Voor 2 personen betalen, want de hutten zijn voor 2 personen. Onbegrijpelijk. Vooral ons ouderen gaan graag cruisen, maar dat wordt onmogelijk gemaakt als je alleenstaand bent. Doe hier iets aan, want het is -zakeijk gezien voor de HAL- een grote misser.
    Veel succes met de nieuwe Koningsdam, die op mijn verjaardag -9 mei 2016- uit Rome naar Nederland vertrekt. Behouden vaart! L.Politiek-Huisman, Apeldoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.