Shadow

Nieuwe Seabourn Ovation gedoopt in Valetta

De ultra luxe cruiserederij Seabourn Cruise Line heeft vrijdag 11 mei in de prachtige haven van Valletta in Malta haar nieuwste schip Seabourn Ovation aan de wereld getoond tijdens een feestelijke doopceremonie.

De Seabourn Ovation tijdens de sea-trials voorafgaand aan de doop van het schip © Seabourn
De Seabourn Ovation tijdens de sea-trials voorafgaand aan de doop van het schip © Seabourn

De ceremonie bestond uit een reeks feestelijke gebeurtenissen waaronder een liveoptreden van de doopvrouwe van het schip, zangeres Elaine Paige. Na haar optreden gaf ze een traditionele zegening door een champagnefles op de scheepsboeg stuk te laten slaan, een eeuwenoude dooptraditie.

‘Seabourn Ovation begin van nieuw tijdperk’

“De lancering van Seabourn Ovation brengt ons naar een nieuw tijdperk voor Seabourn waar we onze positie als de nieuwste, meest consistente vloot in het ultraluxe cruisesegment verder versterken”, aldus Richard Meadows, president van Seabourn Cruise Line. “Dit schip is weer een grote stap voorwaarts in de groei van Seabourn en een kans voor ons om gasten te voorzien in de beste hedendaagse luxe reiservaring op zee. Net als haar zusterschepen in de vloot is Seabourn Ovation een prachtig schip en ik ben ervan overtuigd dat gasten en professionals uit de cruisewereld onder de indruk zullen zijn vanaf het moment dat zij aan boord gaan.”

Een volledig muziekensemble verzorgde vanaf het Pool Deck muziek en aanvullend entertainment tijdens de doopceremonie. Gasten hoorden ook voor het eerst het nieuwe Seabourn themanummer geschreven door Sir Tim Rice getiteld ‘We Sail to See the Lives of Others’. De avond werd afgesloten met fantastisch vuurwerk dat de haven van Valletta verlichtte.

Vijfde schip Seabourn-vloot

Seabourn Ovation is het vijfde ultraluxe schip dat zich het afgelopen decennium bij de Seabourn vloot voegde en de tweede van twee schepen ontworpen door designicoon Adam D. Tihany. Net zoals haar voorgangster Seabourn Encore beschikt het schip over alleen maar suites met uitzicht op de oceaan en privé veranda’s. Samen met moderne ontwerpelementen en innovaties in lijn met Seabourn’s reputatie van ingetogen elegantie beschikt het schip over een extra dek met nieuwe uitgebreide openbare ruimtes en een gloednieuw buitenrestaurant “Earth & Ocean at The Patio”.

Het schip vertrok op haar inaugurele cruise op 5 mei, de 11-daagse ‘Inaugural Mediterranean Spring’ cruise naar Barcelona. Hierna gaat het schip een 14-daagse ‘Vintage Europe’ cruise maken richting IJmuiden en eind juni een 14-daagse ‘Midsummer Baltic’ cruise naar Kopenhagen. Daarna volgt een 7-daagse ‘The Baltic & St. Petersburg’ cruise naar Rusland. De redactie van Decruisegids stapt in juni aan boord van de Seabourn Encore voor een reportage.

Nieuwe samenwerkingen

Gasten aan boord van Seabourn Ovation ontdekken een aantal nieuwe producten en programma’s waaronder samenwerkingen met een select aantal bedrijven en personen waarvan hun toewijding aan superieure kwaliteit, buitengewone service en consistente klanttevredenheid overeenkomen met die van Seabourn. Deze programma’s zijn o.a. ‘An Evening with Tim Rice’, een avond entertainment ervaring exclusief gecreëerd voor de rederij in samenwerking met Belinda King Creative Productions; ‘Spa and Wellness with Dr. Andrew Weil’ die gasten een holistische spa en welness experience biedt en ‘The Grill by Thomas Keller’, geïnspireerd op een klassiek Amerikaanse restaurant van de jaren ’50 en ’60. The Grill is een, exclusief voor Seabourn, uniek culinair concept van chef-kok Keller gefocust op eigentijdse versies van iconische gerechten. Gasten worden verwend met aan tafel bereide gerechten als Ceasar salad en sundae ijs maar ook à la carte premium steak, geroosterde kip en kreeft.

Ook een bijzondere cruise ervaren? Bekijk aanbiedingen van Seabourn cruises via onze zoek- en boekpagina of boek bij CruiseReizen.nl, Zeetours, Dreamlines en Cruisetravel.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.