Shadow

Met korting cruisen in de meivakantie 2022

Waarom zou je tot de zomer wachten als je ook heerlijk kunt cruisen in de meivakantie? De meivakantie duurt een ruime week, dus dat is een prima periode om te cruisen. Boek nu alvast je cruise voor de meivakantie 2022.

Cruisen in de meivakantie: voor het eerst weer cruisen in 2021?

Ga cruisen in de meivakantie. Een cruise naar de Noorse fjorden bijvoorbeeld. © Enrique Lopez Garre via Pixabay
Maak een cruise in de meivakantie. Een cruise naar de Noorse fjorden bijvoorbeeld. © Enrique Lopez Garre via Pixabay

De meivakantie 2022 duurt officieel in alle regio’s van zaterdag 30 april tot en met zondag 8 mei 2022. Dat zijn dus 9 dagen. Die data gelden voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Maar scholen hebben het recht om de meivakantie met een week uitbreiden. Veel scholen doen dat ook en geven in de week ervoor of erna vrij. Op woensdag 27 april 2022 is het namelijk Koningsdag. Controleer de data dus even bij de school als u kinderen heeft die onder de leerplicht vallen.

Cruiseschepen varen weer in de meivakantie

De meivakantie 2022 is bovendien een bijzondere periode. Veel cruisemaatschappijen halen in maart en april hun schepen uit het Caraïbisch Gebied terug naar Europa. Dat betekent dat er veel cruises in de meivakantie worden aangeboden. Voor veel cruiseliefhebbers zal de meivakantie 2022 dus de eerste keer in 2022 worden dat ze weer in Europa kunnen cruisen.

Cruisen in de meivakantie niet duur

De meivakantie is bovendien een typisch ‘Nederlandse’ vakantie, die niet in andere landen voorkomt. Dat betekent dat er geen sprake is van een echt hoogseizoen, zoals met kerst, de zomervakantie of met carnaval. De prijzen van cruises in de meivakantie zullen dus niet echt hoger liggen dan elders. Sterker nog, er zijn nog volop aanbiedingen voor cruises in de meivakantie!

Waar kun je cruisen in de meivakantie?

Als u wilt cruisen in de meivakantie is de meest logische vraag: waarheen? In de Middellandse Zee en rond de Canarische Eilanden kan het in de meivakantie al aangenaam weer zijn. Ook een 8-daagse cruise naar de Noorse fjorden kan een leuk uitje voor de meivakantie zijn. Steeds meer nieuwe cruiseschepen zijn tegenwoordig uitgerust met uitschuifbaar dak boven het zwembad, zodat u ook bij minder mooi weer toch nog lekker kunt zwemmen. Anders kunt u op de meeste cruiseschepen lekker naar de wellness, bijvoorbeeld de Samsara Spa op een aantal schepen van Costa Cruises. Ook MSC Cruises heeft altijd veel aanbiedingen in mei naar de Middellandse Zee.

Cruises van MSC kun je boeken bij Captain Cruise, Cruisereizen.nl, Cruisewinkel en TUI.

In de meivakantie cruisen naar Dubai

In het Midden-Oosten hebben Dubai, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten zich de laatste jaren ontpopt tot populaire cruisebestemmingen. In onze meivakantie heersen daar doorgaans ook aangename temperaturen en is het er nog niet zo heet als in de zomer. En natuurlijk heeft u tijdens een Caraibische cruise ook een grote kans op mooi weer. De prijzen voor een Caribische cruise in de meivakantie zullen u meevallen.

Cruise-aanbiedingen meivakantie vanuit Nederland

Wilt u in de meivakantie een cruise naar Noorwegen maken? In pre-coronatijd maakte Holland America veel cruises naar de Noorse fjorden. Daarbij zijn ook cruises van een week met vertrek en aankomst in Nederland of Noord-Duitsland. Dat scheelt weer een vliegticket. Bovendien is zo’n cruise van een week een aardige manier om het cruisen uit te proberen als je voor het eerst op een cruisevakantie gaat.

Boek een aanbieding voor een cruise met Holland America Line bij CruiseOnline, Captain Cruise, CruiseReizen.nl, TUI, Stip Reizen en Cruisewinkel.

Is vertrek uit Nederland voor jou niet zo belangrijk, maar kies je liever voor een mediterrane bestemming? CruiseReizen.nl heeft een speciale pagina met cruise aanbiedingen in de meivakantie samengesteld. Je vindt daar onder meer een 8-daagse Caribbean & Midden-Amerika cruise met de MSC Meraviglia.

Cruisen langs Europese steden

Liever cruisen in Noord-Europa? In de meivakantie kon je in pre-coronatijd prima een Hurtigruten-cruise maken. Alleen is nu nog niet bekend of Hurtigruten in die periode weer cruises uitvoert. Cruises werden in het verleden gemaakt vanuit Hanzestad Bergen. Je passeerde de Noordkaap en de Poolcirkel en bracht een bezoek aan Kirkeness. Daar keerde het schip om en ging je terug naar Bergen. In totaal deed het schip 34 havens aan. Op de heenreis gebeurde dat bij dag, op de terugreis bij nacht. Bij de zes- en zevendaagse cruises koos je of je van Bergen naar Kirkeness vaart, of andersom.

Liever in de meivakantie cruisen terwijl u de wal nog in zicht hebt? Kijk dan even bij de aanbiedingen voor riviercruises van De Jong Intra.

Mis nooit meer een bericht. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een mail naar redactie @ decruisegids.nl (zonder spaties in het mailadres). Reageren kan onder dit artikel.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.