Shadow

Seven Seas Grandeur, het nieuwste cruiseschip van Regent Seven Seas Cruises, komt in de vaart

Seven Seas Grandeur is de naam van het nieuwste cruiseschip van de ultraluxe cruiserederij Regent Seven Seas Cruises. Het zusterschip van de Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor is 16 november 2023 opgeleverd. De kiel voor de Seven Seas Grandeur is in juli 2022 gelegd op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Ancona. “We gaan met de Grandeur absoluut de vorige schepen overtreffen.”

De Seven Seas Grandeur is klaar voor de eerste reis©PR Regent Seven Seas Cruises
De Seven Seas Grandeur is klaar voor de eerste reis©PR Regent Seven Seas Cruises

Seven Seas Grandeur zusterschip van Explorer en Splendor

De Seven Seas Grandeur wordt net als de zusterschepen Seven Seas Explorer, gebouwd in 2016, en Seven Seas Splendor, opgeleverd in 2020, weer een pareltje. De Seven Seas Explorer stond destijds te boek als het meest luxueuze cruiseschip ter wereld en wellicht dat de Seven Seas Grandeur die titel overneemt.

Het schip is ontworpen door Studio DADO en in iets meer dan twee jaar gebouwd door de toonaangevende scheepsbouwer Fincantieri in Ancona, Italië. Met een bruto tonnage van 55.500, 548 personeelsleden en slechts 746 gasten, zal Seven Seas Grandeur een van de hoogste ruimte- en bemanning tot gast ratio’s in de industrie bieden met ongeëvenaarde service, fascinerende kunst en onvergetelijke ervaringen voor gasten vanaf het moment dat ze aan boord stappen

Seven Seas Grandeur: Heritage of Perfection

‘Heritage of Perfection’ is het thema van de Seven Seas Grandeur. Suites op de Seven Seas Grandeur zijn in lichte kleuren ontworpen, waardoor zowel het schip zelf als alle ruimtes er lichter uit zien. Het Chartreuse-restaurant ademt de sfeer van het Parijs van de jaren twintig van de vorige eeuw, terwijl het Steakhouse je terug brengt naar het New York van de ‘roaring twenties’ van de twintigste eeuw. In onder meer de wanden van het Steakhouse zijn gebruikte oude koffers en riemen verwerkt.

“De Seven Seas Grandeur biedt hedendaags comfort met een knipoog naar het verleden”, stelt Marcel von Rotz, Senior Sales Manager voor Noord- en Oost-Europa, Afrika en de Benelux bij Regen Seven Seas Cruises. “We gaan met de Grandeur absoluut de vorige schepen overtreffen.”

Artist impression van het opnieuw ontworpen Compass Rose-restaurant op de Seven Seas Grandeur van Regent Seven Seas Cruises © James Arnold / Regent Seven Seas Cruises
Artist impression van het opnieuw ontworpen Compass Rose-restaurant op de Seven Seas Grandeur © James Arnold / Regent Seven Seas Cruises0

De ontwerpen voor de 15 soorten suites aan boord van de Seven Seas Grandeur werden in het najaar van 2021 gepubliceerd. Ook werden de ontwerpen van restaurants Prime 7 en Chartreuse, het Compass Rose-specialiteitenrestaurant en de vernieuwde Observation Lounge onthuld.

Artist impression van het Steakhouse op de Seven Seas Grandeur van Regent Seven Seas Cruises. In de wanden is leer van gebruikte koffers en riemen verwerkt. Het Steakhouse ademt de sfeer van New York in de jaren twintig van de vorige eeuw. © James Arnold / Regent Seven Seas Cruises
Artist impression van het Steakhouse op de Seven Seas Grandeur van Regent Seven Seas Cruises. In de wanden is leer van gebruikte koffers en riemen verwerkt. Het Steakhouse ademt de sfeer van New York in de jaren twintig van de vorige eeuw. © James Arnold / Regent Seven Seas Cruises

Eerste cruise Seven Seas Grandeur

De eerste cruise van het luxe cruiseschip gaat van Venetië (Triëst) naar Barcelona op 18 november 2023. Het schip maakt een transatlantische cruise naar Miami voor een exclusief gala/doop-evenement op 10 december 2023. Daarna kunnen gasten het Caribisch gebied ontdekken, twee cruises door het Panama Kanaal en een route langs de Amerikaanse oostkust.

Boek een cruise van Regent Seven Seas Cruises rechtstreeks bij CruiseOnline, CruiseReizen.nl, Zeetours, Cruisewinkel en Cruise Travel.

De Grandeur Suite op de Regent Seven Seas Grandeur © Regent Seven Seas Cruises
De Grandeur Suite op de Regent Seven Seas Grandeur © Regent Seven Seas Cruises

Daarna maakt Seven Seas Grandeur in maart een transatlantische cruise van New York naar Barcelona, om de Middellandse Zee te verkennen in de zomer van 2024. Vervolgens maakt de Seven Seas Grandeur in september en oktober cruises naar Canada en New England. Het jaar wordt afgesloten met een cruise door het Caribisch gebied

Doopvrouw Sarah Fabergé

Net als de andere Regent-schepen krijgt ook de Seven Seas Grandeur een bijzondere, miljoenen kostende kunstcollectie aan boord. Speciaal voor dit schip heeft juweliershuis Fabergé, dat tussen tussen 1885 en 1917 naar verluidt 69 kostbare eieren heeft gemaakt voor de Russische tsaren, een nieuw Fabergé-ei gemaakt. Dit kunstwerk, Journey in Jewels, is overwegend blauw en wordt tot in het kleinste detail met de hand wordt vervaardigd. Mede daarom heeft Regent Seven Seas Cruises Sarah Fabergé, de achterkleindochter van oprichter Peter Carl Fabergé, gevraagd doopvrouw van de Seven Seas Grandeur te worden. De Seven Seas Grandeur wordt op 10 december 2023 in Miami gedoopt.

Fabergé zal in opdracht van Regent een speciale ring en oorbellen ontwerpen die door Sarah Fabergé tijdens de doop gedragen worden. Die sieraden worden in 2024 geveild. De opbrengst gaat naar de goed-doelen-stichting van Fabergé, The Gemfield Foundation.

Hoewel de Seven Seas Grandeur al een flink eind in aanbouw is, vond de officiële kiellegging pas in juli 2022 plaats. ©  Regent Seven Seas Cruises.
Hoewel de Seven Seas Grandeur al een flink eind in aanbouw is, vond de officiële kiellegging pas in juli 2022 plaats. © Regent Seven Seas Cruises.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.