Shadow

Renovatie van MSC-cruiseschepen in volle gang

renovatie van MSC-cruiseschepenHet Renaissance Programma van MSC Cruises, het grootscheepse renovatieprogramma van MSC-schepen, heeft een mijlpaal bereikt: de MSC Armonia wordt op de scheepswerf van Fincantieri in 11 weken volledig gerestyled én met bijna 200 nieuwe hutten uitgebreid.

Daarbij geeft de restyling een boost aan het entertainment aan boord en biedt technologische vooruitgang. Maar de MSC Armonia is niet het enige schip dat op de helling gaat. De grote renovatie van MSC-cruiseschepen omvat ook de MSC Lirica, MSC Sinfonia en MSC Opera uit de MSC Lirica klasse.

Schepen worden langer na renovatie van MSC-cruiseschepen

Op zondag 31 augustus kwam de MSC Armonia aan in de Fincantieri-werf, in Palermo (Italië), waar ze gedurende 11 weken zal blijven. In de komende twee en een halve maand zal het team van ‘s werelds beste scheepsbouwers in Fincantieri het schip verlengen door een, vooraf gebouwd 24 meter lang, stuk aan het schip toe te voegen. Deze uitbreiding bevat nog eens 194 extra hutten. Daarnaast zal het scheepsbouwteam een boost geven aan het entertainment, de service en het comfort van de MSC Armonia.

Inrichting van ongekend niveau

Op 17 november 2014 is de MSC Armonia klaar om in geheel nieuwe stijl cruises over de Middellandse Zee te maken. Dit wordt gevierd met een eenmalige Middellandse Zee cruise vanuit Genua naar de Canarische Eilanden. Ervaar als eerste het geheel vernieuwde interieur van de MSC Armonia en ontdek het uitgebreide entertainment aan boord. MSC Cruises heeft ook aan de kinderen gedacht. Er komt een nieuwe Baby Club in samenwerking met Chicco, een nieuwe Mini Club, Young Club, evenals een gerestylde Teens Club. Voor de echte avonturiers krijgt de MSC Armonia een compleet nieuw onboard waterpark. De food lovers worden ook niet vergeten tijdens het Renaissance Programma; het buffet zal na de verbouwing 20 uur per dag geopend zijn en reizigers kunnen dineren in het uitgebreide restaurant. Er opent een nieuwe lounge, bibliotheek en de MSC Aurea Spa zal voor nog meer ontspanning zorgen.

De vier Lirica klasse schepen zijn gebouwd tussen 2003 en 2005 in de STX werf in Saint-Nazaire, Frankrijk. Op dit moment zijn de schepen 251 meter lang, wegen ze 60.000 ton en kunnen ze 2.069 passagiers vervoeren. Na de uitbreiding zijn de schepen 275 meter lang, wegen ze 65.000 ton en kunnen er 2.680 cruisereizigers per schip aan boord. Dit betekent 193 extra hutten, plus 59 hutten voor de bemanning.

MSC cruises zijn te boeken bij onder meer MSC Cruises zijn onder meer te boeken bij Dreamlines, Kras, CruiseReizen.nl, Cruisewinkel, Captain Cruise, Cruisetravel, Zeetours en Stip Reizen. Lees meer artikelen over MSC Cruises.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.