Shadow

Musicalcruise op de Nieuw Statendam ook in 2020 naar de Noorse fjorden

Wegens het succes van de musicalcruise 2019 organiseren Zeetours en Cruisewinkel ook in 2020 een 8-daagse cruise naar de Noorse fjorden met de Nieuw Statendam van Holland America Line. Mis deze unieke kans niet met als speciale gast op deze cruise: Barrie Stevens! De musical cruise met de Nieuw Statendam vertrekt 28 juni 2020.

De Nieuw Statendam © HAL
De Nieuw Statendam © HAL

Overdag aan boord komt het mooie Noorse landschap voorbij en meer je aan om een bezoekje te brengen aan de Noorse dorpen en steden zoals Kristiansand en Oslo. Lees ook: Cruises naar Noorwegen: 15 tips voor cruisebestemmingen.

De cruise vertrekt en komt weer aan in Amsterdam. Dat maakt het extra gemakkelijk om aan boord te stappen voor een ruime week genieten van alle luxe, comfort en heerlijk eten aan boord van de Nieuw Statendam, de prachtige natuur en het topentertainment ’s avonds. In 2020 gaan Stanley Burleson, Nurlaila Karim en Tony Neef mee aan boord tijdens de musicalcruise langs de adembenemende Noorse fjorden & steden.

Dit wordt dé cruise van het jaar voor musical- en cruiseliefhebbers! Deze week zijn er meer dan tien optredens en een meet & greet, cocktailparty, musical quiz en ‘Sing Along’. De unieke optredens zijn alleen toegankelijk voor gasten van Zeetours en Cruisewinkel.  Er zijn enkele activiteiten in ruimtes die niet afgesloten zijn, maar heb je geboekt via Zeetours en Cruisewinkel dan heb je altijd toegang en voorrang.

Scheep in voor de musicalcruise met de Nieuw Statendam bij Cruisewinkel.

Speciale gast: Barrie Stevens

Barrie Stevens is als ‘special guest’, naast de al eerder aangekondigde Stanley Burleson, Tony Neef en Nurlaila Karim, te zien tijdens de exclusieve Musical Cruise 2020. Op 28 juni 2020 vertrekken zij, vergezeld van een zeer getalenteerd musical-ensemble, bestaande uit Julia Berendse, Liss Walravens, Marcel Visscher en David van den Tempel, en pianist Billy Maluw (The Voice of Holland) voor de  een achtdaagse cruise naar de Noorse fjorden & steden.

Barrie Stevens kwam in 1962 naar Nederland als danser in de Snip & Snap Revue. Zijn televisiedebuut maakte hij als Bobbie in Ja Zuster Nee Zuster en in de jaren zeventig was hij te zien als tovenaarsleerling Kwark in TiTaTovenaar.  Zijn musicaldebuut maakte hij in de Annie M.G. Schmidt musical Heerlijk Duurt Het Langst en hij was verder te zien in de musicals De Kleine Parade van Wim Sonneveld en Amerika Amerika van Jos Brink en Frank Sanders. Ook achter de schermen was Barrie Stevens actief als regisseur en/of choreograaf van talloze musicals, waaronder bijna alle musicals van Jos Brink en Frank Sanders, A Night at the Cotton Club, Mimi Crimi, Willeke, Fame en De Jantjes. Jarenlang was Barrie jurylid van het televisieprogramma De Soundmixshow, waar hij bekend werd om zijn uitdrukking ‘Vooral doorgaan’.

Viking Saga’s

De Musical Cruise 2020 vertrekt op 28 juni 2020 met het nieuwste schip van Holland America Line, de Nieuw Statendam, vanuit Amsterdam voor de 8-daagse Viking Saga cruise langs de adembenemende Noorse fjorden & steden. De Musical Cruise 2020 bezoekt het pittoreske dorpje Flåm aan een zijarm van de Sognefjord, het historische Stavanger, de hoofdstad van de Noorse Riviera Kristiansand en de charmante Noorse hoofdstad Oslo. Dit alles varend aan boord van de luxueuze Nieuw Statendam. Tijdens de Musical Cruise 2020 worden exclusieve musicalconcerten georganiseerd, die uitsluitend toegankelijk zijn voor passagiers die de Musical Cruise 2020 gereserveerd hebben via Zeetours, Cruisewinkel of Cruise Travel.

Musicalcruise langs de Noorse fjorden

Ook als je wellicht niet zoveel van musicals houdt als uw partner, is dit een interessante cruise. De cruise gaat namelijk langs de prachtige Noorse fjorden. Het programma van de musicalcruise ziet er vooralsnog als volgt uit:

 • Afvaart: 28 juni 2020 – 5 juli 2020
 • Dag 1: Amsterdam, inscheping
 • Dag 2: Op zee. Maak kennis met uw schip en geniet van alle faciliteiten aan boord en de diverse optredens.
 • Dag 3: Flam. Het havenplaatsje Flam ligt aan het uiteinde van de Aurlandfjord en is omgeven door steile berghellingen, klaterende watervallen en diepe dalen. De vele wandelroutes en kajaktochten maken van Flam een geliefde bestemming. De grootste attractie is echter de wereldberoemde
  spoorlijn, de Flamsbanen, tussen Myrdal en Flam. Met een hellingspercentage van 18% is het de steilste spoorlijn van Europa. Het treintje werkt zich, over een afstand van 20 km, door een aantal tunnelspiralen naar een hoogte van 865 meter. Tijdens de treinrit (ca. 1 uur) kunt u genieten van een onvergetelijk uitzicht op de fjord, rotsen, watervallen en bergweiden.
 • Dag 4: Stavanger, de vierde stad van Noorwegen, met een rijk verleden en internationale allure.
 • Dag 5: Kristiansand: Kristiansand is een betrekkelijk jonge stad die in 1641 door de Deense koning Christian IV werd gesticht. Het centrum kenmerkt zich door een volledig rechthoekig stratenpatroon. Kristiansand is een geliefd vakantiedoel voor de Noren en wordt ook door veel cruiseschepen bezocht. Maak een wandeling door het oudste gedeelte van de stad, Posebeyen genaamd, met de karakteristieke witgeverfde houten huisjes. Breng ook een bezoek aan het Kanonmuseum waar zich het Kruppkanon, één van de grootste ooit gebouwd, bevindt. Kristiansand is ook de geboorteplaats van de Noorse prinses Mette-Marit. Wanneer u van winkelen houdt moet u beslist een bezoek brengen aan de gezellige Markensgate.
 • Dag 6: Oslo
 • Dag 7: Op zee
 • Dag 8: Amsterdam, ontscheping

Op musicalcruise met de Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam is het tweede Pinnacle-class schip van Holland America Line met accommodaties voor 2.666 gasten. Het schip telt 1377 suites en hutten. Net als het zusterschip de Koningsdam biedt het elegante cruiseschip verschillende innovatieve concepten, openbare ruimtes en een breed aanbod aan restaurants en entertainment.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.