Met korting cruisen in de meivakantie

Geplaatst door Redactie op 23 maart 2018 om 14:41 in de categorie Cruise tips

explorerWaarom zou je tot de zomer wachten als je ook heerlijk kunt cruisen in de meivakantie?

Twee weken cruisen in de meivakantie

De meivakantie is dit jaar een ideale periode om te gaan cruisen, aangezien veel mensen dit jaar twee weken meivakantie hebben. De meivakantie 2018 duurt officieel in alle regio’s van vrijdag 27 april (Koningsdag) tot en met zondag 6 mei 2018. Dat is dus 1 week. Maar scholen hebben het recht om de meivakantie met een week uitbreiden. Veel scholen doen dat ook en geven in de week van 7 tot en met 13 mei vrij. Op donderdag 10 mei 2018 is het namelijk Hemelvaartsdag. Controleer de data dus even bij de school als u kinderen heeft die onder de leerplicht vallen.

Cruisen in de meivakantie niet duur

De meivakantie is bovendien een typisch ‘Nederlandse’ vakantie, die niet in andere landen voorkomt. Dat betekent dat er geen sprake is van een echt hoogseizoen, zoals met kerst, de zomervakantie of met carnaval. De prijzen van cruises in de meivakantie zullen dus niet echt hoger liggen dan elders. Sterker nog, er zijn al volop lastminute aanbiedingen voor cruises in de meivakantie!

Cruise-aanbiedingen meivakantie

Diverse cruisemaatschappijen hebben last minute aanbiedingen voor cruises in de meivakantie. Dat geldt onder meer voor Costa Cruises. Deze cruisemaatschappij heeft onder meer mooie aanbiedingen voor cruises vanuit Nederland naar Denemarken en Zweden. Of wat dacht u van een zevendaagse cruise van Japan naar Zuid-Korea voor nog geen 500 euro pp. Exclusief ticket uiteraard. Maar die aanbiedingen staan nogal verstopt op de site van Costa Cruises. U kunt ze vinden door op deze link te klikken. Op de webpagina waar u dan komt, moet u in de browserbalk het gedeelte ná /bd/ uit de url vervangen door ‘cruise_lijst/201805.html’ (zonder de quotes).

Maar er zijn ook mooie cruises door de Middellandse Zee, waar het in de meivakantie doorgaans heel aangenaam weer kan zijn. Bekijk de aanbiedingen voor de meivakantie bij Costa Cruises.

Cruisen langs Europese steden

Stip heeft in de meivakantie mooie aanbiedingen voor cruises in de Middellandse Zee, maar ook langs steden in Europa. In dat geval vertrekt u uit Amsterdam. Cruisetravel heeft zelfs een speciale pagina met cruise aanbiedingen in de meivakantie samengesteld. Bekijk alle meivakantie cruiseaanbiedingen van Cruisetravel.

Liever cruisen in Noord-Europa? In de meivakantie kun je prima een Hurtigruten-cruise maken. Je kunt dagelijks vertrekken en kiezen uit zes, zeven, elf of twaalfdaagse zeecruises. Vanuit Hanzestad Bergen passeer je de Noordkaap en de Poolcirkel en vaar je naar Kirkeness. Daar keert het schip om en cruise je naar Bergen terug. In totaal doet het schip 34 havens aan. Op de heenreis gebeurt dat bij dag, op de terugreis bij nacht. Bij de zes- en zevendaagse cruises kies je of je van Bergen naar Kirkeness vaart, of andersom.

Liever in de meivakantie cruisen terwijl u de wal nog in zicht hebt? Kijk dan even bij de aanbiedingen voor riviercruises van De Jong Intra.

Waar kun je cruisen in de meivakantie?

Als u wilt cruisen in de meivakantie is de meest logische vraag: waarheen? In de Middellandse Zee kan het in de meivakantie al aangenaam weer zijn. Steeds meer nieuwe cruiseschepen zijn tegenwoordig uitgerust met uitschuifbaar dak boven het zwembad, zodat u ook bij minder mooi weer toch nog lekker kunt zwemmen. Anders kunt u op de meeste cruiseschepen lekker naar de wellness, bijvoorbeeld de Samsara Spa op een aantal schepen van Costa Cruises.

In het Midden-Oosten hebben Dubai, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten zich de laatste jaren ontpopt tot populaire cruisebestemmingen. In onze meivakantie heersen daar doorgaans ook aangename temperaturen en is het er nog niet zo heet als in de zomer. En natuurlijk heeft u tijdens een Caraibische cruise ook een grote kans op mooi weer. De prijzen voor een Caribische cruise in de meivakantie zullen u meevallen.

Met korting cruisen in de meivakantie
2.3 (46.67%) 3 votes

Delen

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.